Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

5
1326
Adrian Sârbu și regizoarea Cristina Iacob, fosta sa iubită, au sărbătorit în august 2020 primirea licenței pentru Aleph News. Nici 3 ani mai târziu, televiziunea intra în insolvență

Televiziunea Aleph News, a lui Adrian Sârbu, e acum îngropată în datorii, scrie Paginademedia.ro. În total, firma aflată în insolvență are restanțe echivalente cu 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane de euro la salariile angajaților și 7,5 milioane de euro la stat. Angajații, trecuți la creanțe chirografare, au șanse minime să mai scoată banii de la mogul, pentru că masa credală e dominată de alte firme care sunt controlate tot de Sârbu.

Pentru a finanța proiectul televiziunii Aleph News, acum 4 ani, Adrian Sârbu a vândut toate produsele profitabile ale trustului Mediafax Group (Ziarul Financiar, ProSport, ProMotor, Gândul etc.).

Pe 16 martie în acest an, Alep Media și-a cerut intrarea în insolvență. Cele mai mari sume de recuperat le revin unor firme care îi apațin tot lui Adrian Sârbu. Spre exemplu, Prosperya Financial Management are creanțe directe de peste 1,6 milioane euro, creanțe chirografare de 0,5 milioane euro și creanțe subordonate de 10 milioane de euro.

Sunt însă și entități externe care nu mai trag mari nădejdi să scoată banii de la Adrian Sârbu. CEC Bank are o creanță de 1,5 milioane de euro, OTP Bank – un milion de euro, BT Leasing – 200.000 de euro.

Dar numărul celor care au făcut afaceri cu Aleph Media și acum au de luat bani este impresionant. RCS&RDS are pagubă de 160.000 de euro, Associated Press – 60.000, chiar și BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor) are de luat 1.300 de euro.

Marii păgubași rămân statul, cu taxe și impozite neplătite de 7,5 milioane de euro, precum și angajații și colaboratorii – cu restanțe salariale de 1,4 milioane de euro, către 400 de salariați și foști salariați.

Printre marii păgubiți se numără Marius Tucă: o creanță de 70.000 de euro de la Aleph și alți 90.000 de euro de la Docudrama (firmă care-i aparține tot lui Sârbu). Între timp, Tucă s-a certat cu Sârbu și a plecat de la Aleph News, mutându-și emisiunile de propagandă rusească la Gândul.

Dar lista este cu mult mai vastă, paleta celor care stau la ușa lui Sârbu, să li se plătească restanțele, variind de la case de producție precum Independența Film până la rețeaua de telefonie Vodafone, de la Centrul Medical Unirea până la Administrația Națională de Meteorologie și agenția foto Hepta.

Adrian Sârbu a mai trecut printr-o insolvență, acum 7 ani, cu Mediafax Group.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* VIDEO. Șoșoacă, în pericol! „În Casa Poporului se face sex pe bune! Îmi e și frică să deschid o ușă!”

* Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here