Crime odioase ale regimului Iohannis-PSD: programele naționale de sănătate au rămas fără finanțare, pacienții cronici nu mai primesc tratament, bolnavii de cancer sunt condamnați la moarte

7
404
Ciolacu, Iohannis și Ciucă apostolii unui dezastru fără precedent în istoria recentă a României. FOTO: G4Media/Ilona Andrei

Preocupat să plătească pensionarii speciali, clientela politică angajată la stat și firmele „agreate”, regimul Iohannis-PSD a rămas fără bani pentru bolnavi. Asociațiile pacienților anunță că programele naționale de sănătate nu mai au finanțare, iar bolnavii cronici nu mai primesc tratament. Este o condamnare la moarte pentru mulți dintre ei, prea săraci să-și cumpere singuri tratamentele de care, în general, depinde viața lor.

Guvernul Ciolacu n-a făcut rectificare bugetară, așa cum ar fi trebuit, până la sfârșitul lunii august. În plus, chiar dacă ar fi făcut, situația financiară a României e teribilă – aproape de intrarea în incapacitate de plată, deși economia a crescut și în acest an și statul a avut cele mai mari încasări din istorie.

În lipsa unor bani alocați suplimentar – pentru că treaba s-a făcut de mântuială astă-iarnă, iar bugetul proiectat nu acoperea cheltuielile pentru tot anul –, programele naționale de sănătate au rămas, unul după altul, fără finanțare. Este o situație fără precedent în istoria recentă, care relevă sec incompetența și falimentul Guvernului PSD-PNL într-un moment în care televiziunile de știri duduie de reclamă la adresa lui Ciolacu.

Dincolo de ecranele televizoarelor și de studiouri pândește realitatea îngrozitoare. Alianța Pacienților Cronici, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer au dat un comunicat comun care relevă genocidul tăcut la care Ciolacu și oamenii săi supun românii: „Programele naţionale de sănătate au rămas fără finanțare, iar pacienţii români au rămas fără medicamente. În ultimele 2 luni, rând pe rând, programele naţionale au rămas fără bani. Pacienţii cronici sunt trimişi acasă fără tratament şi fără nicio altă soluție. Vieţile românilor se sting şi nimeni nu răspunde pentru toate aceste decese evitabile”.

Situația din România a ajuns atât de disperată în cât bolnavii se milogesc, efectiv, de guvernanți să îi ajute să trăiască: „Rugăm Guvernul României să ia măsuri urgente şi să deblocheze banii necesari sistemului medical. Rugăm Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să publice urgent care este suma necesară, până la sfârşitul anului 2023, pentru derularea Programelor naţional”.

Pentru PSD și PNL, problema bolnavilor din România nu este însă o prioritate. Marți, coaliția de guvernare tocmai a crescut din nou pensiile speciale și salariile bugetarilor. Mărirea salariului minim pe economie, care la 1 octombrie crește la 3.300 de lei, iar de la 1 ianuarie se va face 3.500 de lei, va duce la majorarea veniturilor pentru anumite categorii care au fost conectate, prin legi trecute pe furiș, la acest mecanism: de câte ori crește salariul minim, cresc și pensiile speciale și salariile angajaților la stat. Premierului Ciolacu, de exemplu, i se va mări salariul cu 3.450 de lei de la 1 octombrie, odată cu creșterea salariului minim.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* VIDEO. Șoșoacă, în pericol! „În Casa Poporului se face sex pe bune! Îmi e și frică să deschid o ușă!”

* Șeful Sputnik.md, expulzat din Republica Moldova, este agent GRU, cu gradul de colonel! E încadrat ca parașutist în forțele aeropurtate rusești

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

7 COMENTARII

 1. Să comparăm costurile programelor naționale pentru cancer, de exemplu, cu bugetul pentru deplasări al ficusului neamțofil. Concluzia o tragem singuri.
  Vorba lui HaHaHa: partidul și securitatea „e” în toate!

 2. Criminali. Toti trādātorii āstia nenorociti care ne sfideazā cu aparentā impunitate trebuie bāgati în puscārie pentru trādarea interesului national. Toti. Cei de prin servicii, cei care se implicā în jocurile murdare de trafic de influentā trebuie si ei sā plāteascā pentru complicitatea lor , pentru trādare. Avem legi pentru asta si va veni vremea sā le folosim, nu numai împotriva mafiei politice dar si împotriva trādātorilor din umbrā, a celor ce au fācut posibilā existenta acestor degenerati aroganti.

  • AUR este doar o anexā a psdpnl, o solutie temporarā de mentinere a mafiei pe linia de plutire prin atragerea electoratului radicalizat de viata grea si lipsa de sperantā . Problema cu AUR e cā dintr-o creatie controlabilā a serviciilor aceastā miscare politicā se poate transforma într-o unealtā a rusiei deoarece e plinā de infiltrati si de idioti utili. Sā nu mai vorbim de trendurile ideologice promovate de talibanii AUR! Dacā la urmātoarele alegeri nu se va vota masiv cu USR si prezenta la vot vā fi scāzutā atunci mafia psdpnlaur vor fi în sigurantā pentru un alt ciclu electoral în care se vor autodistruge prin lācomie si incompetentā , distrugând în acelasi timp si ce a mai rāmas din România. Posibil sā încerce sā inventeze o formā de opozitie care sā-i înlocuiascā pe ei cu ai lor(ca si în cazul AUR), da’ s-ar putea sā nu mai tinā si atunci vā fi posibilā o reasezare a puterii politice ,lucru care vā facilita trimiterea la puscārie a gunoaielor actuale.

 3. Da, conform legii salarizarii unitare, din ianuarie 2023 ar fi trebuit ca de cate ori creste salariul minim pe economie sa creasca si salariile angajatilor la stat. Numai ca legea salarizarii unitare NU SE APLICA. Abia sunt aplicate prevederile din 2022. Asa ca indraznesc sa va contrazic. NU vor creste decat salariile bugetarilor platiti cu salariul minim pe economie. Cu 80 de lei pe net. O caruta de bani cu care Ciolacu vrea sa-si dovedeasca marinimia de pasa. Si este foarte posibil ca in decembrie, maretul guvern Ciolacu sa mai dea o ordonanta de urgenta prin care sa impuna ca prevederile legii salarizarii unitare sa NU fie aplicate nici anul viitor. In fiecare decembrie, incepand cu anul 2020 s-au dat astfel de ordonante, iar sporurile au ramas la nivelul salariului din decembrie 2018. Si cand zic sporuri ma refer la vestita indemnizatie de hrana care este de 348 lei brut si de vestitele bonuri de vacanta care au ramas la 1450 de cand doamna Dubluta a reusit sa „dubleze” salariile bugetarilor prin si mai vestita lege a salarizarii unitare, lege care in opinia mea a fost absolut neconstitutionala inca de la aplicarea ei. Si a ramas neonstitutionala in continuare prin nenumarate exceptii de la prevederile ei, introduse prin OUG-uri numai pentru anumite categorii de bugetari. Si s-ar putea ca bugetarilor de lux care conform prevederilor legii salarizarii unitare, primesc inca din 2017 salariul in functie de salariul minim pe economie sa le creasca salariile. Dar pentru asta trebuie vazut cum iese legea. Pentru ca Ciolacu a trecut de la fapte la vorbe. Si asta o stie toata lumea.

 4. Reflectie amara,

  La ce vad prin „galantare”, viitor de AUR tara noastra are!
  Ca USL2, saracu, cu-alde Ciuca si Ciolacu,
  Cat s-ar zbate sa nu moara, vine iarna peste tara
  Si cand o ajunge-n vara, galben ca turta de ceara,
  AUR, proaspat si lucios, matura cu el pe jos!
  De USR, ce sa spun… decat ca-i urez… drum bun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here