În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

4
1508
Pandele și-a făcut propriul trust de presă pe banii publici. Metropola TV tocmai a primit ilegal un grant de 180.000 de euro de la Guvernul Ciolacu

În timp ce se plânge că gaura bugetară e prea mare și cerințele UE de a respecta legislația bagă România în faliment, Guvernul Ciolacu continuă să sifoneze vesel banii către clientela politică. Conform unui document publicat pe 23 august și văzut de Europa Liberă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DPRP) a dat ilegal postului Metropola TV 190.000 de euro pentru a finanța două emisiuni despre românii din Diaspora.

Metropola TV este finanțată din banii orașului Voluntari, dar controlată de cuplul Florentin Pandele (primar) – Gabriela Firea. Vedetele postului sunt conspiraționiștii Robert Turcescu și Mădălin Ionescu.

Conform normelor publicate chiar de DPRP pe 10 februarie, în acest an, Metropola TV nu ar fi avut dreptul să ia grantul nerambursabil de 900.000 de lei (180.000 de euro) din mai multe motive.

În primul rând, plafonul maxim permis pentru finanțări era de numai 500.000 (televiziunii lui Pandele i s-a aprobat o sumă aproape dublă).

În al doilea rând, regulamentul prevede că un proiect, odată respins, nu mai poate fi depus din nou în aceeași formă. Iar firma care administrează Metropola TV a mai depus o dată proiectul, fiind respins ca „neeligibil”.

Numai că, între timp, s-a schimbat premierul. În locul lui Nicolae Ciucă a venit Marcel Ciolacu, iar de data asta proiectul Metropola TV este „reevaluat” și acceptat!

Conform planului, statul român ar urma să finanțeze două emisiuni al căror moderator va fi Mircea Radu. Acesta va pleca într-o caravană prin Europa, o copie a formatului emisiunii „Din Dragoste”, vechi de aproape 30 de ani!

Europa Liberă notează că emisiunea „Ora românilor de pretutindeni”, în cadrul căreia ar urma să se deruleze proiectul pe banii Guvernului, i-a avut ca invitați de-a lungul timpului pe Gheorghe Cîrciu, pus de PSD director tocmai la DRDP (adică instituția care a acordat ilegal finanțarea), și pe deputata Natalia Intotero (PSD), fostă titulară la Ministerul Românilor de Pretutindeni, actualmente ministru al Familiei.

Emisiunea pare, de altfel, doar un pretext, pentru că – notează sursa citată – în emisiuni apar tot felul de personaje care n-au absolut nicio legătură cu diaspora, cum ar fi diverși oameni de afaceri.

Firma Publivol Creativ S.A, care administrează Metropola TV, este deja finanțată din bani publici – cei cuveniți locuitorilor din Voluntari. Anul trecut a terminat cu o pierdere de 2,15 milioane de lei (peste 400.000 de euro), la care se adaugă datorii de 10,3 milioane de lei (peste 2 milioane de euro).

Vedetele televiziunii de casă a clanului Firea-Pandele sunt Robert Turcescu (ex-Realitatea TV, ex-B1 TV) și Mădălin Ionescu (ex-Național TV).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here