VIDEO. Încătușarea unui pensionar militar care refuză să se legitimeze și vrea să se bată cu jandarmii, după un miting anti-vaccinist la care nu a purtat mască

1
3392
El e anarhistul provocator și mincinos

Iureș mare pe televiziuni, în urma încătușării unui bătrân care spune că e ofițer în rezervă al Armatei Române. Este condamnată energic intervenția jandarmilor, fără a se ține cont de trei elemente agravante pentru comportamentul protestatarului anti-vaccinist:

1. nu poartă mască la o manifestare publică (deși purtarea măștii e obligatorie, prin lege);

2. refuză să se legitimeze (deși legitimarea e obligatorie, prin lege);

3. îi provoacă la bătaie pe jandarmi (faptă penală).

Rezervistul militar, care se încadrează într-un curent anarhist, a fost pus la pământ de jandarmi pentru a fi încătușat, după ce le-a întors spatele oamenilor legii fără a se legitima.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în București. Bărbatul participase la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu purtase mască de protecție pe nas și pe gură. Jandarmii l-au oprit să-l legitimeze, dar acesta a refuzat și a plecat.

Dus cu forța la Secția 17 de Poliție, bătrânul a fost amendat cu 1.000 de lei.

VIDEO: Dialogul și scena încătușării, filmate de o cetățeană

„Argumentele” pensionarului militar: „Deci, dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?”.

Ce spune femeia care filmează: „Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!”.

Bătrânul fost imobilizat, băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție. El spune acum că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

Comunicatul Jandarmeriei: „În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și Legii 61/1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă se teme că fiul ei de 19 ani va fi arestat pentru droguri sau „gagici”. „Vă distrug! Credeți că-mi distrugeți copilul și cu asta o să mă distrugeți pe mine?!”

1 COMENTARIU

  1. Pai si daca esti pensionar militar nu trebuie sa respecti legile si regulile acestei tari?
    Daca eram pe acolo ii trageam si eu doua capace in bot.
    Dupa cum il vad asta este pensionar din ala cu ordonanta.
    Iesit la pensie la 40 de ani, cu 25 de salarii compensatorii si 3500 lei pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here