Scandal uriaș în SUA: celebrul pastor Ravi Zacharias a fost un prădător sexual! Le spunea femeilor că ele sunt răsplata lui Dumnezeu pentru credința lui

0
1765
Ravi Zacharias

Pastorul evanghelist Ravi Zacharias a fost un violator și un mare prădător sexual, concluzionează o investigație internă a organizației religioase care-i poartă numele. Cazul a fost prezentat de Marian Petruța, jurnalist român din Chicago, într-un articol publicat pe Lumealibera.ro.

O firmă de avocatură independentă din statul Georgia, Miller & Martin, angajată de organizația religioasă internațională a lui Ravi Zacharias (Ravi Zacharias International Ministries – RZIM), a emis săptămâna trecută un raport cu concluzii spectaculoase.

Conform raportului, Ravi Zacharias a solicitat favoruri sexuale de la femeile care-i făceau masaj terapeutic, la un Spa deținut de influentul pastor. În telefonul acestuia au fost găsite imagini – inclusiv o serie de videoclipuri – cu sute de femei tinere, unele dezbrăcate. Totodată, în telefon i-au fost găsite informațiile de contact pentru sute de maseuze. Pastorul petrecea mult timp în străinătate, unde apela frecvent la servicii de masaj.

Chiar dacă firma de avocatură spune că investigația internă a fost una limitată și că investigatorii nu au vorbit cu toate posibilele victime ale abuzului sexual, aceștia confirmă că pastorul Ravi Zacharias a violat, abuzat psihic și sexual numeroase femei. Pastorul se folosea de statutul lui de lider religios în a manipula psihic victimele. Acesta încerca să afle situația materială a victimelor sale, apoi le ajuta cu bani, cerând în schimb favoruri sexuale.

Conform uneia dintre victime, acesta folosea expresii religioase pentru a o convinge să-i accepte propunerile. Pastorul o punea să se roage cu el și să mulțumească lui Dumnezeu pentru „oportunitatea” pe care amândoi au primit-o.

Pastorul Zacharias le spunea femeilor că ele sunt răsplata pe care el o primește pentru că și-a pus viața in slujba lui Dumnezeu, făcând referire la personaje biblice care avuseseră mai multe neveste. Apoi, pastorul ruga victimele să nu vorbească împotriva lui cu nimeni, pentru că „vor fi responsabile de pierderea a milioane de suflete”, a căror salvare va fi ratată dacă reputația lui va fi știrbită.

Scandalul de abuz sexual a început în 2017, când organizația religioasă a pastorului Zacharias a ajuns la o înțelegere financiară cu Lori Anne Thompson, o femeie din Canada care l-a acuzat de manipulare și hărțuire sexuală. Pastorul îi ceruse să-i trimită mesaje de natură sexuală.

În 2018, The Christian and Missionary Alliance (CMA), organizația la care RZIM era afiliată, a efectuat o analiză superficială a situației scandaloase în care pastorul fusese implicat. Într-un final, a concluzionat că nu este nimic grav, nimic care să necesite pedepsirea pastorului.

În toamna anului 2020, în urma unor noi acuzații și dovezi ieșite la suprafață, abuzurile sexuale ale pastorului Zacharias nu au mai putut fi ignorate.

Pentru că pastorul a folosit banii din donațiile credincioșilor în aventurile sale sexuale, Consilul Evanghelic pentru Responsabilitate Financiară a anunțat că rupe legătura cu organizația RZIM.

Ravi Zacharias și Marian Avram, patronul televiziunii penticostale Credo TV, la Convenția de la Chicago

Zacharias a fost una din figurile proeminente ale mediului evanghelic din ultimele decenii. Popularitata sa era foarte mare, inclusiv în rândul comunităților evanghelice românești.

În 2016, la Convenția Bisericilor Penticostale Românești de la Chicago, pastorul Zacharias a fost invitat special al evenimentului și al televiziunii Credo TV.

Organizația religioasă Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) are ramificații pe tot globul, inclusiv în România, prin reprezentatul ei Vlad Crîznic.

Citiți mai multe detalii AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here