Șoșoacă se visează noul Miron Cozma al minerilor. Discurs instigator, mincinos, violent anti-european, la Lupeni

25
3167

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani), devenită independentă după ce a fost exclusă din AUR, s-a deplasat sâmbătă la Lupeni, încercând să obțină capital politic din necazurile minerilor. Șoșoacă a ținut un discurs violent anti-european, xenofob, populist, demagogic, pigmentat cu minciuni grosolane.

Printre minciunile cele mai grosolane: „în Germania se redeschid toate minele”; românii au fost „cel mai puternic și mai brav popor, conducătorii lumii”; „dacă se deschid toate minele, ați putea avea salarii de 3-4.000 de euro pe lună”; „fasciștii sunt la putere în România”.

Senatoarea Urlătoare a instigat la violență, la răsturnarea ordinii constituționale și la exterminarea conducătorilor din ultimii 31 de ani, prin „trimiterea lor la Canal”, unde „să muncească pe brânci până crapă” (modelul sovietic de exterminare, din 1948-1953).

Toate aceste instigări și amenințări constituie infracțiuni sancționate de Codul Penal.

Minerii prezenți la manifestarea electorală a senatoarei Șoșoacă au picat ușor în plasa Urlătoarei, apaludând-o și scandând pe parcursul discursului ei iresponsabil. Cei câteva sute de ortaci chiar și-au pus speranțele în ea, așa cum în anii ’90 – la fel de naivi – au mers pe mâna infractorului Miron Cozma.

Șoșoacă s-a lăudat și că intră în subteran, dar n-a primit aprobare pentru așa ceva. Senatoarea a încercat să se victimizeze și din acest motiv, deși ce voia ea ar fi însemnat încălcarea regulamentului de intrare în subteran.

Mare parte a discursului șoșocesc a fost transmisă în direct de România TV, canalul de propagandă al fugarului Sebastian Ghiță.

La tribuna improvizată la Lupeni, toți purtau mască de protecție, cu excepția senatoarei Șoșoacă.

Discursul penal al senatoarei Șoșoacă

 • „Am venit aici ca să vă spun că ați fost vânduți!”

 • „Ne aflăm în această situație pentru că de 31 de ani România e condusă din afară. E nevoie să falimentăm România pentru a fi cumpărată la bucată de străini.” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „S-ar putea da drumul la toate minele din România, iar dvs. ați putea avea salarii de 3-4.000 de euro pe lună.”

 • „Asta am ajuns noi, românii: din cel mai puternic și mai brav popor, am ajuns spălătorii de funduri ai Europei! Din conducătorii lumii, am ajuns săracii lumii și slugile Europei!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Dacă oțelăriile ar fi românești, voi ați trăi în puf! Voi și familiile voastre.”

 • „În Germania se redeschid toate minele de cărbune, iar noi importăm cărbune din Polonia și Ucraina.”

 • „Suntem conduși de hoți și trădători. Guvern de orientare fascistă. Fasciștii sunt la putere în România. Nu dai dau doi bani pe oameni, pe țară, pe popor!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Unde-i SMURD-ul lui Arafat? Nemernicule care ai omorât o țară! Ești criminalul României! Unul dintre criminali.” (Se scandează: „Criminalul! Criminalul! Criminalul!”)

 • „Am înțeles că 40 de mineri sunt în spital.” (Cineva din mulțime: „Nu, 6”.) „Bine, 6… Știe cineva ce se întâmplă cu oamenii ăia în spital? Să nu mă facă a naibii, că mă duc și în spital!” (Se scandează: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”)

 • „70 de milioane de euro date de Guvern televiziunilor în timp de pandemie și voi muriți de foame!”

 • „Ăștia au prăduit România mai rău decât turcii și tătarii! Ar trebui să umplem pușcăriile cu ei, să-i trimitem la Canal și să muncească acolo pe brânci până crapă!” (Se scandează: „Hoții! Hoții! Hoții!”)

 • „Cine ne conduce acum? Unii comandați de agenturile străine, cum zicea Ceaușescu.” (Se scandează: „România, trezește-te! România, trezește-te!”)

 • „De ce nu se aplică tehnologia lui Horneț? Nu se vrea să fim o putere în extracția cărbunelui. E trădare națiională! E subminarea economiei naționale, prin acest guvern de trădători și mafioți!” (Se scandează: „Trădătorii! Trădătorii! Trădătorii”)

 • „De ce nu sunt lăsată să intru în subteran? Are voie doar prefectul. Cică mi se aprobă în 5 zile… Eu ar trebui să am prioritate, pentru că eu, ca senator, sunt aleasă de popor, prefectul e numit.”

 • „Nu cedați, că-și vor bate joc de voi cum o fac de 31 de ani!” (Se scandează: „Nu cedăm! Nu cedăm! Nu cedăm!”)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă se teme că fiul ei de 19 ani va fi arestat pentru droguri sau „gagici”. „Vă distrug! Credeți că-mi distrugeți copilul și cu asta o să mă distrugeți pe mine?!”

25 COMENTARII

  • Apropo…, nu știm dacă ați observat, dar… se repetă cam des (!), în ultimul timp (și-anume: cam… de când a apărut acest A.U.R.!) INSTIGAREA (!!!) la… DICTATURĂ (fiind evocate-arhetipal, „la-grămadă”, figurile lui BuErebista, Decebal, Ștefan-cel-Mare, Mihai-Viteazul, Vlad-Țepeș, A.I. Cuza, Ion Antonescu și chiar… Nicolae Ceaușescu!) și la… UN-NOU-CANAL (cu accent pe cel cumplit-exterminator, din anii’ 50!), inclusiv… pe-aici (!), în postările/comentariile unor… NOI (!) „prieteni” (Sic!) ai ZIARISTII.COM!

 1. O prefer pe euforica doamna Sosoaca tacerii complice, vorbitului in soapta, linistii din timpul comunismului in care aveau loc cele mai cumplite atrocitati si nedreptati. Cu exceptia exagerii ca romanii au fost conducatorii lumii tot ceea ce a spus doamna Sosoaca e adevarat: tara vanduta bucata cu bucata, lista cu privatizarile falimentare de dupa 1990 este prea lunga sa o public aici, romani plecati la muncile de jos in UE, din cele 4 milioane, 3.5 milioane fac muncile jos ,munci cinstite dar de jos, Romania are inventatori recunoscuti internationali dar nefinantati de statul roman care insa a finantat presa, pentru ca nu-i asa in timp de pandemie este nevoie de presa si nu de vaccinuri si medicamente produse in Romania.Cantitativ, Romania are zacaminte de carbune cum a avut Norvegia petrol, cu toate acesta romanul nu traieste ca norvegianul!Nu inchiderea minelor este solutia, ci investitii in inovatie in echipamente care sa reduca poluarea rezultata din prelucrarea carbunelui. Vad ca v-a suparat incadrarea ideologica facuta de doamna Sosoaca actualilor guvernanti, dupa dumneavoastra domnule Cartianu, la ce ideologie s-ar incadra un guvern si niste conducatori care de la inaltimea salariilor de peste 10 000 de lei , toate platite din buzunarul cetatenilor considera ca in Romania, stat social prin Constitutie romanii aflati in stare de precaritate pot trai cu 145 de lei pe luna, adica cu mai putin de 5 lei pe zi?!

   • Numai… MINCIUNI-ORDINARE, (ȘI!) la tine, SLUGĂ-a lui-Putin: de exemplu, minerii din Valea-Jiului câștigă (lunar) „în-mână” (din salariu, CARE ESTE MARE!, și din MULTE sporuri – atenție: NU zicem că ar fi nemeritate!! –) MUUUUULT peste suma scrisă de tine, MANIPULATORULE-NERUȘINAT!

    Alt exemplu de MINCIUNĂ-MANIPULATORIE: de ce nu spui… (TOT!) ADEVĂRUL, că NOU-descoperitele filoane-de-huilă…-(CEVA-)MAI-BUNĂ, adică…FOLOSIBILE-EFECTIV (!) – nu caaa… PIATRA (!) pe care, la termocentralele românești-PE-CĂRBUNE, Rovinari, Turceni și celelalte, nici NU mai au unde s-o… depoziteze-„PE-STOC”, căci dacă ar folosi-o pe-aia, și nu huila din… import, ar… DISTRUGE DIN NOU toate instalațiile!!!!!!!!! –, sunt… NEPRODUCTIVE (!), din punct de vedere ECONOMIC, pentru că introducerea lor în exploatare și, ulterior, extragerea lor propriu-zisă ar costa… (MUUUUUUUULT!!!) mai mult decât cărbunele extras!

    • Șiii… apropo, băi, PUTINISTULE: UNDE scrie în Constituție (chiar și înnn… MIZERIA asta, a… DERBEDEULUI de Iorgovan!) cum că (te citez): România ar fi unnn… „Stat-SOCIAL” (Sic!)???????!

     Asta o mai PRETIND (cu a lor NERUȘINARE-CARACTERISTICĂ!!!) doar… P.S.D.-iștii, mă!

     • Domnule, sunteti ridicol. Nu cunoasteti Constitutia Romaniei, nu stapaniti limba romana dar ii combateti cu insulte si nu argumente, cifre,fapte pe cei care nu gandesc ca dumneavoastra, in cel mai pur stil stalinist. Eu nu am scris ca un miner castiga 145 de lei! Daca ati fi cat de cat informat despre realitatile vietii din Romania ati fi stiut la ce se refera aceasta suma rusinoasa pe care am mentionat-o . Ca sa combateti mai avizat data viitoare, cititi pana intelegeti cum sta treaba cu statul social si libertatea de opinie, chiar primul articol din Constitutia Romaniei-Statul roman
      (3) România este stat de drept, democratic şi SOCIAL, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

     • „Statul- social” (așa cum a afirmat acest A.U.R.-ist-ȘOȘONCIST, „tudor”, că ar fi definit constituțional Statul Român) are… o ANUMITĂ semmnificație, judicios explicată, în teoria (constituțional-)politică, tovarășe „tudor”!

      De exemplu, NAZIȘTII militau pentru Statul-social!
      Și COMUNIȘTII, la fel!

      Până și în Constituția-lui-Iorgovan, este trecut, în enumerarea caracteristicilor Statului Român, și aspectul social, dar… DUPĂ (!) STAT-de-DREPT (!) și DEMOCRATIC (!), ceea ce arată clar că NU „socialul” primează (ca la BOLȘEVICI/COMUNIȘTI/SOCIALIȘTI și „național-SOCIALIȘTI”, adică NAZIȘTI!), ci… DREPTATEA/JUSTIȚIA și DEMOCRAȚIA/LIBERTATEA!

      Acum ai priceput, băi „tudor”, SLUGOI-al-lui-Putin?!!!

  • Dacă tu ești în stare să compari (VALORIC!)… petrolul-și-gazele din Marea-Nordului (care au îmbogățit Norvegia și Scoția) cuuu… cărbunele din Carpații-meridionali/românești (cei mai slabi-calitativ din Europa, mult sub cei din Ruhr, Silezia, Ucraina sau Urali!!!), atunci… ce să mai discutăm cu tine, „tudor”(ică)-taicăăă…

 2. E pe fata instigare neobolsevica impotriva puterii actuale, pro-occidentale. Se profita de greutatile pandemice pentru ca e mai usor sa asmuti oamenii, decerebrati si abrutizati de zeci de ani de educatie precara si saracie, impotriva ordinii sociale actuale. Aceleasi conditii precare erau si in timpul puterii PSD, dar Sosoaca nu asmutea pe nimeni impotriva PSD, pentru ca nu erau comenzi in acest sens din partea Moscovei. Aceasta Sosoaca e de-a dreptul dementa.

  • FELICITĂRI, ABSOLUT-CORECT ceea ce ați sintetizat, Doamnă Negruti!!!

   Citiți (și)… DISTORSIUNILE-(I)LOGICE, de-mai-jos, ale acestui… „tudor” (Sic!), unul dintre… NĂIMIȚII(!)-RUȘILOR(-PUTINIȘTI!), din… ARMATA (!!!!!) de „trolls”/”postaci-de-serviciu” care au… NĂVĂLIT (!!!!!), pur-și-simplu, în ultimul timp, (DELOOOOC-ÎNTÂMPLĂTOR: mai ales după… intrarea A.U.R. în Parlamentul-României!) pe toate „site”-urile (auto)declarate/asumate ca fiind de centru-dreapta (cu simpatii U.S.R.-P.L.U.S., P.N.L. sau chiar P.M.P.!)!

   Netam-nesam…, au apărut-BRUSC (!) o grămadă de aldeee… „tudor”, „Vlaicu”, „Alupigus” și alții de TEAPA (!) lor, care au prins așa un… SPONTAN (!) mare drag de… ziarele de centru-dreapta DEMOCRATICE (!!!), încât… „o-TOOOOT-dau-pe-după-cireș”, doar-doar vor pune o parte (măcar…) din cititorii-FIDELI ai acestor publicații-online!!!!!!!!!

   DIN NENOROCIRE (!)…, unii (în special: FANATICI – ! – P.N.L.-iști, dintre cei cu… mai puțină minte-și-educație/cultură, care… URĂSC-din RĂRUNCHI Alianța U.S.R.-P.L.U.S.!) chiar… „au-pus-botu'” la MANIPULAREA asta ORDINARĂ șiii… „s-au înfrățit, ABSOLUT-PROSTEȘTE (!), cu DIVERSIONIȘTII-internauți PUTINIȘTI!
   PĂCAT, MAREEEEE păcat…

 3. Mai Tudorica taticule,
  Daca tu te crezi reprezentat de aceasta infectie dementa e problema ta.
  Fiecare cu nivelul lui de educatie si gandire.
  La mintea unora ar trebui sa schimbam si stema de pe tricolor, sa punem suina asudata.

  • N-aveți…, domnule Gabriel, ce să vorbiți cuuu… „tudor”(ică-A.U.R.ică), că ei, cozile-de-topor, (EXACT-)DE-AIA sunt NĂIMIȚI-de-RUȘI: ca să neee… ASTENIZEZE, pe toate „site”-urile, cu fel-de-fel de DIVERSIUNI-PUTINISTE!!!

   • Mai, gabriele, in limba romana verbul a prefera nu este sinomim cu verbul a reprezenta. Ai dreptate, fiecare cu nivelul lui de educatie si gandire, din pacate nici democratia si nici umanitatea nu sunt pentru voi astia care nu acceptati si alte nivele de gandire si educatie, care mai sunteti si niste neputinciosi jalnici si plangaciosi ce nu ati facut nimic pentru a creste nivelul de educatie si pregatire al celor mai putin norocosi. Cate ore de voluntariat ai facut, gabriele intr-o comunitate defavorizata pentru ca la insulte se pricepe toata lumea indiferent de educatie!

    • Hai sa nu vorbim despre ceva ceea ce nu intelegem Tudore.
     Dupa peste 40 de ani traiti in Lumea Libera cred ca inteleg eu mai bine treaba cu democratia.
     Ceea ce raspanteste aceasta dementa nu are nimic de a face cu democratia. Se cheama anarhie, nesupunere civica.
     Daca ar fi sa ma iau dupa aceasta biata faptura ar trebui sa nu stau la stop,sa trec pe rosu, ca imi este incalcat dreptul la libera circulatie.Uite asa, cu oameni ca tine, cu multi altii care se lasa imbroboditi cu urlete si tipete la colt de strada despre patriotism si credinta, a fost distrusa tara asta.
     Nu intru in amanunte cu rentabilitate si caliatea carbunelui din Valea Jiului.
     Uneste sa extragi carbune din mine de suprafata si alta este sa extragi carbune pietrificat de la 300-400 metri adancime.
     Ca informatie sa stii ca si pe vremea lui Ceasca toate Combinatele Siderurgice mergeau pe carbune de import.
     Daca judeci cucreierul tau o sa vezi ca nu strainii ne jupoaie,vor sa ne inrobeasca.
     Cazul de fata CE Hunedoara.
     De ce este in insolventa? Ne-au impus strainii OUG 114, nu?
     De ce transportul se facea cu operatori privati? Pai sa-ti spun eu Tudore. La CFR marfa nu se puteau negocia spagile pentru partid.
     De ce nu se exploateaza gazul din M.Neagra?
     Vin strainii sa ne fure gazul. Romgaz are 50% si OMV-Petrom un de statul are 20% are 50%.
     Deci statul roman are 70% acolo.
     Nu taticule idolii tai ,mari patrioti , au respectat ordinele Moscovei..
     Personal as vrea sa o vad pe Sosoaca 3 luni PM.
     Cred ca nici nu ajungem in iunie si nu mai aveti pensii si salarii deloc.
     Jigodiile trebuiesc cautate aici printre noi. Dar pentru asta mai trebuie sa si gandesti cu creierul tau.

 4. […] (45 de ani) a făcut gafe monumentale în apariția ei populistă, de „salvatoare a neamului”, în mijlocul minerilor de la Lupeni, județul Hunedoara. O astfel de gafă a fost rememorarea unui reper biografic din cariera sa de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here