Revenit din Italia, Ioan Niculae a fost arestat în aeroport și dus direct la pușcărie. Teorie scandaloasă lansată de avocatul său

3
3776

Magnatul Ioan Niculae (66 de ani) a sosit în țară vineri, în jurul orei 13.00, cu un avion care venea de la Roma. Miliardarul de la Zimnicea (Teleorman) a fost arestat și dus direct în arest, fără a fi lăsat să treacă pe acasă. Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare și dat în urmărire națională. 

După o perioadă de carantină la Penitenciarul Rahova, Ioan Niculae va fi încarcerat la Penitenciarul Alexandria, a declarat avocatul său, Adrian Georgescu, la Realitatea Plus.

Avocatul Georgescu a lansat și o teorie scandaloasă: Niculae ar urma să fie eliberat condiționat în scurtă vreme!

„Această pedeapsă, de 5 ani, este o pedeapsă care a fost deja executată. În momentul în care va fi încarcerat, va intra în comisia de eliberare condiționată, pentru că are deja o pedeapsă executată, dar și pentru că a depășit deja vârsta de 60 de ani. Domnul Nuculae are deja executate în circa 700 de zile de închisoare, iar o treime din pedeapsa de 5 ani înseamnă 20 de luni. Dânsul ar mai putea face o lună sau două din pedeapsă”, a spus avocatul Georgescu.

Acesta face un calcul tendențios, complet greșit. Ioan Niculae a fost închis în 2015-2016 pentru o condamnare diferită de cea actuală. Chiar dacă s-ar face o contopire între cele două condamnări (2 ani și 6 luni, respectiv 5 ani) – caz puțin probabil -, ar rezulta o condamnare mai mare de 5 ani, prin adăugarea unui spor de pedeapsă.

În mod normal, Ioan Niculae va executa cel puțin o treime din condamnarea de 5 ani primită joi. La asta, din cauza recidivei, s-ar putea adăuga și diferența rămasă neexecutată – prin eliberarea condiționată – la precedenta condamnare. Cele aproximativ 700 de zile executate data trecută nu se scad din noua pedeapsă!

Patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu a fost dat în urmărire națională joi, după condamnarea sa definitivă la 5 ani de închisoare. În plus, instanța i-a interzis dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

În același dosar, soția afaceristului a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, iar Gheorghe Bunea-Stancu (PSD), fost șef al Consiliului Județean Brăila, a fost achitat.

Zvonul că Ioan Niculae ar fi fugit din țară în apropierea sentinței definitive a apărut în urmă cu trei săptămâni, pe 27 ianuarie, când magnatul a lipsit de la ultimul termen al procesului său de la Curtea de Apel București. Atunci, avocatul miliardarului a explicat că Ioan Niculae este plecat în străinătate de o bună perioadă de timp, fiind internat într-un spital din Milano, unde-și tratează efectele infectării cu Covid-19.

Bogăția l-a transformat pe Ioan Niculae într-un personaj excentric, care și-a etalat ostentativ posibilitățile financiare. Acum câțiva ani, o publicație sud-africană a scris că miliardarul a cheltuit aproape 100.000 de dolari ca să împuște un elefant și să-l transforme într-un trofeu, pe care l-a trimis în România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Ce modificari sinistre ca sa scape toti coruptii Romaniei au facut psdistii, si cand nu scapau de parnaie, fugeau in Italia, dar ce sa vezi, si aci li s-a infundat, ca tocmai si-au schimbat legea italienii, iar jigodia asta n-a mai apucat-o p-aia care-l lasa liber, cum s-a intamplat cu javrele de bica si dragos savulescu!
    Absolut toata politica de micsorari de pedepse operata de psd trebuie sa fie suspendata si inasprita, unde dracu in alta parte decat in Romania aia care au peste 60 de ani scapa de-o treime din pedeapsa pe chestie de varsta??? Adica de ce treaba asta, care-i motivarea unei asemenea clemente, ce, dupa 60 de ani, dintr-o data sunt mai cinstiti si merita reducerea pedepsei? La fel, inca o anomalie, de unde si pana unde ideea ca daca are mai multe condamnari pentru mai multe infractiuni, condamnarile se aduna si se decide o pedeapsa la jumatate, la fel, care-i logica pentru reducerea de pedeapsa, niciuna, decat sa scape de puscarie nemernicii Romaniei! In SUA, pedepsele se cumuleaza si le face integral, si daca-i ies la adunare 30 de ani, are drept de eliberare pentru buna purtare dupa ce-a executat 2 treimi din pedeapsa. Numai in Romania, tara condusa de 30 de ani de mafioti, se poate vedea asemenea indulgenta si incurajare a infractionalitatii, pentru ca ”noi”, adica cei de la butoane, iubim infractorii, nu-i pedepsim. Politica de descurajare a infractionalitatii prin pedepse mari nu exista, a fost definitiv anulata notiunea de preventie a infractionalitatii de catre psdistii ordinari, ca sa scape toti, iar noi niciodata. Romania, raiul coruptilor, asta face psd de 30 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here