VIDEO. Crime-șoc în județul Iași. Trei arabi au omorât 17 oameni vânzându-le spirt medicinal contrafăcut

3
2562
Arabii au pus alcool metilic în loc de alcool etilic, ucigând astfel cel puțin 17 persoane. FOTO: Ziarul de Iași

Trei cetățeni arabi au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni, acuzați că au provocat moartea a 17 persoane care au cumpărat de la ei alcool sanitar contrafăcut, relatează Adevărul. Iordanianul Ali Dawoud (65 de ani), zis “Zaher”, și irakienii Fuad Ahmmed (57 de ani) și Satar Dawoud au profitat astă-primăvară de criza materialelor dezinfectante, apărută odată cu epidemia de coronavirus, și au vândut alcool contrafăcut, sub marca “Sante Med”, pe post de spirt medicinal.

Cei trei au folosit însă alcool metilic în loc de alcool etilic. Alcoolul metilic este toxic și are efecte foarte grave, care pot duce până la deces, dacă este folosit.

„Adevărul” scrie că zeci de persoane s-au constituit părți civile în dosarul la care procurorii au lucrat luni în șir. S-au identificat 17 victime – oameni decedați – care au folosit alcoolul contrafăcut. Arabii sunt acuzați de omor calificat, înșelăciune și contrafacerea de produse, riscând pedeapsa maximă în România: închisoarea pe viață.

Alexa Teofan a băut spirt și a fost găsit mort în casă. Văduva sa a scăpat: “Eu beau numai Mona!”

Ali Dawoud, Fuad Ahmmed și Satar Dawoud puneau în compoziție 70% alcool metilic, 30% apă și vopsea de ouă de culoare albastră, ca să păcălească oamenii că e spirt medicinal. Alcoolul contrafăcut îl comercializau în Iași, printr-o firmă angro care îi aparține lui Ciprian Barticel, dar și în angrouri din București, precum Dragonul Roșu. La anchetă, proprietarul magazinului din Iași a afirmat că nu știa faptul că spirtul era contrafăcut și s-a constituit parte civilă în proces.

Dramele s-au produs însă în Moldova, victimele înregistrându-se printre sătenii care consumă spirt medicinal. Unul din cazuri a devenit celebru la sfârșitul lui aprilie, când văduva lui Alexa Teofan, găsit mort în locuința sa din satul Brătești, a povestit cum acesta a decedat în șură după ce a consumat spirt de proveniență dubioasă. “Beau și eu, dar numai Mona”, a povestit femeia în fața camerelor de filmat.

Acesta fost însă doar unul din numeroasele cazuri care le-au atras atenția procurorilor. Pe 15 aprilie, Poliția din aceeași comună unde a decedat și Alexa Teofan a constatat decesul a două persoane, Ana Lulea și Varvara Onofrei, ambele după ce băuseră spirt. Pe 16 aprilie, Grigore Ermalai, un alt cetățean din aceeași comună, a fost găsit mort în casă. În scurt timp, consumatori de spirt medicinal din localitățile Hărmănești, Lunca Cetățuii, Andrieșeni, Deleni și Bocnița s-au adăugat pe lista victimelor.

Oamenii cumpărau spirtul de la magazin, îl beau pe drum sau acasă și până a doua zi erau găsiți morți.

Procurorii au pornit pe firul lanțului de aprovizionare și așa au ajuns la angroul din Iași.

De acolo, s-a descoperit și sursa nenorocirilor, firma celor 3 arabi din București. Cei trei au fost arestați preventiv.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

3 COMENTARII

 1. 1. Incitati la ura! Trei arabi… adica arabii sunt raul pe pamintul Romaniei. Cum era odata „evreii” fac si dreg, sau „tiganii” sunt asa si pe dincolo.
  2. Spirtul este folosit medicinal. Pe la altii pe post de alcool medicinal se foloseste un amestec de alcooli, findca alcoolii sunt o familie de substante chimice. In general pe sticla se scrie ca este pentru uz extern. Tu vinzi acest alcool pentru dezinfectare si cel ce-l cumpara il bea! De ce este fabricantul vinovat? Spirtul este de uz medicinal!!!

 2. Cei 3 sunt vinovati de omor/otravire in masa.
  O alta nenorocire adusa de cei doi criminali bolsevici Ceausescu si/sau Iliescu. Un criminal i-a adus si criminalul celalalt le-a dat cetatenie.

  Din cauza activitatii mafiei arabesti au mai murit 17 persoane. Faptul ca erau alcoolici si iresponsabili nu scuza falsificarea unui produs si inlocuirea acestuia cu o substanta letala. Este omor in masa iar cei 3 ar merita condamnare la moarte.

 3. Ca sa fie mai clar:
  – cei trei au inlocuit un produs cu un altul adica au falsificat produsul; nu vorbim despre un producator onest
  – ajuns pe mana unor iresponsabili acestia l-au folosit asa cum stiau ei sa-l foloseasca asa ca au decedat
  – nu exista justificare morala ca sa pui in circulatie un produs mortal pentru o parte dintre consumatori, inclusiv niste alcoolici iresponsabili

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here