Elvețienii de peste 75 de ani, cu anumite boli, nu mai sunt tratați de Covid dacă nu există suficiente locuri la Terapie Intensivă

0
14605

Autoritățile elvețiene au pus la punct un protocol în ceea ce privește bolnavii de coronavirus cu vârsta de peste 75 de ani, în caz de disponibilitate limitată în secțiile de Terapie Intensivă. Practic, documentul precizează categoriile de persoane cărora le va fi negat „dreptul la viață”, dacă medicii vor fi obligați să aleagă cine va primi tratament și cine nu.

Mai mult de 6.000 de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi și puterea de a privi realitatea în față. Elveția pune negru pe alb ceea ce, de fapt, se intâmplă deja în întreaga lume: reguli privind tratamentul persoanelor trecute de 75 de ani cu patologii, în cazul în care secțiile de Terapie Intensivă sunt pline.

Într-un articol publicat în cotidianul La Repubblica, ziariștii italieni dezvăluie ca însuși operatorii sanitari care lucrează în secțiile de Terapie Intensivă din Elveția au cerut reguli clare, pentru a nu se găsi obligați sa adopte decizii dificile, luate în grabă.

În fața evidenței – că sistemul sanitar se află în pragul colapsului -, chiar și o țară dezvoltată precum Elveția pune bătrânii pe planul 2 al salvării.

Raportul de cazuri este de 494,5 persoane infectate de coronavirus la fiecare 100.000 de locuitori, de două ori mai mult decât în Italia și Austria și de c5 ori mai mult decât în Germania.

Documentul a fost elaborat de Academia Elvețiană de Științe Medicale și de Societatea Elvețiană de Medicină Intensivă. Titlul este precis: Triajul tratamentului în medicina intensivă în cazul lipsei de resurse.

Bolnavii de coronavirus cu vârsta mai mare de 75 de ani sunt împărțiți în mai multe categorii. La pagina 5 a documentului sunt specificate tipologiile de pacienți care nu vor beneficia de tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă, în caz de resurse limitate (nivelul B):

  • Persoanele cu vârsta mai mare de 85 de ani.
  • Persoanele de peste 75 de ani care suferă de cel puțin una dintre următoarele boli: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică în stadiul 3, insuficiență cardiacă de clasă NYHA superioară A 1 și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni.

La nivelul A (posturi disponibile în secțiile de Terapie Intensivă, dar resurse limitate) criteriile pentru a nu fi admiși la reanimare sunt următoarele:

  • Atac cardiac de dată recentă.
  • Boală oncologică cu speranța de viață mai mică de 12 luni.
  • Demență gravă.
  • Insuficiență cardiacă de clasa IV.
  • Boală degenerativă în stadiul final.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here