Vosganian rămâne fără mir! DIICOT va putea să-l ancheteze, pentru că-l prinde fără imunitate. Împins pe un loc neeligibil, fostul ministru nu mai candidează

2
3768
Vosganian și mirul său magic, care între timp a devenit apă de trandafiri

Deputatul Varujan Vosganian (62 de ani), unul dintre liderii ALDE, a anunțat că nu mai candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie. „Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește”, a scris el pe Facebook.

De fapt, Vosganian s-a zbătut să prindă un nou mandat de parlamentar, dar Pro România (pe listele căruia candidează câțiva lideri ALDE, în frunte cu C. A. C. P. Tăriceanu) și PSD (în grupul parlamentar al căruia a evoluat Vosganian în ultimele 4 luni) i-au oferit locuri neeligibile. Dezamăgit, a renunțat la candidatură.

”Am ales să nu candidez la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește. Sau, ca să păstrez proporțiile, eu nu mă potrivesc lumii politice de azi”, a anunțat Varujan Vosganian vineri pe Facebook.

Vosganian a avut 7 mandate de parlamentar: primul de doi ani (1990-1992), celelalte de 4 ani. Singurul mandat pe care l-a ratat a fost 2000-2004. În total, a stat în Parlament 26 de ani.

Ultima dată, în 2016, Vosganian a fost ales pe listele ALDE, partid care de astă-dată nu mai participă la alegeri cu liste proprii, după rezultatele catastrofale de la alegerile europarlamentare, prezidențiale și locale (de fiecare dată, sub 5%, din ce în ce mai departe de acest prag).

Câțiva lideri, în frunte cu C. A. C. P. Tăriceanu, au demisionat din ALDE și s-au înscris în Pro România, pentru a putea candida pe listele partidului lui Victor Ponta. Este o încercare disperată de a prinde câteva locuri în Parlament.

De altfel, Ponta și Tăriceanu au anunțat că partidele lor vor fuziona, în sensul că ALDE va dispărea, fiind înghițit de Pro România.

În ultimii ani, mai ales în „regimul Dragnea”, Varujan Vosganian s-a remarcat prin susținerea totală a asaltului asupra justiției, lansat de coaliția PSD-ALDE.

Vosganian a abuzat de statutul său de parlamentar, ascunzându-se în spatele imunității pentru a nu fi cercetat de procurori. Apelul său la colegii parlamentari a fost plângăcios, de milog. Pentru a-i convinge, la ședința în care se vota ridicarea imunității sale a venit cu un șirag de mătănii și cu o sticluță cu mir. În timpul votului a ținut mătăniile în mână și s-a uns cu mir pe frunte.

VIDEO: Momente penibile cu Varujan Vosganian

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie 2015, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Senatul, dominat de PSD și ALDE, a respins solicitarea de ridicare a imunității lui Vosganian.

Din decembrie 2020, când Vosganian nu va mai fi parlamentar, imunitatea sa specială de fost ministru va putea fi ridicată de președintele Klaus Iohannis. Procurorul general nu va mai trebui să se adreseze Parlamentului, ci Președinției.

Vor reveni lacrimile lui Vosganian!

Varujan Vosganian va trăi cu spaima de procurori, dar continuă să dețină două funcții:

  • președintele Uniunii Armenilor din România (de la reînființarea acesteia, în 1990);
  • prim-vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România (din 2005).

Pensia specială a lui Vosganian, de parlamentar cu 7 mandate, se va ridica la peste 13.000 de lei pe lună. Aceasta se va adăuga pensiei ocupaționale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

2 COMENTARII

  1. Ce de bani degeaba incaseaza si va incasa si pe viitor limbricul asta plangacios, ce mizerie de oameni, ce hoti ordinari si scarbosi! Sper sa-i dea zor DIICOT, si sa-l umfle din decembrie incolo!

  2. Daca-i da vreo 10 ani cu suspendare, tot degeaba. Chiar si 4-5 cu executare, mai scrie o carte mai dă un șperț, are o vîrstă și face cel mult o treime din pedeapsă si aia in conditii de lux…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here