Premierul Orban, la Timișoara: „PNL va forma majorități de guvernare locală cu USR-PLUS. Să fim clari, limpezi”

1
1944
Alin Nica - Ludovic Orban - Dominic Fritz

Micul război dintre PNL și USR-PLUS la Timișoara – mai mult o gâlceavă – a luat sfârșit sâmbătă, după două zile, când premierul Ludovic Orban, președintele PNL, s-a deplasat în capitala Banatului.

Prezent la ceremonia de învestire a președintelui ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica (PNL), Ludovic Orban l-a asigurat pe primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz (USR), că proiectele județului, precum și cele ale municipiului, vor avea susținere guvernamentală.

Ludovic Orban la Timișoara:

* „Am ținut să fiu prezent la această ședință festivă, la invitația președintelui Alin Nica, pentru a transmite un mesaj simplu: Guvernul pe care-l conduc respectă autoritățile locale alese, care cunosc cel mai bine nevoile concrete, care sunt cel mai aproape de cetățean. Pentru noi, subsidiaritatea, descentralizarea nu sunt vorbe în vânt.”

* „Conlucrarea dintre primari, președinți de consilii județene și Guvern este fundamentală în perioada care va veni. Încercăm să simplificăm, să creștem viteza de adoptare a proiectelor și de implementare a lor. Pot să vă garantez că, de un an de zile, toate proiectele importante pe care le gestioneză Guvernul pentru Timișoara vor fi duse la bun sfârșit și vor fi sprijinite de la nivel guvernamental.”

* „Aș fi fost prezent și la depunerea jurământului de către primarul ales al Timișoarei. Din păcate, și la București – vad că și aici, la Timișoara – mai sunt unii care contestă un adevăr evident. Și anume, că voința oamenilor a fost clară și că și Nicușor Dan, și Dominic Fritz sunt primari. Din acest motiv nu s-a putut organiza ședința festivă de depunere a jurământului.”

* Ne-am întâlnit cu ocazia acestui eveniment și aici vreau să dau un mesaj foarte clar și foarte limpede, în cazul în care au existat dubii pe această temă: atât la nivelul județului Timiș, cât și la nivelul municipiului Timișoara, PNL va forma majoritățile de guvernare locală cu USR-PLUS! Să fim clari, limpezi. Sigur că la baza acestei colaborări trebuie să stea fundamente solide, trebuie să stea principii de funcționare a acestor majorități, trebuie să stea un respect reciproc care să fie manifestat printr-o non-agresiune între cele două părți și, de asemenea, să fie obiectivele pe care le urmărim în guvernarea locală comună între PNL și USR-PLUS.”

* „Nu știu dacă negocierile între PNL și USR-PLUS au fost blocate. Din punctul nostru de vedere, decizia este clară: PNL va forma majoritățile de guvernare și la nivel de județ, și la nivelul municipiului Timișoara, și în alte localități din județ, unde e posibil, cu USR-PLUS.”

Liderul USR Timiș, Cristian Moș, i-a acuzat joi pe liberalii din județ că au negociat cu „vechea clasă politică, în spatele ușilor închise”.

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a semnat vineri „Parteneriatul pentru Timiș și Timișoara” cu USR-PLUS și i-a invitat și pe liderii Alianței USR-PLUS „să facă acest minim efort de a respecta voința alegătorilor” și să semneze documentul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here