Ministerul Educației desființează cele două școli doctorale ale Academiei de Poliție – fabrici de diplome obținute prin corupție și impostură

0
13143
Emilia Șercan - Monica Anisie

Hoția universitară de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a fost confirmată oficial și penalizată de Ministerul Educației. Ministrul Monica Anisie a semnat ordinul prin care a fost retrasă acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie din Bucureşti.

Ministrul Anisie a precizat că decizia a fost luată în urma unui raport al Consiliului de Etică şi de Management Universitar. Raportul a fost devastator.

„În urma raportului Consiliului de Etică şi de Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» din Bucureşti”, a informat ministrul Educaţiei, conform Agerpres.

Conform legislației în vigoare, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după 5 ani, adică din 2025.

Subiectul tezelor de doctorat de la Academia de Poliţie a făcut obiectul mai multor scandaluri de presă, dintre care unul a inflamat și Ministerul de Interne. Au fost dispuse verificări prin Corpul de Control al MAI.

Inspectorii Corpului de Control au stabilit că doar jumătate din lucrările raportate (și finalizate cu titluri de doctor) au fost controlate, iar multe nereguli au fost muşamalizate.

Titlurile de doctor acordate de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost investigate temeinic de Emilia Șercan, care a demonstrat existența unei mari rețele de corupție și impostură universitară, în interiorul Academiei. După dezvăluirile de pe Pressone.ro, jurnalista a primit amenințări cu moartea, care s-au dovedit a fi fost puse la cale de conducerea din acel moment a Academiei de Poliție.

Emilia Șercan: „Decizie istorică! O întreagă infrastructură de corupție academică este pe cale să se prăbușească”

„Premieră pentru mediul academic din România! Academia de Poliție devine prima universitate din țară care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor, ca efect al unei serii de 5 sancțiuni primite pentru repetate încălcări ale eticii și integrității academice. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat vineri ordinele de retragere a acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională –, la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar.

Decizia prin care se pune lacătul pe «fabricile de plagiat» de la Academia de Poliție, iar instituția este obligată să se reorganizeze, este una istorică.

Este pentru prima oară când un organism de control al Ministerului Educației, mai exact Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), propune retragerea acreditării unor școli doctorale, motivul fiind «încălcarea gravă și în mod repetat a standardelor de calitate și etică profesională».  

Și este tot prima oară când Ministerul Educației aplică o astfel de sancțiune, cea mai dură care se poate lua împotriva unei școli doctorale.

Academia de Poliție, instituția care a acordat un număr de 683 de titluri de doctor începând cu 1995, rămâne astfel fără dreptul de a mai organiza studii de doctorat și este obligată să intre într-un proces de reorganizare.

În urma cumulului celor cinci sancțiuni propuse de CEMU și aplicate de Ministerul Educației, o întreagă infrastructură de corupție academică este pe cale să se prăbușească.

Această infrastructură a dezvoltat, consolidat și perpetuat timp de 25 de ani o cultură a plagiatului și fraudei academice printre profesorii și doctoranzii de la Academia de Poliție, astfel încât copiatul și reciclarea de conținut au devenit standardul în instituția care formează profesional viitorii oameni ai legii.

Beneficiarii fraudelor academice din Academia de Poliție s-au infiltrat, în timp, în instituții cheie ale statului român – legislativ, executiv, justiție, structuri ale Ministerului de Interne – unde dețin, și în prezent, poziții de conducere.”

Articolul integral al Emiliei Șercan, pe Pressone.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here