Vacanța în Grecia devine un coșmar pentru români. Până marți, Grecia nu mai emite formulare pentru turiștii care vor să intre în țară pe la vama Kulata

3
2813

Grecia a anunțat că suspendă timp de trei zile (de sâmbătă, 11 iulie, până luni, 13 iulie) emiterea formularelor de călătorie pentru turiștii care doresc să intre în țară pe la singura vamă terestră deschisă, cea de la Kulata-Promachonas. Emiterea formularelor va fi reluată marți, 14 iulie. Cei care nu au completat deja documentul sunt sfătuiți să-și amâne sejurul până după 15 iulie. Celelalte puncte de frontieră rămân închise.

Anunțul suspendării acestui serviciu timp de trei zile (11-13 iulie) a fost postat pe platforma dedicată turiștilor, Travel.gov.gr.

Potrivit anunțului, turiştii străini care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas vor trebui să prezinte începând de miercuri, 15 iulie, ora locală 06.00, un test molecular anti-covid (PCR) negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

În continuare, călătorii trebuie să completeze formularul Passenger Location Form (PLF), cu cel mult 24 de ore înainte de a sosi în Grecia.

Cum emiterea formularului este suspendată până marți la ora 00.01, în următoarele trei zile turiștii care doreau să intre în Grecia pe la vama Kulata-Promachonas nu vor mai putea face acest lucru.

Autoritățile elene precizează că turiștii care nu au completat formularul ar trebui să-și amâne călătoria până miercuri, când este obligatorie și prezentarea testului PCR negativ.

Chiar și în aceste condiții, autoritățile din Grecia își rezervă dreptul de a testa turiștii, în privința Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here