3 ani și 6 luni de închisoare pentru soția lui Marcel Pușcaș. Judecătoarea a luat șpagă 50.000 de euro pentru a-i scăpa de arest pe 4 infractori periculoși

1
9649
Elena Burlan Pușcaș și soțul ei, Marcel Pușcaș

Necazuri pentru Marcel Pușcaș, președintele clubului de fotbal U Craiova 1948 și fost fotbalist la Steaua. Soția sa, judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, a fost condamnată vineri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Curtea de Apel București a decis vineri, în primă instanță, condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare a judecătoarei Elena Burlan Pușcaș pentru luare de mită. Tototdată, instanța i-a interzis acesteia să mai ocupe funcția de judecător pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale a dispus confiscarea sumei de 10 000 de euro. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elena Burlan Pușcaș este soția lui Marcel Pușcaș, fost fotbalist și apoi conducător la clubul Steaua București, în prezent președinte la FC Universitatea Craiova 1948 (care tocmai a promovat în Liga a 2-a).

DNA: Judecătoarea a luat mită ca să scape de închisoare infractori periculoși, judecați pentru tentativă de omor

Potrivit rechizitoriului DNA, care a stat la baza condamnării judecătoarei Elena Burlan Pușcaș, aceasta a primit mită 50.000 de euro de la patru inculpați pe care-i judeca pentru infracțiuni cu violență, în anii 2009-2010. Doi dintre mituitori erau cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.

„Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 1 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar”, arată DNA.

În februarie 2010, judecătoarea Elena Burlan Pușcaș a pronunţat sentințe cu suspendare față de toţi inculpaţii din cazul respectiv. La apel, în decembrie 2010, sentința a fost anulată. Curtea de Apel București a pronunțat pedepse de 8 ani, respectiv și 7 ani și 6 luni, cu executare, pentru cei doi autori ai infracțiunii de tentativă de omor calificat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

1 COMENTARIU

  1. Infractorii nu ar prinde curaj si nu s-ar inmulti daca nu ar fi judecatori corupti care iau spaga . Nu-i mai satura dracu de bani pe javrele astea … Au facut scoala ca sa stie cum sa nenoroceasca pe altii fara a plati pentru faptele lor , dar Dumnezeu nu-i iarta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here