PSD acuză Guvernul de creșterea epidemiei după 4 luni în care chiar ei, „ciumații”, au instigat la nerespectarea măsurilor de protecție și au propagat teoriile conspirației

3
4162
Timp de 4 luni, PSD a subminat sistematic orice efort și măsură de luptă cu epidemia. Acum, când planul i-a reușit, acuză Guvernul de incompetență

PSD își urmează neabătut planul de a crea un val epidemic uriaș pe care să-l exploateze, apoi, electoral. După 4 luni în care au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru a instiga și convinge populația că epidemia e inventată și au blocat instituțional măsurile de prevenire a infectărilor, social-democrații acuză acum Guvernul că am devenit „ciumații Europei”.

Într-o postare publicată pe contul oficial de Facebook sâmbătă dimineața, PSD afirmă: “Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban!
Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei.

Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în zona roșie. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”.

Vorbe și fapte: exact în timp ce acuza Guvernul că a dus România în zona roșie, PSD bloca din nou, în Parlament, legea care reglementa carantina și izolarea pentru cei bolnavi de Covid

Mesajul postat de PSD pe contul oficial de Facebook sâmbătă dimineață, în timp ce, în Parlament, bloca pentru a doua zi consecutiv adoptarea legii privind carantina și izolarea celor bolnavi sau suspecți de Covid

Simultan cu publicarea textului de mai sus, care a fost imediat distribuit masiv de rețeaua postacilor, PSD bloca pentru a doua zi consecutiv, în Senat, adoptarea legii privind condițiile de carantină și izolare. De data aceasta, pretextul pentru amânarea votului a fost solicitarea unor noi documente de la Guvern.

Merită amintit, în acest context, cu ce s-a ocupat PSD în toate aceste patru luni:

 • s-a opus instituirii stării de urgență, în luna martie, susținând că epidemia nu există,
 • s-a opus stării de alertă, începând din luna mai, susținând că situația nu e gravă,
 • și-a coordonat cu propaganda rusă, pe rețelele de socializare și prin media controlată, campaniile de dezinformare, manipulare și teorii conspiraționiste, îndemând populația, atât oficial, cât și indirect, la nerespectarea măsurilor de prevenție,
 • a sabotat toate măsurile de urgență dispuse de Guvern, prin intermediul instituțiilor controlate – Avocatul Poporului, Curtea Constituțională, Parlament.
 • CCR a declarat ilegală starea de urgență și a anulat amenzile aplicate celor care, în perioada martie-aprilie, au sfidat restricțiile.
 • Acum câteva zile, aceeași CCR a provocat haos legislativ declarând neconstituțională izolarea și menținerea în carantină a bolnavilor contagioși.
 • Tot CCR a decis că bolnavii de Covid-19 nu pot fi ținuți în spitale împotriva voinței lor, chiar dacă pot molipsi alte persoane, deoarece “li se încalcă drepturile”. Drept consecință, peste 1.000 de bolnavi au părăsit spitalele pe semnătură și alte zeci de mii de potențiali infectați n-au mai respectat regula izolării la domiciliu.
 • Avocatul Poporului (Renate Weber) a avertizat spitalele care îngrijesc bolnavi de Covid că sunt monitorizate pentru practicarea torturii și că practică detenția ilegală pentru că nu-i lasă pe pacienții contagioși să plece când vor ei.
 • Prin exponenți de frunte ai partidului, PSD a dat tonul încălcării măsurilor dispuse legal.
 • Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a dat jos masca în plen, ostentativ, explicând șmecherește că “am deviație de sept, nu pot să respir”.
 • Baronii PSD, în frunte cu președintele Ciolacu, s-au pozat în grup, fără mască de protecție și fără distanțare socială, susținând astfel teoria oficială a PSD că “epidemia nu există”, “nazistul Iohannis vrea să facă dictatură”.
 • Deputatul Cătălin Rădulescu a afirmat în repetate rânduri – iar posturi TV precum Antena 3 l-au încurajat, băgându-l în direct – că măsurarea temperaturii ascunde, de fapt, furtul datelor personale.
 • Olguța Vasilescu a acuzat Guvernul că măsluiește bilanțul îmbolnăvirilor, care de fapt ar fi mult mai mic.
 • Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, primarul PSD al Bucureștiului, a pretins că, la testarea sa secretă, din 4.600 de subiecți, doar 4 au ieșit pozitivi. Ea a pretins că Guvernul minte când raportează sute de infectări zilnic. Nimeni nu știe unde și când a făcut Firea campania de testări. Începută pe 11 iunie, la Arena Națională, când ar fi trebuit să se prezinte 500 de voluntari în prima zi, campania s-a încheiat după doar câteva ore, când abia veniseră 10 persoane. Firea a acuzat un complot, apoi nu s-a mai auzit nimic despre testările făcute de Primărie până pe 30 iunie, când primărița a scos din joben cifra de 4.600 de oameni testați.
 • Dumitru Buzatu, baronul PSD de Vaslui, a amenințat cu bătaia într-o ședință a Consiliului Județean Vaslui, atunci când i s-a atras atenția că nu poartă mască de protecție și încalcă legea.
 • Doi deputați PSD au intrat acum câteva zile într-o șaormerie din centrul Bucureștiului și au făcut scandal când li s-a cerut să își pună masca de protecție. Cei doi, veniți tot din județul Vaslui, au amenințat angajatul (un străin) care a îndrăznit să le ceară să respecte legea că îi vor face probleme cu permisul de muncă, apoi i-au amenințat pe polițiști că vor vorbi cu liderul sindical, “ca să aibă grijă de voi”.
 • Vineri, 10 iulie, membri ai PSD și propagandiști cunoscuți ai Rusiei au încercat pentru a doua oară (prima tentativă a fost pe 15 mai) să organizeze un miting de amploare în București, împotriva Guvernului și a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului. Tema narativului: Guvernul ne minte, virusul nu e periculos, se vrea dictatura.

De ce are nevoie PSD să “crape” cât mai mulți români. O socoteală simplă și previzibilă

Din păcate, lucrurile nu se opresc aici. PSD a ignorat sistematic toate apelurile la rațiune, la solidaritate și la responsabilitate în fața pericolului Covid-19. Pentru social-democrați, a fost o dramă faptul că, în primăvară, România a gestionat bine criza Covid, evitând dezastrul din alte țări europene.

Dar luni întregi de eforturi, suprapuse peste lipsa de educație și naivitatea unei mari părți a populației, au schimbat lucrurile. Acum, pentru PSD esențial este ca România să înregistreze cât mai mulți morți și o situație cât mai grea până la alegerile din toamnă. Se dă astfel posibilitatea invocării unui bilanț catastrofal, pentru a demonstra populației că singura soluție pentru salvarea țării este întoarcerea la PSD.

Pentru a reveni la putere, niște nemernici fățarnici au nevoie de un morman de cadavre pe care să se cațere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

3 COMENTARII

 1. E incalificabil ce se petrece, iar PNL-ul pare pur si simplu paralizat in neputiinta!!! Romanii sunt atat de prosti incat ii cred pe PSD-isti…e culmea absurdului. INSUPORTABIL. PSD ESTE INSUPORTABIL DE MARSAV. MARSAV E PUTIN SPUS. SUNT CRIMINALI!!!!

 2. Muie PSD! E tot ce am de spus despre adunătura asta de ticăloși, imbecili și cretini lacomi. Nu se dezmint nici acum, într-o situație mai mult decât dramatică. Tot cu sabotaje, cu uneltiri împotriva României, cu cretinismele lor. Proști și răi. Luav-ar dracu pe toți ciolacii, pontacii, vosganienii și alte jivine grețoase, adunate în menajeria PSD.

 3. După ce au lăsat guvernul fără instrumente de a lua măsuri, idioții vin și spun că pnl e de vină la creșterea nr. de infectați, știau ei ceva când au neglijat educația și scolile au scos niște analfabeți funcționali, acum acuză guvernul!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here