Se înăspresc din nou condițiile de intrare a românilor în Austria: la graniță se cer test negativ la Covid-19 și dovada cazării

0
15360

Austria înăsprește din nou condițiile de intrare în țară pentru români. La nici 3 zile după ce anunțase că toți cei care vin din România intră automat în carantină timp de 14 zile, guvernul de la Viena a impus măsuri suplimentare.

Ministerul Afacerilor Externe de la București anunță că, pentru a intra în Austria, românii trebuie să prezinte un test coronavirus negativ și dovada că au asigurată cazarea.

Poliția de frontieră din Austria – împuternicită de guvern să poată solicita, discreționar, o sumedenie de documente, inclusiv diplomele de studii!

În cazul în care călătorii au doar dovada cazării, dar nu și testul pentru coronavirus, vor intra în izolare 14 zile – pentru un turist, asta echivalează cu ratarea vacanței.

Scapă de măsurile de mai sus cei care tranzitează fără oprire teritoriul austriac spre alte state și șoferii camioanelor de marfă.

Partea proastă e că, potrivit MAE, poliția de frontieră austriacă a fost împuternicită să poată solicita oricui documente care să justifice intrarea în țară, inclusiv adeverința de tratament medical imperios necesar sau documente care să ateste studiile.

Probabil că astfel de cazuri vor fi rare, dar precizarea vine ca o dovadă suplimentară a posturii ingrate în care ne-am pus singuri ignorând, în ultimele săptămâni, normele de protecție. Plătim astfel nota inconștienței unei părți a populației și a naivității alteia, care a crezut campaniile de dezinformare și manipulare susținute de propaganda rusă, PSD și conspiraționiști.

Potrivit datelor oficiale, România a avut, joi și vineri, 614 și, respectiv, 592 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Austria a avut, în aceleași zile, 102 și, respectiv, 94.

Pentru cetățenii români intrați la ananghie, MAE pune la dispoziție două numere de telefon de la Ambasadă, unde pot solicita asistență consulară: 0043-1-503.24.65 şi 0043-1-505.23.81.

Precizările MAE date publicității vineri seara despre intrarea românilor în Austria:

”Aşa cum am informat anterior, accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză. Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here