Nebunia pandemiei: Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru posibilele victime ale Covid-19

0
1961
Dr. Bandile Masuku și nesfârșitele morminte pregătite...

Această știre a fost publicată de toate ziarele mari ale lumii: Africa de Sud pregătește peste 1,5 milioane de locuri de veci pentru posibilele victime ale pandemiei de coronavirus. O publicăm și noi nu pentru a speria lumea, ci pentru a arăta nebunia unui oficial guvernamental sud-african. Oricât de dură ar fi această epidemie, un milion și jumătate de morți într-o țară de 58 de milioane de locuitori (aproape 3% din populație) este o nebunie! Așa ceva nu se va întâmpla niciodată!

Regiunea sud-africană Gauteng, în care se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, relatează agenţia EFE.

Informația a fost furnizată de responsabilul provincial pentru sănătate, dr. Bandile Masuku, la o conferinţă de presă desfăşurată la Johannesburg, înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte, pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

„Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a spus responsabilul sud-african, preluat de Agerpres.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia Covid-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent, în Africa de Sud au fost confirmate 250.687 de cazuri de coronavirus (locul 11 în lume), dintre care 3.860 de decese (locul 23 în lume).

Relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa, Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor începând din luna iunie, ajungând în ultima vreme la peste 10.000 pe zi.

Creşterea numărului cazurilor coincide cu relaxarea măsurilor de izolare începând de pe 1 iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic şi economic al ţării.

La nivel mondial, pandemia a ajuns la 12.675.038 de persoane infectate, dintre care 563.927 decedate, conform Worldometers.com. Cele mai afectate sunt SUA și Brazilia, care au împreună 5.102.035 de infectați (40,3% din totalul planetar) și 207.336 de morți (36,8%).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here