În martie, senatorul Tanczos Barna îi mințea pe polițiști că are coronavirus. După patru luni, ghinion: chiar are!

2
4964
Tanczos Barna

Infectarea cu Covid-19 a senatorului Tanczos Barna (UDMR) a fost precedată, cu patru luni în urmă, de un episod bizar. Oprit de un echipaj de poliție și amendat pentru exces de viteză, parlamentarul le-a spus oamenilor legii că are coronavirus. A mințit. Patru luni mai târziu, Barna și-a împlinit predicția: e infectat cu Covid-19.

14 martie 2020. Tanczos Barna (44 de ani) gonește cu mașina dinspre zona secuiască spre București. În comuna Olteni, județul Prahova, este oprit de un echipaj de poliție, care-l amendează pentru depășirea vitezei legale. Senatorul încearcă să-i intimideze/sperie/înșele pe polițiști, spunându-le că e infectat cu Covid-19 și trebuie să ajungă repede la București, pentru a fi internat în spital. Polițiștii verifică la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și descoperă că Tanczos Barna nu făcuse testul niciodată. Senatorul este amendat pe loc. Abordat de televiziuni, în primă fază neagă existența acestui incident. Apoi pretinde că le-ar fi spus polițiștilor că se grăbește să facă testul covid, pentru că un coleg senator (Vergil Chițac) a fot depistat pozitiv și e posibil să-i fi infectat și pe alți parlamentari. E o nouă minciună a senatorului UDMR.

10 iulie 2020. Tanczos Barna anunță pe pagina sa de Facebook că s-a infectat cu coronavirus și a făcut dublă pneumonie. Mesajul e plasat exact când în Parlament se dezbate legea carantinei și a izolării.

Ce spunea Tanczos Barna, în martie, la Digi 24

* „Nu am mințit nici atunci și nu mint nici acum. Pe 14 martie m-a oprit poliția pentru depășirea vitezei, mergeam cu 81 km/oră la 200 de metri de intrarea în localitatea Olteni. M-am oprit, a venit agentul de poliție la mine, am dat jos geamul. Știind că cu o zi înainte un coleg senator a fost declarat pozitiv, l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc să fac test. I-am spus textual că mă duc la București să fac test de coronavirus. I-am dat actele, a venit cu procesul-verbal, am semnat procesul-verbal fără mențiuni și am plecat. Am avut o discuție cu dânsul cu privire la iresponsabilitatea colegului meu, al nostru, din Senat, am plătit amenda și din punctul meu de vedere, această poveste este închisă. Nu l-am mințit, i-am spus că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc la București să fac test.”

* „Au făcut testul cu mine alte 400 sau 500 de persoane în ziua de 14, tocmai pentru că pe 13 colegul nostru a fost declarat pozitiv și am mers sute de deputați și senatori ca să facem test. Suntem și noi familiști și trebuia să știm și noi dacă suntem purtători de virus sau nu. Și trebuia să știu dacă sunt primul care aduce virusul în Harghita.”

* „Nu are legătură cu viteza, n-am comentat nicio secundă viteza. Am spus că mă duc la București să fac test și l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv. Cred că a fost un gest responsabil, pentru că s-a apropiat de mine la mai puțin de un metru, i-am dat în mână actele și era minimul pe care trebuia să-l fac. De 24 de ore nu mă gândeam la altceva decât la testul pe care o să-l fac la București.”

* „Polițiștii au sunat la DSP, m-a sunat DSP-ul, m-au întrebat, le-am spus că sunt în clădirea Senatului, stau la coadă să fac testul, i-am informat după aceea, când a venit rezultatul, că sunt negativ.”

Întrebat de ce crede că polițiștii l-au verificat la DSP, din moment ce le-ar fi spus că se duce să facă testul, Tanczos Barna a spus că nu știe. „I-am spus textual că mă duc, i-am spus și locația unde mă duc să fac testul. Știam de ce plec la București. Cu o zi înainte am sunat la DSP și am întrebat dacă vor trimite o echipă la mine acasă ca să ia probe. Eu vineri am anunțat pe Facebook că nu ies din casă din cauza faptului că avem un coleg depistat pozitiv și este responsabilitatea mea să am grijă de toți cei care intră în contact cu mine. Am fost primul, cred, care a postat pe Facebook că nu mai ies din casă. Și am plecat doar pentru vot, să votăm Guvernul și să fac testul la București.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alertă în Parlament: un senator s-a infectat cu Covid-19. “Am dublă pneumonie. Virusul e responsabil. Să începem tratamentul!“

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here