PSD și propaganda rusă, un nou eșec caraghios. La “protestul uriaș” anunțat în Piața Victoriei au venit câțiva inși

5
28029
La "protestul uriaș" din Piața Victoriei împotriva Guvernului și a legislației anti-Covid au venit câțiva oamen. FOTO: Oana Lovin

“Protestul uriaș” organizat de oamenii PSD și de propaganda rusă vineri seara, împotriva măsurilor de protecție propuse de Guvern împotriva epidemiei de Covid, a eșuat lamentabil. În ciuda chemărilor isterice la “revoltă” postate pe Facebook de postaci și a articolelor instigatoare din publicații controlate de moguli sau de patroni finanțați de PSD, la ora 18.00 s-au prezentat, în Piața Victoriei din București, doar câțiva oameni.

Un eșec asemănător avusese loc la Cluj, săptămâna trecută, când la „marele protest” din centru, popularizat insistent de aparatul de propagandă pe Facebook, n-a venit nimeni – nici măcar cei care inițiaseră acțiunea!

S-a încercat crearea unui val de emoție în siajul protestelor violente de la Belgrad, care să stârnească reacții similare la București

Videochatista Oana Lovin, de la PSD, a sunat trompeta. Până la urmă, a primit 520 de like-uri și au venit 20 de inși

Protestul programat vineri, în Piața Victoriei, a fost gândit cu grijă. Rețelele de postaci, vectori de opinie și site-uri controlate de PSD, precum și portaluri conspiraționiste conectate la propaganda rusă au încercat să creeze un val de emoție.

În siajul violențelor de la Belgrad, declanșate împotriva măsurilor restrictive impuse de Guvernul sârb, dar în cu totul alt context (președintele a relaxat prematur precauțiile cu scopul de a câștiga alegerile, apoi le-a reintrodus brusc, după ce s-a încheiat scrutinul), s-a încercat ceva asemănător la București.
Pe Facebook, zgomotul făcut de conspiraționiști, de postacii PSD și cei plătiți de ruși este asurzitor. Impresia aparentă este că nimeni nu mai crede că există virusul și că toată lumea e gata să iasă în stradă.

N-a lipsit nimeni: PSD-ista Oana Lovin, pro-rusul Dan Chitic, croitorul conspiraționist Cezar Ionașcu, devoratorul de bani publici Bogdan Chirieac, deliranții de la ortodoxinfo.ro

Croitorul Cezar Ionașcu, cel care susține că virusul nu există și le cere oamenilor să renunțe la masca de protecție, nu putea lipsi din planul de mobilizare la miting

Momentul prielnic era dezbaterea, în Parlament, a legii prin care Guvernul propune măsurile de izolare și de carantină pentru cei infectați cu Covid-19.

S-au făcut apeluri insistente.

Oana Lovin, PSD-ista care noaptea face videochat, iar ziua este un fel de Dana Budeanu care ține un jurnal video de luptă împotriva măsurilor de precauție cerute de Guvern, a chemat la miting, primind mii de like-uri și inimioare, sute de mesaje de încurajare și de distribuiri. Întreaga rețea de postaci și de propagandiști a popularizat îndemnurile frumoasei luptătoare pentru drepturile hoților.

Articolul publicat de DC News vineri, la ora 15.59

Dan Chitic, avocatul propagandei rusești lăudat de Sputnik, cel care își făcuse un partid “patriotic” alături de fostul colonel SRI Daniel Dragomir – fugit după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție –, a intrat și el în scenă, chemând oamenii la miting.

Nu putea să lipsească și Cezar Ionașcu, “consultantul de modă” devenit expert în epidemiologie și pneumologie care strânge sute de mii de vizualizări pe Facebook cu filmulețele sale unde neagă existența virusului. Croitorul a postat vineri dimineața un videoclip cu mai mulți conspiraționiști care cheamă la acțiune.

Mult zgomot pentru nimic: după săptămâni de propagandă și eforturi, în Piața Victoriei abia s-au strâns câțiva oameni

DC News, site-ul lui Bogdan Chirieac finanțat de primarii PSD din bani publici, a pus de asemenea umărul. “PROTEST în PIAȚA VICTORIEI vineri. Oana Lovin și Dan Chitic scot lumea în stradă / VIDEO”, titra la ora 15.59, cu două ore înaintea acțiunii, portalul lui Chirieac. Pe contul de Facebook al DC News, așteptările erau și mai mari: “BREAKING NEWS! PROTEST URIAȘ în PIAȚA VICTORIEI. Oana Lovin și Dan Chitic scot lumea în stradă / VIDEO”.

Pe Facebook, mitingul anunțat de DC News în Piața Victoriei a devenit „PROTEST URIAȘ”Ortodoxinfo.ro (site conspiraționist cu legături în Republica Moldova care acuză Oculta Mondială, PNL, Guvernul, Iohannis, doctorii, OMS, toți lideri lumii de complot cu scopul de a cipa omenirea) și-a făcut de asemenea datoria încă din 9 iulie: “Legea carantinării și izolării a trecut de Camera Deputaților. Se anunță proteste în București”.

Și Știripesurse.ro, site care a promovat intens ideea “statului paralel” în epoca Dragnea, s-a achitat conștiincios, pe 9 iulie: “Legea carantinei scoate oamenii în stradă – Se anunță protest în Piața Victoriei”.
E ușor de sesizat că până și titlurile și mesajele rețelei de propagandiști și site-uri sunt aceleași.

PSD și propaganda rusă au mai dat un rateu: românii nu i-au băgat în seamă. Numărul infim al celor veniți în Piața Victoriei arată diferența dintre realitate și aparențele create de armatele de postaci pe Facebook. FOTO: Oana Lovin

Până la urmă, s-a dovedit însă că zgomotul din online era artificial. „PROTESTUL URIAȘ” profețit de Bogdan Chirieac a fost un fâs. Au venit câțiva oameni – aceiași care au mai încercat să agite spiritele și pe 15 mai.

Momentul culminant a fost, din nou, ratat cu brio, iar PSD a fost lăsat din nou singur, să se facă de râs în Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

5 COMENTARII

  1. A inceput sa se trezeasca lumea la realitate si sa nu mai creada in nenorocitii care-i indeamna la nesupunere civica pe pielea oamenilor necajiti si amaratii de care si-au batut joc de ei peste 25 de ani .Bravo oamenilor cu scaun la cap . rusine manipulatorilor nenorociti .

      • Zau,bai postak rus?Nu v-a mers mitingul si acum te-a pus „Asociatia Imunilor” din Kiseleff sa arunci pe aici o „iesplicatie” inteligenta de-a lui ciolaku ,fierea si vulguta? „Somajul si falimentele” e noua tema de campanie pt.alegeri a hotilor din sparlament?Pai falimentul e foarte bun pentru cluburile,terasele,barurile ,restaurantele si cazinourile clientelei pesediste,urmeaza falimentul partidului-capusa in curand,japite comunistoide!

      • Dau faliment barurile si bisericile. Asa-i. Nenorocire mare. Nu au unde să-și etaleze ghiulurile cocalarii și babele să-și tragă pârțurile. Vai vai. DEZASTRRRRRRRU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here