VIDEO. Prea-Ticălosul Teodosie se întoarce: a împărtășit copiii cu aceeași linguriță într-o biserică arhiplină, unde nimeni nu purta mască

1
2322

Scene halucinante la Suceava, într-o biserică unde rolul principal l-a jucat, din nou, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. În plină ascensiune a epidemiei în România, când numărul de infectări a doborât recordul două zile la rând, prelatul Bisericii Ortodoxe a ținut o slujbă sfidătoare.

Într-o înghesuială de nedescris, unde zeci de persoane fără mască s-au îngrămădit în încăpere. Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță, iar un preot din spatele său i-a șters la gură cu același ștergar.

Teodosie nu e la prima sfidare. Nimeni nu îndrăznește să-l ia de urechi și să-l silească să respecte, ca toți ceilalți, legile

Evenimentul a avut loc joi seara, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, din Gheorghițeni, Dorna-Arini. Slujba a fost ținută de Arhiepiscopul Teodosie. Mulțimea s-a înghesuit spre altar, nimeni n-a purtat mască, oamenii au pupat icoanele și chiar mâna prelatului.

N-a purtat nimeni mască de protecție în biserică, sfidarea legilor și a măsurilor de precauție fiind încurajată chiar de Arhiepiscopul Teodosie

Teodosie, personaj controversat, lăudat de propaganda rusă, implicat în scandaluri de corupție, proverbial pentru arghirofilia sa, nu e la prima sfidare a măsurilor de protecție. Furios că n-a putut aduna lumea de Paște, din cauza stării de urgență, a organizat o a doua Înviere după ridicarea restricțiilor. Nu s-a respectat nici atunci nicio normă de protecție.

Deși pretinde că este păstorul enoriașilor săi, cărora le vrea binele, a bagatelizat pericolul virusului, dând exemplu personal pentru cei care colportează dezinformările propagandei rusești, potrivit cărora pandemia nu există.

Cu toate acestea, nicio autoritate a statului n-a îndrăznit până acum să-l ia de urechi pe Teodosie și să-l tragă la răspundere pentru faptele sale.

BOR nu s-a dezis de faptele lui Teodosie și nici nu l-a chemat la ordine

Copiii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță și șterși la gură cu același ștergar

Nu e prima oară când Teodosie împărtășește copii cu aceeași linguriță în plină pandemie. Când a fost întrebat despre posibilitatea ca ei să se infecteze, el a răspuns că “se vor face bine”.

Deși nu i-a aprobat faptele, BOR nu s-a dezis explicit de Teodosie și nici nu l-a sancționat. Prin atitudinea sa, prelatul a dat impresia că e mult mai apropiat de Biserica Ortodoxă din Moldova, decât de Patriarhia de la București.

Conducerea Bisericii Ortodoxe moldovene a devenit celebră luna trecută, când a emis un comunicat bizar, în care era acuzată o conspirație mondială în epidemie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
    cu stima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here