„Uneltele ticăloase ale viitorului ocupant”. Despre Gușă și alți demoni

7
1011
Lucian Mândruță

După arestarea ploieșteanului Alexandru Dorin Piscan, spion al Moscovei în spațiul românesc, un excelent comentariu despre trădare și trădători a scris Lucian Mândruță, pe Facebook.

Jurnalistul Lucian Mândruță atrage atenția că Piscan „nu e singurul, e doar cel mai prost” spion al Moscovei. „Sunt mulți alții care ne spală pe creier cu propaganda rusă. Ei sunt candidați. Influenceri. Lideri de opinie. Așa-ziși jurnaliști. Patroni de presă”.

Ce fac ei? „Schimbă în mintea noastră imaginea despre libertate și democrație, scara valorilor, reperele morale și chiar sensul credinței. În mintea a 20-30% dintre români, au reușit deja să sădească admirația pentru dictaturile din Est. Tot ei ne explică zilnic că Europa, care ne-a ridicat din degringolada economică a anilor ’90, e inamicul pus să ne distrugă tradițiile, familia tradițională și glia străbună. Asta e adevărata Coloană a 5-a a Rusiei aici„.

Concluzia lui Mândruță: „Ei sunt doar uneltele ticăloase ale viitorului ocupant”.

Deși nu dă niciun nume, Lucian Mândruță face portretul-robot al lui Cozmin Gușă și al altora ca el.

Textul de excepție al lui Lucian Mândruță

„Avem de azi un acuzat de spionaj pentru Rusia care e candidat la alegerile locale la Ploiești.

Nu cred că e singurul. E doar cel mai prost. Pentru că ăsta făcea poze tancurilor, ca acum 100 de ani.

Pe lângă el, sunt mulți alții care ne spală pe creier cu propaganda rusă. Și pe care nu ai cum să-i priponești, cel puțin nu într-o societate liberă, în care există libertate de expresie.

Ei sunt candidați. Influenceri. Lideri de opinie. Așa-ziși jurnaliști. Patroni de presă.

Nu fac poze. Dar schimbă în mintea noastră imaginea despre libertate și democrație, scara valorilor, reperele morale și chiar sensul credinței.

În mintea a 20-30% dintre români, au reușit deja să sădească admirația pentru dictaturile din Est. Să ne facă să credem că jurnaliștii și opozanții uciși sau aruncați pe geam de regimul Putin sunt excepțiile care nici măcar nu pătează blazonul țarului, pe care ar trebui să-l luam de exemplu.

Tot ei ne explică zilnic că Europa, care ne-a ridicat din degringolada economică a anilor ’90, e inamicul pus să ne distrugă tradițiile, familia tradițională și glia străbună.

Asta e adevărata Coloană a 5-a a Rusiei aici.

Formată din mulți care și-au datorat succesul relațiilor cu Partidul Comunist sau Securitatea de dinainte de ’89, recuperați între timp și puși în lumina Răsăritului de o uriașă mașinărie de propagandă online, care le ridică și statura și în același timp le livrează și temele.

Dacă tot e să vorbim de trădare, cea mai gravă e cea a libertății și viitorului nostru european, făcută tocmai în numele libertății!

Știți la cine mă refer.

Din păcate, curentul care i-a pus în față nu ar fi fost posibil fără complicități locale, nu moscovite. Iar ideologia pe care se sprijina, naționalismul obtuz și xenofob, e parte chiar a ceea ce ne-am obișnuit să credem că e chiar identitatea națională.

Asta e, de fapt, problema. Că ne spală pe creier cu săpun de casă.

Și nu vom scăpa de ei până nu vom înțelege că nu mai poate exista un bine doar pentru români, într-o Europă Liberă atacată din toate părțile.

Ca să ne apărăm de ei, trebuie să fim MAI MULT europeni, mai mult cetățeni ai planetei, mai mult deschiși spre drepturi individuale și toleranță.

Și mai ales trebuie să înțelegem că nu toți cei care ne arată cu degetul dușmani imaginari sunt prietenii noștri.

De multe ori, ei sunt doar uneltele ticăloase ale viitorului ocupant.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Hmmm…Luciane, tu sigur ești pe lista de care a pomenit tov Severin 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Din pacate e cam tarziu sa vedem curaj de acest gen printre oamenii de televiziune. Statul acesta tolereaza cu brio agentii Rusiei care au otravit deja de zeci de ani mintile romanilor pentru a gandi in favoarea Rusiei si impotriva vestului. Deja populatia e pregatita sa-i accepte din nou pe rusi ca stapani…
  Speranta ca nu va fi asa e slaba si ne apuca groaza pe multi cand vedem ce lideri insipizi avem….Probabil ca se va alege praful de Romania…Nu vad prea multi cavaleri ai dreptatii care sa lupte sa salveze situatia…

 3. „Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu / Decizia nu este definitivă”

  VARANUL: „Nu avem toata puterea pana nu luam si ‘justitia’”

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE,PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

 4. opinia Cameliei Bogdan

  „Devine redundant să afirm că România, o pandemie a kleptocraţilor, îşi răscumpără infractorii. Măsura dispusă de Tribunalul Bucureşti înfrânge autoritatea de lucru judecat al unei decizii definitive, decizie prin care am patentat în România standardele de confiscare a produsului infracţiunii de la terţi. De menţionat că în paragraful 6 al deciziei pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Voiculescu v. România (cauzele no. 493/15) and Camelia Rodica Voiculescu and others v.România (nos. 502/15, 1559/15, 2836/15, and 2839/15), Curtea a evidenţiat că ‘la 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia definitivă în cauză. Instanţa a menţinut condamnările inculpaţilor într-o decizie motivată pe larg de 225 pagini, în care toate probele – inclusiv rapoarte ale experţilor, înscrisuri şi numeroase declaraţii ale martorilor – erau examinate cu atenţie. În plus, în baza probelor şi a argumentelor prezentate în faţa sa, instanţa a menţinut măsura sechestrului dispusă în cauză, considerând că prin instituirea sechestrului asupra produselor directe ale infracţiunii, precum în prezenta procedură, sunt respectate pe deplin dispoziţiile legislaţiei penale şi ale Constituţiei.’

  Profesionalismul judecătorilor care au pronunţat decizia ICA (în completul prezidat de mine la Curtea de Apel Bucureşti ) a trecut testul CEDO, şi nu există o mai mare satisfacţie pentru un judecător ca rezultatul muncii sale în materia recuperării produsului infracţiunii să se impună cu titlu de standard în materie. Am recuperat pentru statul român doar prin două decizii definitive pronunţate în cauzele privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară şi a rafinăriei RAFO peste 350 milioane de EURO. Şi domnul Iancu s-a plâns la CEDO, iar în cauzele Alexandru-Marian IANCU şi alţii (2) contra României (cauza nr. 17934/15) şi AEI INVESTMENT INDUSTRY S.R.L. şi alţii(6) v. ROMÂNIA ( cauza 17910/2015) CEDO mi-a subliniat profesionalismul în administrarea probatoriilor şi justificarea sechestrelor în vederea confiscării produsului infracţiunii în lumina standardelor internaţionale.

  Banii furaţi de infractori sunt ai societăţii române, iar eu nu am lăsat confiscările pe hârtie ci am dispus sechestre pentru garantarea eficacităţii ordinelor de confiscare. Nu există nicio scuză că produsele infracţiunii nu sunt recuperate de autorităţile din România, mai ales că în România, cu mici excepţii, se fură la vedere. În decizia 888 din 8.08.2014 prin care l-am condamnat pe domnul DAN VOICULESCU la 10 ani de închisoare am menţionat că a pus în operă una din cele mai rudimentare tipologii de spălare a banilor.

  Dar Statul Român, prin ANAF şi ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate), instituţiile care au ca principale atribuţii recuperarea produsului infracţiunii, produsul direct al infracţiunii ICA de la GARLEI 1 D domnului DAN VOICULESCU. Cu conivenţa domnului judecat Cucu de la Judecătoria Sectorului 1, domnul DAN VOICULESCU a reuşit în dosarul 27473/299/2018* refuzul intabulării la OCPI a celuilalt produs direct al infracţiunii de la GARLEI 1 B.

  Faptul că se suspendă executarea nu are vreo semnificaţie practică, deoarece autorităţile române nu mai intenţionau oricum să mai recupereze vreun cent de la domnul DAN VOICULESCU, deşi măsurile de siguranţă nu se prescriu. Nici spălarea banilor cu caracter autonom derivând din delapidarea banilor fostei SECURITATI PRIN CRESCENT, a cărui procură a rămas la domnul DAN VOICULESCU până la condamnarea definitivă, nu se prescrie, deoarece spălarea are loc în formă continuă din 1990 până în prezent.

  Prof. Francis Fukuyama a precizat pentru Demdigest că o ţară în care persecuţiile kleptocraţilor şi ale serviciilor secrete, continuatorii de drept ai fostei Securităţi, împotriva magistraţilor specializaţi în combaterea cauzelor de corupţie nu are ce căuta în Uniunea Europeană. Am depus acest articol şi la Curtea Constituţională, în vederea urgentării dosarului nr.1374d/2022, justificând în acelaşi timp şi necesitatea respectării standardelor dreptului la un proces echitabil, de către judecătorii forului de contencios constituţional, printre care figurează domnul judecător Gheorge Stan, fost reprezentant legal al Inspecţiei Judiciare, cel care a avizat pentru legalitate Protocolul dintre SRI şi IJ pentru excluderea mea din magistratură.

  Suspendarea executării unei decizii definitive în materia spălării banilor este într-adevăr un semnal manifest al disoluţiei Statului de Drept în România, stat care doreşte şi ai cărui cetăţeni oneşti merită aderarea la OCDE. Mă bucur că DNA are un termen de contestare a suspendării măsurii, însă eu oricum nu voi ezita să solicit daune punitive în noul proces intentat la CEDO, la nivel internaţional evocându-se necesitatea unor remedii mai puternice pentru compensarea victimelor infracţiunilor de corupţie. Apărarea principiilor Statului de drept este imperativă deoarece nu există alt fundament pentru buna guvernare a României. Or, respectarea independenţei judecătorilor specializaţi în soluţionarea cauzelor de corupţie şi a hotărârilor definitive pronunţate de aceştia sunt condiţii sine qua non pentru ca România să se manifeste ca un stat de drept”

  • Guvernul se pregătește să ne aplice o „corecție fiscală”

   Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat recent că corecţia fiscală e absolut necesară și că e principala problemă a României. Acesta spune că această corecție nu se poate face în an electoral, dar este absolut nevoie să se facă apoi. Isărescu consideră că să trăieşti cu iluzia că suntem o ţară deosebită, că suntem „mai breji” şi ne putem descurca cu 26-27% pondere a veniturilor în PIB este o iluzie.

   Nepotul Negoita plateste ceva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.