În audiență la Putin

1
466
Paul Palencsar, jurnalist și teolog

Mai scandaloasă decât filmul preotului Ciprian Mega e întâlnirea privată a acestuia cu un criminal de război. Putin ucide genocidar, iar Mega îl roagă să repare ceasul lumii.

Un preot care dă mâna cu un dictator, apoi slujește la Liturghie. Vă mai mirați de Kirill, patriarhul sângeros? Dar preotul Mega ce e? S-a fotografiat cu criminalii planetei, dar ne vorbește paterical, de la microfoanele oamenilor Rusiei în România.

Este preotul Ciprian Mega agentul Rusiei lui Putin? Nu? Încercați voi să obțineți audiență privată cu Putin! Îmi spunea cineva că se intră ușor, ca la aprozar. Deschizi ușa, Putin e acolo. Îl bați pe burtă și-l tragi de urechi. Îți faci poză cu el și pleci. Atât de simplu!

În realitate, niciun muritor nu obține acces direct la criminalul Putin, dacă asta nu face parte dintr-un plan mai amplu al Rusiei. Care e planul Rusiei pentru România? Dacă nu știm răspunsul, suntem idioți. Mai idioți decât cei care-l cred pe preotul Ciprian Mega regizor și atât.

Filmul lui Mega distrage atenția de la imaginea de ansamblu, în care regizorul este el însuși agent de influență rusă în România. Chiar dacă o știe sau nu. Dar m-ar mira să nu știe. De fapt, cred că știe mai mult decât le spune celor ce au naivitatea să-i soarbă minciunile. Mega scuipă retorică agresivă exclusiv împotriva Europei de Vest și a SUA, niciodată contra ceasornicarului lumii, care bagă în gropi comune copiii Ucrainei.

Dintre cei care-l apără pe Mega, unii îi sunt prieteni. Că fac apologia filmului, înțeleg. Ce mă șochează e că oameni care denunțau public atacarea Ucrainei de către Rusia și crimele lui Putin nu văd acum niciun fel de problemă că un preot ortodox român calcă pe urmele Patriarhului Kirill, despre care ei înșiși spuneau că a vândut Biserica unui dictator criminal.

Prietenia pentru un om nu are voie să ne divorțeze de morală. În plan personal rămânem alături de prieteni, dar în cel public avem datoria Adevărului.

DE ACELAȘI AUTOR:

Trist și rușinos moment!

O familie de ucraineni, în trenul de București

Tatăl meu a murit

Nunta lui Cherecheș

Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

Cine moare pentru Rusia lui Putin?

1 COMENTARIU

  1. Mega asta o fi ruda cu Rasputin. Un popa pune tara la cale? Intra prin zid? Cum asa?
    In SUA fostul presedinte Trump, exact inainte de a invada Rusia Ucraina, anunta publicul ca il admira pe Trump, acum, dupa 2 ani de razboi, anunta publicului ca Hanibal Lecter e un om minunat, in contextul unui discurs antiemigranti, efectiv asta arata delirul in care au fost adusi americanii… Nu realizeaza ca isi vor semna sfarsitul votand pe acest monstru de nesimtire ca presedinte….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.