VIDEO. „O scenă de K1” și „o mușcătură canibalică” între doi PNL-iști, în Parlament. Lunganul Dan Vîlceanu i-a dat un genunchi în gură bondocului Florin Roman și a încercat să-l muște de nas. Olteanul a fost „amendat” cu 7.000 de euro și va avea dosar penal

3
1327
Vîlceanu are ceva cu fața lui Roman

Cea mai crâncenă încleștare fizică din Parlamentul României, din ultimii 34 de ani, i-a avut ca protagoniști, marți, pe doi deputați, foști miniștri, colegi de partid până anul trecut: Dan Vîlceanu și Forin Roman. Olteanul l-a scos pe ardelean din sala de plen, l-a apucat de gât, a încercat să-l muște de față sau de nas și i-a aplicat un genunchi prin care i-a spart nasul. Cei doi au fost colegi în „echipa câștigătoare” din PNL, complotând în 2021 pentru a-l schimba pe Ludovic Orban cu Florin Cîțu, la indicațiile lui Klaus Iohannis!

Au fost scene violente marți dimineaţă în Parlamentul României. Doi deputaţi şi foşti miniştri s-au luat la înjurături, iar conflictul a degenerat, transformându-se într-o bătaie sângeroasă pe holul Camerei Deputaților.

Florin Roman face acuzații multiple. În schimb, Dan Vîlceanu se limitează la câteva cuvinte: „Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen. Nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”.

La un moment dat, timp de 20 de zile (25 noiembrie – 15 decembrie 2021), Dan Vîlceanu și Florin Roman au fost colegi pe trei planuri: în Parlament (ca deputați), în Guvern (ca miniștri în Cabinetul Cîțu) și în conducerea partidului (PNL).

https://www.facebook.com/negrutiu.florin/videos/3302463423390267/

Protagoniștii

 • Dan Vîlceanu (45 de ani)

* deputat neafiliat, aflat la al doilea mandat (ales în 2016 și 2020, pe lista PNL, în județul Gorj);

* a fost exclus din PNL în octombrie 2023, după ce a semnat sesizarea formulată de Forţa Dreptei (grupul lui Ludovic Orban) şi USR la Curtea Constituţională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale, pentru care Guvernul îşi asumase răspunderea în Parlament;

* fost ministru de Finanțe + ministru interimar al Transporturilor (în Guvernul Cîțu);

* fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (în Guvernul Ciucă);

* fost secretar general al PNL (septembrie 2021 – aprilie 2022);

* fost președinte al PNL Gorj.

 • Florin-Claudiu Roman (50 de ani)

* deputat PNL, aflat la al doilea mandat (ales în 2016 și 2020, pe lista PNL, în județul Alba);

* fost ministru al Cercetării, timp de 20 de zile (25 noiembrie – 15 decembrie 2021), a demisionat ca urmare a dezvăluirilor despre doctoratul său plagiat;

* fost președinte interimar al Camerei Deputaților, timp de 15 zile (18 octombrie – 2 noiembrie 2021).

Dan Vîlceanu – Florin Roman

Vîlceanu l-a scos pe Roman din sală, s-o tranșeze bărbătește, pe hol

Cei doi se aflau în sala de plen când a început răfuiala, mai întâi ca o simplă gâlceavă. Dan Vîlceanu s-a așezat pe un scaun de la Grupul deputaților PNL, iar Florin Roman l-a somat să plece la „ciumați”, adică la „neafiliați”, pentru că nu mai e membru al PNL de aproape un an.

Au urmat câteva vorbe grele, probabil și câteva înjurături, în ambele direcții. Lui Vîlceanu i s-a aprins fitilul. L-a „invitat” pe Roman în afara sălii de plen, dar mai mult l-a luat pe sus. S-o tranșeze între ei, bărbătește, pe hol, nu în văzul lumii – deși nici pe hol nu e chiar pe câmp.

Din acest moment intră în joc camerele de supraveghere, plus declarațiile lui Florin Roman. Dan Vîlceanu nu vrea, deocamdată, să-și spună versiunea, dar imaginile video îl lasă fără apărare.

Odată rămași – aparent – singuri, Vîlceanu l-a prins cu mâna stângă de după ceafă, iar cu mâna i-a căutat nasul, gura, fața, să i le stâlcească. Nemulțumit de rezultat, s-a repezit cu propria-i gură să-l muște pe Roman de protuberanțele faciale.

Ardeleanul – care în acele clipe de groază se chircise, luând poziția ariciului – dă de înțeles că olteanul n-a apucat să-l muște, dar, frustrat de o așa ratare, l-a apăsat viguros cu mâna stângă de după ceafă, ca să-l aducă în poziția ideală, și i-a aplicat un genunchi în gură.

Cert e că, atunci când s-a apropiat un deputat UDMR, iar Vîlceanu și-a eliberat prada din „menghină”, Roman avea fața plină de sânge. Nasul – evident spart.

„O scenă de K1” reușită și „o mușcătură canibalică” ratată

Florin Roman, la televiziuni: „A țâșnit peste bancă, m-a prins puternic în zona gâtului, dânsul fiind înalt. M-a invitat la bătaie, practic, în afară sălii plenului. Afară a încercat canibalic să mă muște în zona capului… o mușcătură canibalică. M-am ferit, moment în care cu o mâna mi-a prins capul, iar cu un genunchi m-a lovit în zona nasului. O lovitură directă, golănească. O scenă de K1. (…) Pentru mine, reacția domnului deputat Vîlceanu a fost șocantă. O reacție pe care eu, personal, nu pot să mi-o explic. Am văzut doar că era extrem de tulburat, avea o privire extrem de ciudată. Ne cunoaștem de foarte multă vreme. Când cunoști un om bine, nu te poți aștepta și nu știi cum să reacționezi. N-a fost o bătaie, pentru că eu n-am reacționat. Am avut acest instinct de a nu reacționa pentru că i-am văzut figura tulburată. Mi-am dat seama că omul pe care-l cunosc eu nu e acel om, e altcineva”.

Așa începe chelfăneala…

Vîlceanu a venit la Grupul PNL să afle câți primari le-au plecat în Călărași, Roman i-a spus să plece

Ulterior, Florin Roman a detaliat pe pagina lui de Facebook.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproșat deputatului neafiliat Dan Vilceanu încălcarea Regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la Parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată, voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!

UPDATE: Am solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor să pună la dispoziția presei toate imaginile filmate, și demontez astfel prima minciuna a deputatului golan Vîlceanu, care vorbea doar de o «altercație verbală»!

Am solicitat totodată cele mai aspre sancțiuni regulamentare împotriva comportamentului huliganic.

Îi solicit domnului deputat Vîlceanu să dea dovadă de transparență și să meargă azi la recoltarea unor probe medicale, care să ateste ca nu a consumat substanțe interzise.”

… și așa se încheie

Lui Vîlceanu i se înjumătățește leafa până aproape de finalul mandatului: pierde peste 1.100 de euro pe lună

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, fost coleg de partid și de Guvern cu Dan Vîlceanu: „Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat tot marţi, în regim de urgență, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu.

Astfel, parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni, iar timpul de vorbire la microfon i-a fost redus la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni.

În prezent, salariul de bază pentru senatori și deputați este de 18.720 de lei brut pe lună, ceea ce înseamnă puțin peste 11.000 de lei net, adică în jur de 2.250 de euro.

Asta înseamnă că, în 6 luni, Dan Vîlceanu va pierde jumătate din 6 x 2.250 de euro, adică 6.750 de euro.

El va reveni la salariul întreg abia în ultima lună de mandat, dat fiind că în decembrie vor avea loc alegeri parlamentare.

Dar cheltuielile statului român cu un parlamentar sunt mult mai mari, atingând circa 11.500 de euro (inclusiv suma forfetară, care e cea mai consistentă componentă).

După bătaie, Florin Roman constată ravagiile

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE

3 COMENTARII

 1. Mda, imaginile chiar m-au afectat emotional. Bravo Vilceanu! Asa trebuie tratat cu PSDNL. Puteai sa-i dai vreo doua si din partea mea. Oricum era mare plictiseala in campanie.

 2. libertatea.ro
  „Foştii inculpaţi din „dosarul Ţăndărei”, acuzați de trafic de minori, obţin daune din partea statului. „Privarea nedreaptă de libertate a produs suferințe de natură morală”, spun judecătorii
  Citeşte întreaga ştire: Foştii inculpaţi din „dosarul Ţăndărei”, acuzați de trafic de minori, obţin daune din partea statului. „Privarea nedreaptă de libertate a produs suferințe de natură morală”, spun judecătorii”

  EXCELENTA SA savoena: S-A INSANATOSIT „justitia”.

  „justita” ESTE IARASI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT!

  NESECURSITUL maricel pacuraru: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! „

 3. Iaca avem și noi un poet … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.