Lista cu olimpici

6
1594
Bogdan Glăvan

Una din cele mai wow inițiative în acest sezon electoral are loc la Iași. Lista de candidați pentru Consiliul Local Iași depusă de Forța Dreptei se compune din – atenție! – șefi de promoție, oameni de nota 10, care nu au mai făcut politică și care, wow, au acceptat să intre în politică.

Nu-i cunosc, dar mi-ar plăcea să-i cunosc pe:

* Mara Cireș – olimpică la matematică, absolventă de arhitectură;

* Laura Bogdan – șefă de promoţie a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor şi membru al Institutului Friedrich von Hayek România;

* Cristina Acojocăriţei – tot absolventă de economie, care activează în domeniul bancar;

* Alivia Petrea – biolog;

* Camelia Nicoleta Hârjabă – tot șefă de promoție și tot economistă;

* Gabriel Dan Suditu – chimist și profesor la „Gheorghe Asachi”;

* Cristina Precob – evident, tot șefă de promoție, absolventă a două facultăți, auditor și expert contabil și jurist;

* Maria-Teodora Bița – șefă de promoție a Facultății de Drept, avocat.

Politica este datoria fiecăruia, fiindcă este despre banii noștri, despre traiul nostru comun. Politica presupune sacrificii, de asta unii stau deoparte.

Este fantastic să descopăr, totuși, că oameni extraordinari, practic floarea sau elita societății, sunt dispuși să-și asume reprezentarea intereselor cetățenilor, să facă politică în comunitatea în care trăiesc.

Bravo, Iași de 10! Felicitări, Alexandru Kocsis!

DE ACELAȘI AUTOR:

6 COMENTARII

 1. Este o idee stralucita. Dar acesti oameni au mai activat in cadrul partidului care i-a propus, sau macar s-au manifestat ca sustinatori ai ideilor acestui partid, sau au demarat direct pe lista?
  Oricum ar fi, filiala Iasi a partidului FD trebuie felicitata pentru idee.
  Din pacate, oamenii valorosi din tara sunt lasati in umbra si ei nu prea au curajul sa se impuna. Cel mult, se exprima cu curaj, iar unii nici atat.
  Dl profesor Glavan este printre putinii oameni de valoare care se implica.
  Vazandu-l in numeroase emisiuni la B1 tv, l-am pus pe lista mea scurta (de 3-4 nume) de oameni care ar fi foarte potriviti pentru functia de presedinte al Romaniei. Am intuit ca are nu numai inteligenta si carisma, dar si caracter. Sper sa citeasca comentariul meu si sa ia in erios ideea.

 2. Dacă politica USR va continua așa, toate doamnele de pe listă vor avea sfârșitul doamnelor Chichirău, Lasconi și alte foste usr-iste de care tripleta Barna-Ghinea-Drulă s-au lepădat fără scrupul.

 3. celor de pe lista, bineinteles si d-lui profesor pentru implicare si mult succes, va sustinem!
  Nu pot sa nu folosesc ocazia si sa-i invoc pe olimpicii mai vechi. Tot incerc sa il gasesc in aceasta categorie pe fostul ministru al educatiei care nu conteneste sa se aseze alaturi de Nicușor Dan. E clar ca pentru a fi un f.bun primar nu e suficient sa fii de 2 ori cel mai bun elev matematician din lume, cu punctaj maxim posibil, nu doar aur, dar incetati sa va comparati cu el.

 4. Păi față de listele FSN- asta e parfum de tei. Despre leprele pesediste ale penaloidului Chirica sau tablagiului Alexe, nu mai zic că se știe. Despre gașca Fene – toți lepre ariviste – la fel. USR-ul e compromis de Bodea, lingăul care redacta scrisori de susținere a ex pușcăriașului Fenechiu. Niste blablagii mafioti toti. POate F.D o fi mai brează, deși Orban cam pjute…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.