Scrisoarea unui medic pneumolog către „doctorița-minune”: „Ai dat cu oiştea-n gard. Ar trebui să te cam lași de meserie. E de-a dreptul periculos ce ai făcut!”

8
24914
Sorin Bivolaru - Flavia Groșan

Șarlatania de la Oradea primește replici tot mai dure, chiar din lumea medicală. Mai precis, din partea medicilor responsabili, care-și repectă meseria, nu o batjocoresc în interes financiar.

Dr. Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, o ridiculizează profesional pe Flavia Groşan, „doctoriţa-minune” care pretinde, în mod mincinos, că a vindecat peste 1.000 de pacienţi de Covid-19 doar cu vorbă bună și cu un mic antibiotic.

Într-o scrisoare publicată pe Facebook, dr. Sorin Bivolaru arată nu doar că dr. Flavia Groșan (mare fană a senatoarei anarhiste Diana Șoșoacă!) nu a este un o doctoriță-minune, ci și că aceasta a comis greșeli grave, impardonabile, care merg până la malpraxis și care o plasează în afara breslei medicale.

Scrisoarea doctorului Sorin Bivolaru

„De citit doar de către Flavia Groșan, medic pneumolog-bronholog.

Îmi cer scuze că vă răspund cu atâta întârziere, dar am fost ocupat cu îngrijirea pacienților bolnavi de Covid-19. Da, pacienții aia internați, care nu au «avut norocul» să ajungă să fie tratați de dumneavoastră.

Și da, astăzi am prescris tratament conform protocolului recomandat de MS (Ministerul Sănătății – n. red.). Da, după protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienții.

Să vă explic, pe înțelesul dumneavoastră:

* N-am prescris nici azitromicină și nici claritromicină, că de, «io» n-am lucrat la niciun studiu clinic de pneumonii.

* Am prescris oxigen, în funcție de necesarul pacientului. Da, la unii pacienți, chiar în flux mare. Culmea, să vezi curiozitate, n-a făcut niciunul «supra dozaj de oxigen» și nici edem cerebral, așa cum te trezești dumneata vorbind. Mai mult, sub oxigen în funcție de necesar, pacienților le este bine, iar starea lor generală se îmbunătățește rapid. Nu discutăm despre efectele hipoxiei pe termen lung – afectare neurologică, moarte subită cardiacă etc.

* Le-aș fi dat și eu «medicație care să le controleze saturația de oxigen», dar eu nu am scheme de tratament care să «îmi aparțină», așa că urmez protocolul. Da, protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienți.

* No, ce să vezi, aș fi vrut să-i trimit și eu «la plimbare» în loc de heparină, așa cum ai făcut dumneata, dar culmea, pacienții ăștia sunt cu stare generală proastă, SpO2 scăzut, iar plimbarea dumneata le scade și mai mult oxigenul, că de, așa e în medicină, așa că, i-am pus să stea cuminți în pat, cu oxigen, și le-am prescris și heparină. Dar na, aș fac «io», că de, nu am o schemă de tratament care să «îmi aparțină».

* No, ce să zic, nici «io» nu mă sperii de saturația oxigenului 80% sau mai mică, dar internez pacientul, pentru tratament și supraveghere, că de, așa zice la protocol. Mă rog, matale ar trebui să te cam lași de meserie dacă nu te sperii de saturație 80% sau 65% și trimiți pacienții la plimbare. Mă rog, nu intrăm în detalii, că cine știe, iar vorbim de studii și «io» nu prea am făcut din astea.

* Despre Kaletra, știu doar atât: că nu am prescris și nici nu o să prescriu în Covid.

* Codeină am prescris, și am prescris la greu, și o să o fac și mai departe. Nu de alta, dar dacă ați tratat cu succes «aproape 1.000 de pacienți», așa cum vă lăudați, singurică constatați că, în 90% din cazuri, tusea la pacienții cu Covid-19 este fără expectorație; prin urmare, codeina le face foarte bine. Matale cum te-ai simții să tușești 24 de ore din 24? Să nu poți să închizi un ochi din cauza tusei nopți la rând?! Îți zic «io»: nasol. So… ai dat cu oiștea-n gard și aici.

* Iar o afirmație cum că «norocul că au fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele» e de-a dreptul periculoasă. Neadministrarea tratamentului, de către un asistent medical, conform FO (foilor de observație – n. red.), scrise și parafate de medicul curant, se încadrează în categoria malpraxis. Dacă cunoașteți cazuri de «asistenți medicali eroi» care nu administrează tratamentul pacienților, așa cum este înscris în FO, vă atrag atenția că este de datoria dumneavoastră să transmiteți asta medicilor șefi de secție, dar na, nu aveți de unde să știți treburile astea, că lucrați în privat, nu în spital.

Așa, de curiozitate, vă întreb, dar nu vă obosiți să-mi răspundeți: când ați îmbrăcat ultima dată un echipament de protecție anti-SARS-CoV-2?

Trist, dacă ați tratat pacienți cum ați zis. Trist că sunteți pneumolog.

Trist, că suntem colegi. Și foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie și Colegiul Medicilor din România nu sancționează aceste derapaje profesionale.

Cât despre managementul INSUFICIENȚEI RESPIRATORII ACUTE, aveți posibilitatea să citiți în cursul de anul 4, Facultatea de Medicină Generală. Dacă nu aveți cursul, vi-l pun bucuros la dispoziție, chiar mă ofer să vi-l desenez, așa, ca să mă asigur că-l înțelegeți.

Felicitări, CMR (Colegiul Medicilor din România – n. red.)!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

8 COMENTARII

 1. […] “Dr. Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, o ridiculizează profesional pe Flavia Groşan, „doctoriţa-minune” care pretinde, în mod mincinos, că a vindecat peste 1.000 de pacienţi de Covid-19 doar cu vorbă bună și cu un mic antibiotic”, scrie portalul Ziaristii.com […]

 2. Înțeleg că și între medici se poartă insultele și calomniile. Domnul Bivolaru se prezintă drept o somitate de necontestat pentru că lucrează conform indicațiilor. Nu a precizat câți pacienți a salvat dintre cei internați la ATI, pentru că numărul mare al decedaților este deja o informație publică. Nu cumva era util să verificăm dacă cei care îi mulțumesc doamnei doctor pentru că i-a salvat de la internare (în condițiile deja cunoscute), spun adevărul sau sunt niște ….. . Cred că deontologic era ca domnul doctor Bivolaru să se refere la discuția profesională purtată cu doamna doctor Flavia Groșan și să dovedească erorile în cazurile pretins vindecate de doamna doctor. E mai simplu să te pretinzi superspecialist, docil și fără inițiative, decât să dovedești că respecți jurământul lui Hippocrate ! Vă doresc tuturor respect reciproc și să dovediți că putem avea încredere în medicii noștri !

  • CLASICA… tehnică-de-MANIPULARE: porniți de la o… premisă-FALSĂ (!), cum că AR FI TOLERABIL SĂ FACI MEDICINĂ… „DUPĂ-URECHE” (!), NU DOAR DUPĂ MANUAL!

   Următorul pas: doctorul care aplică procedurile/protocoalele OBLIGATORII (!) este… EGALUL VRACIULUI-NEBUN (!), care… INVENTEAZĂ (!) o… „MEDICINĂ-PARALELĂ!!!

   Și de-aici concluzia (FALSĂ, JEGOS-MANIPULATORIE!!!!!): hai să vedem cine are dreptate, MEDICUL Bivolaru sau… VRACIUL Groșan?!
   (Adică, de fapt, ți-ai… atins scopul PERVERS: ai… legitimat ȘARLATANIA acelei DEMENTE de la Oradea!)

   Măi SLUGOI-PUTINIȘTI, maiii… RĂSFIRAȚI, băieți, MAI RĂSFIRAȚI (măi „tudor”, „Vlaicu”, „Campeanu Traian” și ceilalți), ce naibaaa… !!!

 3. Bivolaru să învețe întâi LIMBA ROMÂNĂ.
  „Matale” este in cazul genitiv-dativ.
  „Cum te-ai *simții*…?” Verbul aici nu este la perfect simplu „mă simții”, ci la conditional-optativ, unde se folosește forma de infinitiv a verbului „a se simți” – cu un singur i final.

  DACĂ bolnavul nu expectorează, mai există și alte expectorante in afară de codeină. ACC și Fluimucil, de exemplu, dacă nu cumva omul se simte mai bine cu simplul CEAI DE CHIMEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.