Părintele Francisc Doboș: „Nu fiți șoșolani sau șoșociști!”. Urlătoarea e comparată cu tâlharul Baraba, care „făcea răscoale”, în vreme ce Isus „vindeca inimi”

7
3732
Francisc Doboș

Înțeleptul teolog Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Arhiescopiei Romano-Catolice București, a transmis un mesaj sâmbătă noaptea, la capătul unei zile de agitație pe frontul anarhiei anti-vacciniste (cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă în fruntea protestului CapVid).

Francisc Doboș, care activează la Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif” din București, îi îndeamnă pe români să nu fie „șoșolani sau șoșociști”. Părintele o compară pe senatoarea Șoșoacă, anarhista nr. 1 a ultimelor luni, cu un personaj biblic, Baraba, tâlharul de pe cruce care „făcea răscoale”, în vreme ce Isus Hristos „convertea/vindeca inimi”.

O replică surprinzătoare a venit de la jurnalistul Moise Guran, sub forma unui mesaj la postarea părintelui Francisc Doboș. Replica este de fapt un reproș, deși cuvintele inteligente ale părintelui sunt precum lumina unei făclii în întunericul acestor vremuri tulburi și de mare sminteală. Moise Guran se teme, totuși, că nu va reuși să afle care e Baraba și care Isus.

Postarea părintelui Francisc Doboș

„Baraba făcea răscoale, Isus vindeca inimi”

„Nu fiți șoșolani sau șoșociști!

Pe vremea lui Cristos, zeloții & Co l-au preferat pe Baraba în locul lui Isus.

Asta pentru că:

Baraba făcea răscoale.

Isus, în schimb, convertea/vindeca inimi.

Voi?!”

Mesajul lui Moise Guran

„Când e o răscoală dreaptă și când e șoșoceală?”

„Părinte, cu adevărat greu a fost și va fi întotdeauna – și pentru oricine – să știi exact care-i Baraba și care e Isus. Când e o răscoală dreaptă și când e șoșoceală? Privind înapoi și la scară istorică e ușor, dar trăind evenimentele e chiar complicat. În altă ordine de idei (și păstrând oarecum ideea), ce vă rog eu este să nu ne cetepizăm cu toții (trimitere la Cristian Tudor Popescu, CTP – n. red.).

Chiar dacă unele lucruri pot părea evidente, probabil calea mai corectă nu e ura, ci ailaltă, știți dvs. care. Și chiar avem nevoie în astfel de vremuri ca oameni precum dvs. să rămână pe calea ailaltă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Moise vrea sa sugereze ca adevarul nu e clar. Da, adevarul e greu verificabil in aceasta furtuna de minciuni si jumatati de adevaruri. Ideal ar fi sa protestam si noi, cei care nu credem in minciunile sosocare, impotriva lipsei de fermitate a aplicarii masurilor sanitare. Pentru ca masurile ar fi redus numarul de cazuri si nu am mai face acum atatea analize…

  • Eu inteleg prea bine ce spuneti dvs.
   Desi sunt un om foarte calm, mai am si eu pusee din astea in care as vrea sa ma razvratesc, sa ma lupt cu prostia unora.
   Ar fi cea mai mare greseala.
   Prostii intodeauna or sa aiba mai multi adepti.
   Asta nu inseamna ca trebuie sa fim resemnati.
   Trebuie sa ne punem mintea la contribuitie si sa facem lucruri bune chiar si pentru prosti. Chiar si daca ei nu-si dau seama de asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here