Un argeșean distribuia în Focșani o revistă, scrisă chiar de el, cu minciuni despre vaccinarea anti-Covid

2
397

Un bărbat de 35 de ani, venit din Pitești tocmai în orașul vrâncean Focșani, a fost găsit luni de polițiști distribuind locuitorilor o revistă intitulată “Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19 mărturisit de oameni de știință și duhovnici cu frică de Dumnezeu” care conținea informații false și teorii ale conspirației, scrie Monitorul de Vrancea.

Omul le-a spus polițiștilor că revista a fost scrisă chiar de el, chiar dacă n-are studii medicale, și că și-a luat “informațiile” de pe Internet.

Textele din revistă, pline de greșeli gramaticale, sunt o amestecătură de citate atribuite unor diverși călugări și oameni de știință, laolaltă cu informații false sau neverificate.

Pe prima pagină tronează un citat atribuit lui Paisiei Aghioritul, un călugăr care a trăit pe Muntele Athos secolul trecut: “Niciodată omul nu s-a temut atât de mult de boală și de moarte ca acum, când nu se teme de Dumnezeu”. Apoi vine un text în care este citat doctorul Sucharit Bhakdi, cercetător microbiolog thailandezo-german remarcat anul trecut prin criticile aduse strategiei guvernelor și campaniei de vaccinare anti-Covid.

Nu lipsesc nici alte “informații” delirante, pe care le întâlnim, în mediul online, pe site-urile conspiraționiste: “Unei femei dinSUA i-a curs lichid din creier după un test de Covid-19”.

Deși personajul interceptat de polițiști spune că a făcut el totul, în mod evident nu putea tipări revista de unul singur. Poliția a întocmit un dosar penal pentru comunicarea de informații false și a declanșat o investigație.

Rămâne de văzut dacă omul din Pitești s-a dus la Focșani să lupte cu Oculta Mondială din proprie inițiativă sau trimis de cineva. Cert este că numărul conspiraționiștilor este suficient de mare.

Mai jos, pagini din „prima ediție” a revistei Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19 mărturisit de oameni de știință și duhovnici cu frică de Dumnezeu, publicate de site-ul Monitorul de Vrancea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

    • Exact! Probabil că era în plin TURNEU prin… „DULȘEA”-MOLDAVIE, a lui Știefan-„Șel”-Mare și a Sfintei-Parascheva!

      Se pregătea… Sudul. pentru următorul turneu: prima oprire era în „TILIORMAN”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here