Trupele ruse au primit măști de gaze și echipament pentru război chimic rămase din Al Doilea Război Mondial! Vestul avertizează: Putin pregătește un atac cu gaze

0
2176
Soldații ruși prinși în ultimele zile au fost găsiți de ucraineni cu echipamente pentru război chimic datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial!

Trupele rusești de invazie au primit măști de gaze și echipamente de protecție pentru războiul chimic, ceea ce confirmă intențiile lui Putin de a lansa un atac cu gaze asupra cărora au avertizat serviciile de informații occidentale, scrie Daily Mail. Însă ceea ce au găsit militarii ucraineni asupra soldaților roși capturați este de-a dreptul șocant: echipamentele sunt din stocuri datând din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii au publicat imagini cu combinezoanele, măștile și căștile pentru război chimic capturate de la ruși. Calitatea acestora i-a lăsat însă cu gura căscată. Pe contul de Twitter al Ministerului Apărării din Ucraina a apărut următorul comentariu: “A doua armată a lumii este o farsă! Iată echipamentul «eliberatorilor»! Vor să trăim așa? Stoprussia”.

Aceasta pare să fie încă o dovadă nu doar că Putin e dispus la orice crimă pentru a-și atinge scopurile, dar și a stării jalnice în care se află, în realitate, “marea armată rusă”. Nivelul foarte slab al pregătirii acțiunilor de către comandamentul rus și starea echipamentelor armatei au lăsat cu gura căscată întreaga lume.

Înaintea invaziei, după ani de propagandă, în cercurile militare și politice occidentale exista opinia că armata rusă este performantă și experimentată. Putin a început, după venirea la putere, în 2000, un amplu program de modernizare. Se credea că generalii săi și o parte din trupele profesioniste căpătaseră experiență de luptă în invazia Georgiei (2008) și războiul din Siria (2013-2016), dar și pe o serie de teatre de lupte din alte țări, cum ar fi Libia și cele din Africa Centrală.

O serie de rachete dezvoltate în ultimii ani, mult-lăudatul tanc T-14 Armata și modernizatul T-90 erau prezente la fiecare paradă din Piața Roșie.

Se pare că și Putin a mizat masiv pe același lucru.
Numai că totul s-a dovedit o imensă farsă. Comandamentul a eșuat lamentabil, spre stupoarea experților occidentali. Trupele s-au dovedit prost echipate, instruite, aprovizionate și conduse. S-au înregistrat pierderi uriașe – circa 10% din totalul echipamentelor masate la graniță înaintea invaziei au fost deja distruse în primele două săptămâni de lupte, iar progresele sunt mici.

Una din explicațiile găsite pentru această stare de necrezut a trupelor rusești a fost găsită tocmai în structura regimului corupt pe care-l patronează Putin: prietenii pe care acesta i-a promovat în vârful armatei și al serviciilor secrete au delapidat, pur și simplu, sumele colosale alocate înzestrării și instruirii trupelor, mințindu-l pe tartorul lor că totul merge conform planificării. În final, tocmai metodele care l-au adus și menținut la putere pe dictatorul de la Kremlin s-au dovedit fatale: armata rusă se dovedește a fi una de carton.

În disperare de cauză, Putin a ordonat bombardarea orașelor, încercând să obțină victoria prin teroare și nu pe câmpul de luptă. Joi s-a confirmat că Rusia a folosit deja bomba termobarică (“cu vid”), armă interzisă în aglomerările urbane prin Convenția de la Geneva. Sunt temeri, deocamdată neoficiale, exprimate de comandamentul armatei americane că rușii iau în calcul atacuri cu bombe nucleare tactice – focoase de mici dimensiuni cu care să atace orașele unde nu pot pătrunde cu trupele.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a afirmat joi că pericolul ca forțele ruse să lanseze un război chimic este “foarte real”. În ultimul său discurs, ținut joi seara, Zelenski li s-a adresat direct trupelor ruse, într-un mod sarcastic: “Unde veți lovi cu arme chimice? La maternitarea din Mariupol? La biserica din Harkov? Sau la spitalul de copii?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* AUDIO / VIDEO. Ofițer rus: „Regimentul 6 pierdut. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul a fost lichidat”. Comunicațiile rușilor au fost interceptate de ucraineni

* Cum încearcă rușii să convingă liderii ucraineni să-și trădeze țara. Semnul trădării este „+”. Propunerea făcută de ruși primarului-erou din Irpin

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here