Berbeceanu e noul prefect al Capitalei. Guvernul a dat-o afară și pe PSD-ista Goleac, care era subprefect

2
6099
Traian Berbeceanu
Comisarul Traian Berbeceanu a devenit un simbol național în ce privește lupta împotriva corupției din instituțiile de aplicare a legii, Foto: Facebook/Traian Berbeceanu

Fostul polițist antimafia Traian Berbeceanu, până acum șef de cabinet al ministrului de Interne, a fost numit joi seară, oficial, prefect al Bucureștiului. Numirea a fost făcută prin Hotărâre de Guvern în ședința de joi a Executivului și publicată în Monitorul Oficial în aceeași seară.

Berbeceanu preia “cartoful fierbinte” al crizei sanitare în care s-a cufundat Capitala odată cu creșterea rapidă a numărului de infectări cu coronavirus. Vechiul prefect, incompetentul Gheorghe Cojanu, a avut o contribuție majoră la dezastrul sanitar (orașul se îndreaptă spre cifra de 3,5 infecții la 1.000 de locuitori în 14 zile), perpetuând o dezorganizare și lipsă de reacție până când s-a intrat în scenariul roșu.

O altă decizie importantă luată joi de Guvern a fost demiterea PSD-istei Matilda-Nicoleta Goleac din funcția de subprefect. Nevasta lui Marian Goleac, fostul șef al ADP Sectorul 4, figurează la poziția 5 a listei PSD București cu candidații la Camera Deputaților, după medicul Alexandru Rafila, ex-primarii Daniel Tudorache (Sectorul 1) și Daniel Florea (Sectorul 5) și Adriana Tușa (deputată).

Prezența Matildei Goleac în funcția de subprefect încă un an după schimbarea guvernării rămâne un mare mister. Se știau de foarte multă vreme atât legăturile familiei Goleac cu PSD, cât și ale soțului subprefectei cu Clanul Sportivilor. Libertatea a publicat poze cu Antonio Goleac (fiul Matildei și al lui Marian Goleac) la piscina șefului clanului interlop. Numeroase ancheta au arătat activitățile dubioase ale lui Marian Goleac ca șef al ADP Sectorul 4. Aceeași publicație nota că Marian Goleac era poreclit și “omul-sacoșă” al primarilor Piedone (fostul edil al Sectorului 4) și Daniel Băluță (actualul primar).

Cu mai multe dosare penale pe rol, Marian Goleac a demisionat din funcție acum câteva luni, când a fost prins că și-a falsificat diplomele de studii, el neavând nici măcar Bacalaureatul luat. Soțul Matildei Goleac se putea angaja la primărie, conform studiilor reale, doar ca măturător sau floricultor, dar și-a confecționat o diplomă care arată că este absolvent al Facultății de Informatică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Va intrebati de ce raman pilosii si incompetentii pe functii si guvernul nu i-a putut schimba pana acum? Ce mister,domnilor ziaristi,nu este niciun mister,pentru ca pot da in judecata guvernul daca sunt schimbati ,gasesc chichite avocatii lor si sunt repusi pe functii si cu ajutorul coruptilor din justitie!Ati uitat ca traim inca cu democratura conceputa de tatukul lovilutiei din 1989,Ilici Iliescu?Au conceput totul pentru ca ei si acolitii ,rudele si pilele sa nu moara de foame ,trebuie sa astepti pana la buza unei catrastofe ca aceasta de anul asta,ca sa poti sa schimbi ceva.Iata ca pana nu au si majoritate confortabila in parlament,caci el este legislativul tarii,asta se intampla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here