Tragedia inspectorului de la DSP Gorj: grav bolnav de Covid, a murit în Salvare, din cauza unei siguranțe care l-a lăsat fără oxigen

2
1410
Adrian-Virgil Dobrin

Adrian-Virgil Dobrin (48 de ani), inspector la DSP Gorj, aflat în stare gravă cu infecție Covid-19, a murit după defectarea sistemului de ventilație cu oxigen din ambulanța cu care era transferat de la Târgu Cărbunești (județul Gorj) la București. Defecțiunea a avut loc la intrarea în Râmnicu Vâlcea.

Constantin Mitroi, directorul Serviciului de ambulanță Gorj, a precizat la Digi 24 că pacientul, în vârstă de 48 de ani, a fost preluat de la Târgu Cărbunești sâmbătă, după ora 15.00.

„Pacientul respectiv era internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti în stare destul de gravă. A fost solicitată ambulanţa pentru transferul dumnealui la Spitalul Universitar Bucureşti. La 15.02, maşina a plecat către spital pentru preluarea pacientului, care a fost luat pe ventilator, pentru că avea nevoie de oxigen”, a explicat Mitroi.

„La intrarea în Râmnicu Vâlcea, una din siguranţele din tabloul electric al ambulanţei a cedat, iar ventilatorul nu a mai funcţionat. Echipajul a trecut pe ventilare manuală, pe balon, şi a luat hotărârea de a intra în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. La 17.30, pacientul a fost predat în UPU Râmnicu Vâlcea, a fost stabilizat, dar ulterior starea sa de sănătate a început să se deterioreze. La ora 20.00, deci după două ore şi jumătate de la predarea în UPU, pacientul a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat„, a precizat șeful Ambulanței Gorj.

Mitroi a explicat că fiecare echipaj, la intrarea în tură, trebuie să verifice echipamentul, însă „nimeni nu putea să prevadă că acea siguranță cedează”. El a mai spus, de asemenea, că nu se fac controale la sistemul electric al ambulanțelor.

Mesajul de adio al soției

Adrian-Virgil Dobrin era inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj şi era internat cu Covid-19 la Spitalul Târgu Cărbuneşti de la începutul lunii martie.

Adrian Dobrin va fi înmormântat luni, în satul Bucureasa, comuna Dănești, județul Gorj. Înmormântarea se va face cu respectarea normelor impuse pe timp de pandemie.

Anunțul înhumării a fost făcut public de soția lui Adrian Dobrin (cei doi au o fiică): „Cu inima împietrită vă anunț și eu că l-am pierdut pe Adrian! O să mergem în continuare împreună pe același drum, chiar daca nu fizic, noi tot împreună o să creștem fata. As fi vrut să îmbătrânim împreună. Era tot ce-mi doream mai mult. Inima mea e încă plină de tot ce ai reprezentat pentru noi. Înhumarea va avea loc mâine, în jurul orei 13.00, la cimitirul din Bucureasa. Cu rigorile impuse ne vom putea lua, pe rând, rămas bun. Va mulțumesc că-mi sunteți alături, iar ție, Adrian, îți promit că vei fi mândru de noi în continuare. Ești permanent în sufletul nostru, puiu!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Că-s de la „Serviciul-de-AMBULANȚĂ” (al… Ministerului-SĂNĂTĂȚII/M.S.!)…, că-s de la S.M.U.R.D. (adică de la I.S.U., care-i la… Ministerul-ADMINISTRAȚIEI-și-INTERNELOR/M.A.I.!)…, TOT-AIA (DIN-NENOROCIRE!): mai-niciodată… N-AU-(TOT-)CE-LE-TREBUIE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here