Firea i-a lăsat moștenire lui Nicușor Dan o directoare care câștigă cât Iohannis, dar are și locuință socială!

4
7097
Gabriela Firea

Mariana Perșunaru, director executiv la Direcția Patrimoniu din Primăria Capitalei, locuiește din 2010 într-o locuință socială repartizată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), dezvăluie Newsweek.ro.

În noiembrie 2010, sub pretextul că asigură locuințe pentru persoanele evacuate din locuințele retrocedate, CGMB urma să ofere apartamente și către cinci funcționari ai Primăriei: Ileana Person, Elena Boghină, Ana Gentimir, Gabriela Ghiţă şi Mariana Perşunaru.

Presa a scris atunci că Person, directoare în primăria condusă la acel moment de Sorin Oprescu, este milionară, potrivit declarației de avere, și, în consecință a fost scoasă de pe listă. Celelalte patru angajate au primit însă locuințe sociale.

Directoare în Primăria Capitalei, salariu de ministru

Potrivit declarației de avere, Mariana Perșunaru a avut un salariu anual de 130.345 de lei, la care s-a adăugat indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al companiei de turism a Capitalei – una din companiile înființate de Gabriela Firea -, de 37.416 lei. În total, ea a câștigat aproape 167.761 de lei, cu puțin sub salariul președintelui Klaus Iohannis, de 179.000 de lei (mai exact, 93,7% din salariul șefului statului).

Perșunaru a făcut însă mai mulți bani decât premierul Florin Cîțu, care în 2019 – ca ministru de Finanțe – a câștigat 147.000 de lei. 

Mariana Perșunaru, șefa Direcției Patrimoniu, lucrează în Primărie din 2005. Inițial ea a fost angajată la Direcția de Administrație Publică. În septembrie 2020, Rise Project scria că „în subordinea ei lucrează cumnata iranianului Manoucher Saadati, un «tunar» important din Parcul Verdi. Acesta trebuie să încaseze peste 8,3 milioane de euro de la Primărie”.

Este neclar când va reuși noul primar, Nicușor Dan, să decupleze de la banul public asemenea personaje din camarila privilegiată a Gabrielei Firea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

4 COMENTARII

  • NU-i ușor, / NICI pentru Nicușor (naaa…, că făcui și-o rimă!): legile-POPULISTE (din domeniul MUNCII, mai ales laaa… Stat!) trecute prin Parlament de către P.S.D., în ultimii 31 de ani, toate cu evident… scop-ELECTORAL (!), FAC… APROAPE-IMPOSIBILĂ concedierea unui „funcționar-PUBLIC”!!!

   TOCMAI ACESTE LEGI „STRÂMBE” trebuie schimbate (URGEEEENT!), în Parlamentul-României!!!!!

 1. Ohooo…, darrr… Gabriela Firea, „CIUMA-Bucureștiului” (!!!), i-a lăsat lui Nicușor Dan oooo… GRĂMADĂĂĂĂĂ (!!!!!!!!) de „moșteniri”-OTRĂVITE!!!!!

  Mereu o să apară câte una (!), zi după zi (!), căci ultimii doi primari-generali, P.S.D.-iștii Oprescu și (apoi) Firea, au tratat Capitala-Țării ca pe-o… „VACĂ-de-MULS”!

 2. Locuinta sociala a fost obținută prin fals intelectual , fals in declaratii si uz de fals deoarece conform legii locuințelor sociale nr 114/1996 se da o declarație de catre beneficiarul locuinței ca îndeplinește condițiile legale pentru a beneficia de o Locuinta sociala.
  Primarul General Nicușor Dan are obligația legala sa sesizeze de îndată Parchetul de pe langa Tribunalul București fiindcă a luat la cunoștiință din presa de săvârșirea acestor infracțiuni
  Mai mult, directoarea Perșunaru a fost membra in 2 consilii de administrație pe timpul primarului general Gabriela Firea , încasând si de acolo indemnizații lunare, consilii la care a renunțat cu 2 luni de zile înainte de alegeri pentru a nu bate la ochi in cazul in care Gabriela Firea ar fi pierdut alegerile, lucru care de altfel s-a si întâmplat! Deci in nici un caz nu putea beneficia de Locuinta sociala cu venituri lunare de peste 20.000 lei !!!
  #MafiaLuiF1R3A
  #MafiaDeLaPrimariaCapitalei
  #CoruptiaDinRomania
  #HotiiCareNeConduc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.