Patimile Angelei Similea. Al treilea soț (olandez) se îmbăta și o teroriza, al patrulea (politician) a înglodat-o în datorii

6
18573
Angela Similea

Celebra cântăreață de muzică ușoară Angela Similea (74 de ani), una dintre marile vedete ale anilor ’70-’80,  a fost căsătorită de 4 ori. Ea a povestit într-o emisiune TV patimile prin care a trecut în cea de-a treia căsnicie, cu un afacerist olandez. Alte necazuri i-au fost lăsate moștenire de cel de-al patrulea soț, politicianul Victor Surdu, decedat în 2011.

Angela Similea a fost căsătorită de patru ori. Prima dată cu electricianul Andi Constantin, apoi cu chitaristul Sorin Movileanu (cu care a făcut și unicul său copil). Cel de-al treilea soț i-a fost afaceristul olandez Jan David Hilgen, cel care – căzut în patima alcoolului – i-a produs cele mai multe răni sufletești.

Vedeta s-a recăsătorit pentru a patra oară în anul 1999 cu politicianul Victor Surdu (PSD), care avea să moară 12 ani mai târziu, din cauza unei boli necruțătoare.

Singurul copil al interpretei este Sorin Hilgen, conceput cu cel de-al doilea soţ (Sorin Mo-vileanu), dar adoptat de cel de-al treilea soț al Angelei (Jan David Hilgen).

Traumatizanta căsătorie cu olandezul Jan David Hilgen

În volumul ei autobiografic, „Angela – cântec şi rugă”, scris de Smaranda Jelescu, Angela Similea povestește momentele cumplite prin care a trecut în timpul căsătoriei cu afaceristul olandez Jan David Hilgen, cel de-al treilea soț al său.

 • „Pe Jan l-am cunoscut aici, în ţară, într-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a îndrăgostit fulgerător de mine, la prima vedere. Nu l-am considerat niciodată un bărbat frumos, ci unul plăcut. Îmi făcea plăcere devotamentul lui, repetatele lui cereri în căsătorie. (…) Mi s-a părut un om cinstit. Şi cu toate acestea – mă amuză şi azi –, mariajul nostru a fost discutat în termeni contractuali. Eu eram pentru el o cifră de afaceri înaltă, prin tot ceea ce reprezentam.”
 • „Era prevenitor, multă vreme îndrăgostit, bogat, un om care mi-a «preluat» cu eleganţă prietenii şi colaboratorii cei mai apropiaţi… Lungă vreme a fost o căsătorie reuşită.”
 • „Soțul meu nu deschidea nicio ușă fără să spună «sunt soțul Angelei Similea», pentru că altfel, fiind cetățean străin, i-ar fi fost mult mai greu, în orice minister sau întreprindere de comerț exterior. (…) Ei bine, soțul meu venea târziu, marcat de această boală – eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa –, băutura, și mă apostrofa: «Ce ești tu? Cine ești tu? Tu ești un nimeni, un rahat…». Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunați sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreț. A și plecat până la urmă.”

Victor Surdu i-a lăsat o avere și multe datorii

După despărțirea de olandezul Jan Davis Hilgen, Angela Similea s-a recăsătorit cu PSD-istul Victor Surdu, fost ministru al Agriculturii și deputat cu două mandate (1990-1992 la PDAR, 2008-2001 la PSD). Deputat era și în 2011, când a murit.

După dispariția celui de-al patrulea soț, Angela Similea a rămas cu o avere considerabilă, cu multe litigii și cu datorii uriașe. De aceea, cântăreața și-a pierdut mulți ani în procese complicate, care i-au tot micșorat averea.

Hărțuită de creditori pentru datorii de peste 700.000 de euro, Angela Similea a pierdut apartamentul din București al părinților săi, cu care girase la bancă.

A încercat fără succes să vândă vila din Belciugatele (județul Călărași), pe care a scos-o la vânzare pentru 750 000 de euro, în 2014.

A pierdut apoi și procesul pentru moștenirea fostului ei soț în satul Vişan, comuna Bârnova (judeţul Iaşi): un teren de 6.500 de metri pătrați și o casă. Acestea au revenit fraților lui Victor Surdu.

Artista a fost executată silit de mai multe bănci, de la care ea și soțul ei luaseră credite.

Victor Surdu și Angela Similea

Fără verighetă: „amorul nebun” cu Florin Piersic

Femeie celebră și frumoasă, Angela Similea a avut relații spectaculoase și în afara căsătoriei. Una dintre ele a fost cu actorul Florin Piersic. Acesta a povestit cândva cum li s-au aprins călcâiele, dar n-a precizat cu exactitate în ce perioadă s-a întâmplat, pentru a ști dacă a fost în timpul unui mariaj sau printre multele căsătorii ale artistei.

Florin Piersic: „Cu Angela am fost într-un amor nebun. Luni întregi am plecat cu ea în deplasări și era imposibil să nu avem ceva, mai ales că Similea era foarte frumoasă și dorită de toţi. La început ne șicanam, apoi am început să ne apropiem din ce în ce mai mult, ne mai și pipăiam, pâna ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitură» în toata regula, o poveste de dragoste frumoasă, de care, acum, îmi aduc aminte cu plăcere”.

Angela Similea și Florin Piersic

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Apropo de soțul-cu-bani (Sic!) olandez: ținem minte că, prin februarie-martie 1984, dacă nu ne-nșeală memoria…, într-o sâmbătă sau duminică, după-amiaza, la TVR a fost dată o emisiune-spectacol… COMPLET-SURPRINZĂTOARE (pentru acei ani, de… ceaușism-CENUȘIU!), cuuu… tentă-OCCIDENTALĂ (o… ANOMALIE pentru acele vremuri nenorocite!), având ca personaj-principal (SOLIST și… SUBIECT chiar) pe… Angela Similea!

  Era o COproducție a TVR cu o televiziune-de-DIVERTISMENT/ENTERTAIMENT din Olanda: ceva DEOSEBIT față de MIZERIILE de „show”-uri de la TVR-ul anilor ’80!

  Imediat s-a aflat care era „mangla” (Sic!): după ce și-a făcut „perioada” (Sic!), cuuu… MULTĂ-RÂVNĂ (Sic!) pe laaa… ORGIILE/”CHILOȚIADELE”-nocturne-„DE-TAINĂ” (!) ale lui… NICUȘOR-(Ceaușescu)-&-gașca(de-DERBEDEI) sau ale altor POTENTAȚI/”NOMENCLATURIȘTI” (din: Partid, Securitate și Miliție!), Similea a primit (PER)MISIUNEA să-lll… ” AGAȚE” (!) pe olandezu’ ăla cu bani și cu afaceri în „media” (Ceaușescu-tatăl și Ceaușeasca-mama aveau nevoie de presă-favorabilă „în-Vest”, după ce… „schimbase-macazu'” aici, în țară, înspre… comunismul de tip nord-coreean!), ba chiar să se căsătorească cu el, fără a-și pierde cetăenia-română și fără celelalte obișnuite-represalii!!!

  Așa încât… NUMAI de mila (Sic!) ăsteia nu crăpăm noi, acuma…!!!!!!

  • PREFERATA/PROTEJATA… regimului-Ceaușescu (din… cauzele/motivele expuse mai sus!): cât ne-a mai ASTENIZAT/PLICTISIT, înainte-de-1990, șiii… fălcoasa asta, gen-namilă…, cu-capu’-mareee…, FĂRĂ PIC DE DELICATEȚE/FEMINITATE (se vedea de la o poștă că-iii… „DE-LA-COADA-VACII”!), cu cântecele ei INSIPIDEEE (ca și ea, de altfel!)… !!!!!!!!!!!!!!!

 2. […] Angela Similea a fost căsătorită de patru ori. Prima dată cu electricianul Andi Constantin, apoi cu chitaristul Sorin Movileanu (cu care a făcut și unicul său copil). Cel de-al treilea soț i-a fost afaceristul olandez Jan David Hilgen, cel care – căzut în patima alcoolului – i-a produs cele mai multe răni sufletești, notează ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.