Norocul ceresc al inginerului Dan Jitea, cel de-al treilea bărbat din „apartamentul groazei”. A plecat cu puțin înainte de a da buzna criminalul Moroșan

1
3665
Inginerul Dan Jitea

Vineri a fost înmormântat Silviu Iștoan (38 de ani), iar sâmbătă Dan Pătatu (55 de ani). Ambele victime ale psihopatului Gheorghe Moroșan (68 de ani) au fost conduse pe ultimul drum de șeful lor de la Combinatul Chimcomplex Borzești, inginerul Dan Jitea. Acesta putea fi, la rândul său, într-un sicriu, dar îngerii l-au vegheat într-o zi critică. A fost, și el, atât de aproape de tragedie!

În „apartamentul groazei” din Onești, județul Bacău, s-au aflat inițial nu două, ci trei persoane. Trei bărbați. Toți trei, trimiși de la Combinat, să renoveze apartamentul care aparținuse unei alte angajate a Combinatului, Aurelia Moroșan. De 11 ani, apartamentul era al Chimcomplex, după executarea în instanță a Aureliei Moroșan, ca urmare a unei uriașe lipse în gestiune (materiale de 830.000 de lei, peste 200.000 de euro la vremea respectivă).

Silviu Iștoan și Dan Pătatu au venit la apartament împreună cu șeful lor, inginerul Dan Jitea. Iștoan și Pătatu au ajuns în mormânt, Jitea a scăpat cu viață. Un destin norocos l-a făcut să părăsească „apartamentul groazei” cu puțin înainte de sosirea psihopatului Moroșan.

Dacă inginerul Jitea ar mai fi rămas în apartament până la sosirea monstrului Moroșan, existau două variante:

  • fie Moroșan îl omora și pe Jitea, iar numărul victimelor  ar fi crescut la trei;
  • fie prezența lui Jipa i-ar fi salvat și pe Iștoan și Pătatu, pentru că lui Moroșan i-ar fi fost mai greu să imobilizeze trei bărbați.

Ziua norocoasă a lui Dan Jitea

Ora 9.30. Inginerul Dan Jitea merge în apartament pentru a vedea dacă cei doi electricieni au nevoie de ceva.

Ora 10.20. Inginerul le duce celor doi muncitori materiale și un bidon cu apă.

Ora 10.30. Inginerul pleacă din apartament.

Ora 11.10. Inginerul Dan Jitea e sunat la telefon de Dan Pătatu, care-i spune că mai sunt necesare unele materiale. Jitea promite că le va aduce spre seară sau a doua zi.

Ora 11.51. Inginerul Jitea e apelat, din nou, de pe telefonul lui Dan Pătatu. Dar, de data asta, la telefon nu mai e vocea electricianului, ci a unui individ sinistru. Se recomandă a fi Gheorghe Moroșan, spune că el este proprietarul apartamentului, îl amenință și-l înjură pe Jitea. Inginerul închide telefonul și o informează imediat pe șefa atelierului. Îi spunâne că la apartament este ceva în neregulă. Aceasta îi sugerează să-l sune pe directorul de producție. Zis și făcut. După ce e informat, directorul de producție sună la Poliție. I se dau asigurări că Poliția știe ce se întâmplă și că au fost trimise deja două echipaje la blocul cu pricina.

Inginerul Dan Jitea, vineri, la înmormântarea lui Silviu Iștoan

Ora 11.59. Inginerul Dan Jitea sună pe telefonul lui Dan Pătatu Dan. Îi răspunde acelaşi Moroşan, care acceptă să i-l dea la telefon pe electricianul captiv. Acesta îi spune că a intrat cineva peste el şi-l ameninţă cu cuţitul. Jitea îl încurajează pe Pătatu, spunându-i că  poliţiștii se află pe drum, urmează să ajungă.

Ora 12.37. Inginerul Dan Jitea sună din nou pe telefonul lui Dan Pătatu. Răspunde acelaşi Moroşan, care-i spune, răstit, că nu-i mai dă pe nimeni la telefon. Moroșan îl ameninţă şi-l înjură și mai agresiv. Jitea Dan îi închide telefonul. Din acest moment, inginerul Jitea iese din joc.

Ora 16:45. Cei doi lucrători sunt înjunghiaţi de Gheorghe Moroşan, simultan cu intervenţia forţelor de ordine. La scurt timp, Iștoan și Pătatu mor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

1 COMENTARIU

  1. Deci Jitea e noul „proprietar” al apartamentului luat cu japca, prin mituirea executorului condamnat cu suspendare Tabarcea și a jandarmilor care l-au însoțit pe consilierul juridic al CHIMCOMPLEX BORZEȘTI când a fost evacuată familia fără să arate vreo sentință care sa le dea acest drept.
    De-aia tipul nici nu se uită la cameră… Se simte cu musca pe căciulă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here