În timp ce Ciucă negociază cu USR formarea unui guvern, PNL-Cîțu finanțează o campanie de denigrare a USR Timișoara și a primarului Fritz. E folosit și Gâdea, cu „argumentele” sale de la Antena 3

2
2537
Florin Cîțu - Dominic Fritz

Pe de o parte, strivit de pretențiile PSD, PNL negociază cu USR revenirea acestuia la guvernare, pentru refacerea coaliției care a administrat România până la începutul lunii septembrie. Pe de altă parte, PNL plătește o campanie de denigrare a USR Timișoara și a primarului Dominic Fritz, invocând emisiunea lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, ca pe Biblie.

Site-urile cu profil socio-politic, inclusiv Ziaristii.com, au fost inundate de reclame denigratoare la adresa USR Timișoara și a primarului Dominic Fritz, reclame plătite de PNL și venite automat prin Google AdSense.

Reclamele ocupă ecranul calculatorului sau pe cel al telefonului și sunt inserate prin articole, sub formă de banner.

„Incompetența și corupția din administrația USR+ lasă Timișoara fără căldură”, scrie pe banner. Apoi: „Dezastru la Timișoara. Românii trebuie să știe”.

Dacă dai click pe un asemenea banner, ajungi la un filmuleț de 2 minute și 45 de secunde, în care ți se spune cât de rău e primarul Dominic Fritz și ce dezastru a produs USR Timișoara.

Filmulețul – 100% publicitate negativă – începe cu o știre difuzată de Digi 24: „50.000 de familii și 5 spitale au rămas în frig”. Metoda e tendențioasă și înșelătoare, pentru că tot ce se afirmă după scurta introducere este o producție proprie a PNL, dar o parte din public va fi tentată să creadă că e o continuare a știrii de la Digi 24 (care ar oferi ceva credibilitate).

Se amintește în treacăt de datoriile istorice ale Colterm, compania de termoficare a Timișoarei, dar se aruncă totul în cârca actualului primar.

Sunt preluate imagini și afirmații din emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, cu Mihai Gâdea pe post de reper al devărului absolut. Este exact emisiunea pe care liberalii, sub conducerea lui Ludovic Orban, au boicotat-o mai bine de un an, dar la care liberalii lui Cîțu (majoritatea, preluați de la Orban!) sunt onorați acum să participe.

Și încă una cu Gâdea, că prae s-a lipit în ultima vreme de „echipa câștigătoare”, căreia Orban îi spune „gașca demolatoare”:

„Administrația USR-PLUS a Timișoarei nu a reușit până acum să găsească o soluție, nici să vină cu o explicație plauzibilă pentru acest adevărat dezastru”, spune vocea din off.

„Primarul Dominic Fritz se plânge că Timișoara nu a primit niciun leu din fondul de rezervă, în condițiile în care Primăria Timișoara a primit 28 de milioane de lei și nu a cheltuit nici jumătate”, mai spune vocea plătită de PNL. Evident, nu se amintește că din miliardul de lei împărțit luna trecută de Guvernul Cîțu, Timișoarei i-a revenit zero lei.

„Iresponsabilitatea lui Fritz pare să nu fie depășită decât de incompetență”, pică sentința livrată contracost.

„Deși este membru al partidului care a urmărit și obținut căderea Guvernului, el cere fonduri care nu pot fi aprobate de un guvern interimar, pentru că presupun o rectificare bugetară. Între timp, bolnavii îngheață pe paturile spitalelor”. Așadar, și USR-ul central poartă o vină, pentru că a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Dacă nu vota, curgeau banii de la Guvern spre Timișoara.

Finalul filmului publicitar închide cercul: „Incompetența și corupția din administrația USR+ lasă locuitorii și spitalele fără căldură”. Incompetent este cel care a realizat producția denigratoare, pentru că încă mai folosește sintagma USR-PLUS (USR+), deși aceasta nu mai există de la Congresul din 2 octombrie, când USR-PLUS a devenit USR.

Dovada că filmulețul e produs și promovat pe banii PNL:

Este a doua campanie publicitară negativă plătită de PNL în ultima săptămână, cu ținta USR. În precedenta, au fost denigrați contracost foștii miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Aceste campanii, finanțate de PNL sub coordonarea premierului demis Florin Cîțu, pot avea rolul de a sabota negocierile purtate de premierul desemnat Nicolae Ciucă cu USR pentru formarea Guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

2 COMENTARII

  1. Acest personaj e idiot complet. E complet idiot. Și înconjurat de personaje similare: R. Bogdab, F. Roman, Sighiartău, Gâdea, Badea, S. Dumitrescu, Ciutacu. Dar și de …KWI. Ce păcat!
    Țară frumoasă, urâți conducători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.