PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

2
3890
Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis înscriu România pe curs de coliziune cu Uniunea Europeană

PSD pune condiții umilitoare pentru PNL și președintele Klaus Iohannis, la schimb cu votul pentru Guvernul Ciucă. Social-democrații vor 7 ministere-cheie (jumătate din portofoliile din Guvern) și construirea programului de guvernare pe scheletul celor 10 condiții transmise generalului Ciucă și președintelui Iohannis. PSD continuă să insiste că nu are ce discuta cu Cîțu și conducerea PNL, care nu are putere de decizie, și că o face direct cu premierul desemnat de șeful statului.

Conform surselor Antena 3 – post de televiziune apropiat de PSD –, Ciolacu e interesat de două domenii pe care acest partid consideră vital să le controleze: banii și Justiția. Potrivit surselor citate, între cele 7 ministere trebuie să se regăsească obligatoriul Finanțele sau Justiția, dar și Apărarea, Fondurile Europene și Sănătatea.

Despre motivele pentru care PSD e interesat de Justiție este de prisos să vorbim – până la urmă, sfârșitul regimului Dragnea s-a tras tocmai de la asaltul pe care acest partid l-a dat asupra sistemului judiciar și a legislației din domeniu. Social-democrații, care în esență sunt o congregație de clanuri interesate de păstrarea controlului asupra resurselor publice, au vizat încă de la înființare Justiția, pentru a se asigura că nu vor plăti pentru faptele lor.

Interesul pentru Finanțe, Fonduri Europene, Armată sau Sănătate se explică prin sumele uriașe pe care le au aceste ministere. Controlul asupra lor reprezintă o sursă sigură și suculentă de bani pentru clientela de partid.

Deocamdată, la negocierile de marți seara, reprezentanții PNL au refuzat cerințele PSD. Cel mai vehement, spun martorii oculari la întâlnirea dintre liberali și social-democrați, a fost Florin Cîțu, care nu acceptă nici prezența PSD în Guvern, nici structurarea programului de guvernare după ordinele trimise de social-democrați.

Acesta a fost și motivul pentru care, miercuri dimineața, Marcel Ciolacu a făcut o remarcă jignitoare la adresa lui Cîțu, spunând că nu e important ce crede acesta pentru că n-are niciun rol în procesul decizional – aluzie la desele interferențe ale președintelui Iohannis în hotărârile PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Și a doua rundă de negocieri PNL – PSD a eșuat. Nici PSD, nici USR nu acceptă aberația „guvernului minoritar”. Cîțu are acum de ales: Guvern cu miniștri USR sau PSD?

* VIDEO. Cîțu continuă să-l saboteze pe Ciucă: „Nu există flexibilizare! Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”

* VIDEO. Orban, a doua demisie din trei. Atac năprasnic la Iohannis: „PNL să se întoarcă cu spatele la chiriașul de la Cotroceni!”

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

2 COMENTARII

  1. Rugam berbecii Iohannis si Citu sa isi revina si sa constate ca PSD face misto de ei. Ii compromite si ii umileste in ultimul hal. Daca vor sa fie prosti pana la capat sa isi dea demisia din functiile ocupate si la revedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here