miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNews„Doamna Ciortild”, „USR-iştii, filmaţi când iau banii”. România TV – 25.000 de...

„Doamna Ciortild”, „USR-iştii, filmaţi când iau banii”. România TV – 25.000 de lei amendă de la CNA pentru campania de linșaj și minciunile la adresa primăriței de la Sectorul 1

-

România TV, postul de televiziune al oligarhului fugar Sebastian Ghiță, a fost amendat de CNA cu 25.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro) pentru campania de dezinformare-manipulare purtată împotriva Clotildei Armand, primărița Sectorului 1, scrie Paginademedia.ro. Nu e prima amendă încasată de RTV pentru minciunile deversate pe post, precedenta fiind în valoare de 60.000 de lei și dată luna trecută.

Inițial, în ultima ședință a CNA, Mircea Toma a propus amendă mult mai mare, de 90.000 de lei, dar ulterior a revenit și a cerut înjumătățirea ei pe motiv că primărița Clotilde Armand n-a vrut să stea de vorbă cu RTV. O altă membră a CNA, Dorina Rusu, a propus o amendă de 25.000 de lei, iar Monica Gubernat – una simbolică, de 10.000 de lei. Până la urmă, s-a optat pentru sancțiunea de 25.000 de lei. O altă amendă, de 20.000 de lei, tot pentru RTV, s-a dat în contul unor calomnii la adresa lui Raed Arafat. Așadar, în total, postul lui Sebi Ghiță a fost „ars“ cu 45.000 de lei (9.000 de euro) pentru porcăriile deversate pe micul ecran.

Valuri de insulte, acuzații nedovedite, insinuări – săptămâni în șir, într-o nesfârșită campanie de linșaj media

Mână-n mână cu fostul primar Daniel Tudorache (PSD), pus sub acuzare de DNA pentru corupție, România TV și Antena 3 au dus o campanie furibundă, luni în șir, împotriva Clotildei Armand. Noul primar de la Sectorul 1 decisese să taie contractele de publicitate prin care milioane de lei se scurgeau din bugetul administrației publice locale în buzunarele lui Dan Voiculescu și Sebi Ghiță, patronii celor două posturi TV.

Decuplarea clientelei politice înfipte de PSD în bugetul public a născut un alt val de furie în studiourile celor două televiziuni, unde seară de seară erau invitați cei care pierduseră contractele de „consultanță“ și „asistență“ cu primăria.

- Advertisement -

Două au fost campaniile principale de linșaj pentru care România TV a fost, până la urmă, sancționată de CNA: așa-zisa fraudă de la alegerile din 27 septembrie 2020 și scandalul gunoaielor. În fiecare zi, la România TV se organizau adevărate execuții în direct, Clotilde Armand fiind ținta unor valuri de acuzații nedovedite, insulte, insinuări și afirmații fără acoperire.

Precedenta amendă, de 60.000 de lei, fusese dată de CNA pentru mai multe emisiuni în care la RTV se practicase un linșaj odios, fără nicio legătură cu presa și televiziunea. Câteva dintre burtierele pentru care RTV și-a luat amenda data trecută, în septembrie:

– Furtul reziștilor dovedit, Polițiștii i-au prins în fapt;

- Advertisement -

– Jaf la Primăria Sectorului 1;

– Cât au furat reziștii;

– Câte voturi au furat reziștii;

– Hoții voturilor îngroapă Capitala în gunoaie;

– Înregistrări uluitoare cu primărița franțuzoaică;

– Înregistrări uluitoare cu primărița franțuzoaică, cum a ajuns Sectorul 1 să fie îngropat în gunoaie.

„Bombă: Clotilde, prinsă că schimbă buletinele de vot“ „Clotilde pierde mandatul după renumărare“, „Imaginile după care Clotilde trebuie să demisioneze“

Noua amendă vizează o altă serie de emisiuni având același subiect, presupusele fraude din 27 septembrie. România TV a fabricat o serie de așa-zise probe, prezentate insistent pe post, întreaga campanie trebuind privită în contextul mai larg al operațiunii prin care PSD speră să reușească, prin denigrarea și compromiterea primăriței, destituirea ei într-un referendum.

Pentru strângerea semnăturilor necesare de la cetățeni s-au implicat activul de partid al PSD Sectorul 1 și partidul-televiziune al lui Dan Voiculescu. Fostul primar Daniel Tudorache este prezent frecvent la corturile unde se strâng semnăturile, cerându-le oamenilor s-o dea jos pe Clotilde și să-l pună pe el la loc în funcție.

Câteva dintre burtierele pentru care România TV a primit noua amendă:

– Proces penal pentru Clotilde, acuzaţii grave; Documentul falsurilor şi abuzurilor lui Clotilde;

– Proces penal pentru Clotilde Armand, acuzaţii grave; documentul falsurilor şi abuzurilor primăriţei franţuzoaice;

– Imagini bombă: Clotilde cu buletinele de vot în mână;

– Clotilde cu bărbatul în clădirea cu voturile;

– Useriştii lui Clotilde filmaţi când iau banii;

– Bombă: Clotilde, prinsă că schimbă buletinele de vot;

– Clotilde pierde mandatul după renumărare;

– Imaginile după care Clotilde trebuie să demisioneze.

Ultima amendă a vizat campania dusă în nu mai puțin de 12 emisiuni de la România TV împotriva Clotildei Armand

Primarul Sectorului 1 a reclamat la CNA această campanie de dezinformare a RTV, membrii consiliului luând în discuție emisiunile din 3, 4, 27 iulie, 6, 7, 8, 19, 21, 22, 25 august, 13 și 20 septembrie.

Invitații din platourile televiziunii lui Ghiță, toți din sfera PSD și a grupurilor de interese care vizează eliminarea Clotildei Armand, s-au întrecut în afirmații care mai de care mai mincinoase, tendențioase și lipsite de orice temei. Gelu Vișan, fost parlamentar PDL, a acuzat: „Eu vă spun că este furt organizat acolo pe faţă, în momentul ăsta, în imagini publice! Nu mai vorbim de nedovedit, e furt organizat!”, „Staţi să spunem cetăţenilor că USR-iştii ăştia, neomarxiştii ăştia, golanii ăştia pot să inducă în eroare lumea!”, „Intrarea în sală echivalează cu hoţia!”.

Membrii CNA au constatat că România TV a acuzat-o pe Clotilde Armand că a furat voturile, iar în emisiuni a fost prezentată acuzația de fraudare a alegerilor ca o certitudine.

Alte sancțiuni au fost încasate de România TV pentru acuzații nedovedite la adresa lui Raed Arafat că ar fi dat ordin personal să se falsifice rezultatele unor teste Covid (afirmații făcute în emisiunea lui Victor Ciutacu) și pentru acuzații ale avocatului Cuculis la adresa lui Mălin Bot, cum că acesta ar fi propagandist USR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -