Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

5
1256
Doldurea jr, Ciolacu și Doldurea sr, pictați alături de Neagoe Basarab și Brâncoveanu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și baronii gazului din familia Doldurea (responsabili pentru explozia de la stația GPL ilegală din Crevedia) apar pictați în chip de voievozi medievali într-un mare tablou atârnat într-un restaurant al primarului Ion Doldurea, din Caracal, relevă Digi24.ro. Doldurea junior, Ciolacu și Doldurea senior sunt prezentați în chip de personaje istorice, alături de domnitorii Constantin Brâncoveanu și Negoe Basarab.

Tabloul e năucitor. Marcel Ciolacu și Ion Doldurea – cel care i-a finanțat campania electorală din 2020 – sunt pictați cu caftane și cușme pe care le purtau boierii munteni acum 500 de ani. Fiul primarului e pictat în armură, ținând o suliță în mână și pe cap cu un coif care are panaș cu pene colorate de la un animal incert.

Involuntar, tabloul este un ecou al acuzațiilor adresate PSD că ține România în Evul Mediu printr-un sistem de relații feudale în care nepotismul și corupția joacă rolul principal în sistemul de promovare și îmbogățire.

Politologul Cristian Pârvulescu a explicat pentru Digi24: „Aceste rețele feudale împânzesc România. Ele sunt interpartinice și n-au decât un singur interes: acela de a avea acces la resurse publice și private. Asta se întâmplă și aici. Legitimitatea se câștigă inclusiv istoric. Fostul președinte al CJ Prahova îmi spunea într-o discuție pe care am avut-o acum vreo 15 ani la Bruxelles că este un conte, că are înscris din partea unei liste maghiare de conți că este urmaș de conte, deci își asuma această identitate, pentru că asta îi permitea să se legitimeze mai bine cu supușii săi. Asta se întâmplă și la Caracal și în multe părți. Am glumit când i-am numit baroni dar și-au luat foarte în serios titlul de baroni. În realitate, pentru că nu există o activitate politică intensă în orașele mici și în zona rurală avem forme de organizare cvasifeudală care rezistă în timp și care pun într-adevăr mari probleme statului, pentru că statul modern nu poate funcționa cu grupări tribale, care încearcă pur și simplu să preia controlul asupra diferitelor resurse”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

Sindicatul Europol acuză: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

5 COMENTARII

  1. Epoca Fanariotă PCR-USL-Epoca de Aur 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Cel indicat a fi Ciolacu nu prea seamana. Ciolacu e mai urat. In schimb, primul din stanga pare cunoscut. O fi Vasile Dincu, fostul ministru al Apararii? Si cel din mijloc, al patrulea, imi pare foarte cunoscut, dar nu sti cine e.
    E evident ca sunt ahtiati dupa privilegii de tip feudal si ca ne-au transformat pe noi in iobagii lor. Ca si-au permis sa mutileze istoria cu mutrele lor este o micaa obraznicie de imbuibati needucati, dintre multele obraznicii uriase ce si le permit.
    Dar au facut-o in proprietatea lor. Infinit mai grav este ca BOR are acest vechi si inadmisibil obicei. Sper ca, la Catedrala Mantuirii Neamului, Becali se va multumi sa fie un sfant oarecare. Ma rog la Dumnezeu sa nu aiba nesimtirea sa se posteze la nivelul Cel mai Inlt. Si sa nu apara Pandele si Firea in chip de Constantin si Elenna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here