Teroriștii de la Academia de Poliție, doborâți de Emilia Șercan! Iacob și Marcoci au amenințat-o cu moartea, dar au sfârșit cu o demisie rușinoasă

3
2634
Adrian Iacob și Mihail Marcoci

Operațiunea teroristă concepută de șefii Academiei de Poliție, la adresa jurnalistei Emilia Șercan, s-a întors împotriva agresorilor. La o zi după ce DNA le-a deschis dosar penal, au demisionat și rectorul Adrian Iacob, și prorectorul Mihail Marcoci.

Prorectorul Marcoci, la ieșirea din clădirea Ministerului de Interne: „Mi-am dat deja demisia, raportul meu de demisie a fost scris. Am avut o ultimă discuție cu doamna ministru, în care mi-am exprimat regretul pentru cele întâmplate. Este o anchetă în curs”.

Și rectorul Iacob și-a scris cererea de demisie din fucția deținută la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a cerut lui Iacob și lui Marcoci să plece din fruntea Academiei de Poliție. Pe Iacob chiar ministrul Carmen Dan îl numise în funcția de rector, anul trecut.

Cu două zile înainte de alegeri, îndepărtarea celor doi era o urgență pentru PSD, partid grav afectat de scandalul de tip interlop-terorist generat de cei doi polițiști cu rang înalt.

Iacob și Marcoci au fost puși sub acuzare, joi, pentru tentativa de intimidare a ziaristei Emilia Șercan, cea care a dezvăluit plagiatul grosloan din lucrarea de doctorat a rectorului Adrian Iacob. Intimidarea a mers până la amenințări cu moartea.

Grupul interlop-terorist de la Academia de Poliție a fost destructurat de curajul Emiliei Șercan și de profesionismul procurorilor DNA care au lucrat la acest caz. Magistrații au ajuns rapid la autorii infracțiunii, chiar dacă aceștia își luaseră măsuri să acopere urmele.

Comunicatul Ministerului de Interne

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de punere în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de rectorul Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza», Iacob Adrian, și prorectorul Marcoci Petrică-Mihail.
În aceste condiții, comanda Academiei de Poliție va fi asigurată, până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector, de către prorectorul Veronica Stoica.
În conformitate cu art. 2721, alin. 2 din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail vor fi puși la dispoziție.
Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetați și la prejudiciul de imagine adus instituției, precum și la calitatea și conduita impuse de lege pentru polițiști, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofițeri să-și prezinte cererile de demisie.
Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcție se poate lua prin vot de către Senatul universității. O analiză a situației create la nivelul Academiei de Poliție este așteptată și din partea Senatului universității.
Ministerul Afacerilor Interne condamnă orice act de intimidare sau de amenințare din partea vreunui angajat al ministerului și își exprimă toleranța zero față de astfel de fapte.
Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate ale Poliției Române, a colaborat cu DNA în acest caz încă de la primirea sesizării depuse de jurnalistul amenințat și va acorda în continuare sprijin procurorilor pentru finalizarea cazului”.

CITIȚI ȘI:

Ei sunt teroriștii care au ticluit amenințarea cu moartea a ziaristei Emilia Șercan: rectorul și prorectorul Academiei de Poliție!

Rectorul-terorist de la Academia de Poliție a fost numit în funcție de două ori de Carmen Dan!

Emilia Șercan, după „Complotul generalilor”: „Veți afla dimensiunile diabolice ale acestei povești”

Scrisoarea Andreei Răducan către români. „Haideți cu toții la vot! Să alegem înțelept, să nu mai tolerăm hoția și minciuna!”

Mesaj cuceritor al unei eleve eminente. „Primul vot e ca primul sărut. Să fim atenți la cine-l dăm, ca să nu ne pară rău după aceea!”

* Mesaj emoționant din diaspora: „Suntem aici, fiecare pe unde putem și pe unde ne-a trimis soarta. Luați doi-trei prieteni, sunați-vă părinții și neamurile și mergeți la vot! Nu există altă cale”

VIDEO. Candidatul repetent: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!”. Un nou clip viral prin care Mircea Bravo îndeamnă lumea la vot

„Vă rog din suflet să mergeți la vot!” – „ultima dorință” a lui Victor Rebengiuc, la 86 de ani, în fața a zeci de mii de oameni, în Piața Victoriei

VIDEO. PSD foloseşte copii „folclorişti” pentru a înjura Europa. „Foaie verde de bostan / Eu nu-l vreau pe Timmermans”

Ciorapii roșii ai lui Alex Coita. În slujba Ciumei Roșii

Claudiu Manda – un habarnist populist, candidat PSD la europarlamentare (Pamflet)

SUPERB: „Waza! Waza!”. Deținuții din Madagascar l-au „ușurat” de bani pe Radu Mazăre

„Arătați cam întristat, domnu’ Gâdea”. Până și mama lui Radu Mazăre a remarcat penibila jelire a unui mare infractor

Fotografia care o definește pe Carmen Avram. Și vorbele nerușinate ale propagandistei PSD

„Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”

Iohannis: „Ce obrăznicie din partea CNA!” / „E jalnică încercarea PSD de a boicota referendumul”

Barometrul IMAS la prezidențiale: Iohannis are mai mult decât Tăriceanu, Ponta și Dragnea la un loc!

Trădare sau prostie? Dăncilă îi lasă în ofsaid pe Dragnea și Tăriceanu: va vota la referendumul lui Iohannis!

3 COMENTARII

  1. De ce şefii de la Jandarmerie urmăriţi penal mai sunt în funcţie? De ce Carmen Gaz decide cu dublă măsură? Pentrucă în dosarul 10 august 2018 chiar ea şi cu Dragnea sunt capii represiunii jandarmilor soldate cu sute de victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.