Șpaga de 800.000 $: Tăriceanu recurge la imunitatea perpetuă, dar nu scapă prin prescripție!

1
594

În cazul imunității lui C. A. C. P. Tăriceanu, Senatul României se complace într-o rea-credință revoltătoare. Președintele Senatului este protejat de Comisia juridică a Camerei superioare a Parlamentului, nici măcar nu s-a ajuns la votul în plen.

Comisia juridică a amânat de trei ori, pentru câte o săptămână, discutarea solicitării DNA de ridicare a imunității lui Tăriceanu. Acum, tertipurile folosite de Comisie împing acest caz până în următoarea sesiune parlamentară, adică după 1 februarie 2019. În acest fel, procurorii sunt ținuți departe de Tăriceanu cel puțin trei luni, de când au trimis dosarul la Senat.

Comisia e dominată numeric de PSD, care are 6 membri din 11. Adăugându-l pe reprezentantul ALDE și cel al UDMR, rezultă o majoritate zdrobitoare, de 8-3 în favoarea Puterii. Este Comisia pe care PSD și-a securizat-o cel mai bine, pentru a-și proteja imunitatea în fața justiției.

Președintele Comisiei juridice este Robert Cazanciuc, iar printre membri se regăsesc alți doi PSD-iști cu influență nocivă: Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu.

Vestea proastă, pentru Tăriceanu, este că nu va fi salvat prin prescripția faptelor. E drept că termenul de prescripție (10 ani) se împlinește la sfârșitul acestui an, dar procurorii au apucat să facă acte de cercetare penală în dosar (chiar dacă nu s-au putut atinge de Tăriceanu), condiție suficientă pentru evitarea prescripției.

În altă conjunctură politică, procurorii vor putea obține avizul de ridicare a imunității, iar Tăriceanu nu va mai avea după ce să se ascundă. Nici fustele celor cinci neveste nu-i vor fi suficiente.

1 COMENTARIU

  1. Datorita contrastului care s-a creat cu pafarismul lui Dancila, aceasta figura de carnaval care e Tariceanu pare eminenta cenusie…il pastreaza acolo desi e un fezandat politic ingrozitor, cu zeci de fapte dubioase la activ dar e si o cutra pro-rusa versata..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.