Robert Negoiță a continuat să ducă gunoi la groapa de la Cățelu, deși autorizația fusese suspendată

3
2754

Un scandal uriaș a izbucnit luni, la groapa de gunoi Cățelu, unde oamenii primarului Robert Negoiță, ignorând decizia Agenției de Mediu, au încercat să aducă în continuare basculante cu gunoi, scrie Libertatea. Locuitorii au ieșit în stradă și au blocat drumul, a venit poliția, a venit și primarul, iar până la urmă mașinile au fost întoarse din drum.

Agenția pentru Protecția Mediului, sesizată de locuitori că Robert Negoiță a ridicat ilegal stația de sortare a deșeurilor chiar în vecinătate (e interzis acest lucru la mai puțin de un kilometru de locuințe), a suspendat activitatea. Dar angajații Sectorului 3, coordonați de primarul reales cu majoritate zdrobitoare anul trecut, au vrut să aducă mai departe gunoiul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Negoiță a investit 11 milioane de euro într-o stație de selectare a deșeurilor despre care s-a știut de la început că e amplasată ilegal

În stilul clasic al lui Negoiță, investiția aceasta în stația de deșeuri ilegală și prost gândită a mâncat o sumă uriașă: 11 milioane de euro din bugetul public. Garda de Mediu a dat, până acum, 6 amenzi în valoare de 70.000 de euro – bani plătiți tot din taxele contribuabililor de la Sectorul 3.

În februarie, scrie Libertatea, s-a făcut și dosar penal pentru acest caz.

În final, Agenția pentru Protecția Mediului a suspendat activitatea începând de azi, 8 martie.

Oamenii primarului în forțat legea, sperând că nu se va sesiza nimeni dacă aduc gunoi fără să mai aibă autorizație

Oamenii lui Negoiță au forțat însă legea și, sperând că nu se va sesiza nimeni, au adus în continuare basculantele cu gunoi.

Locuitorii din zonă, revoltați, au ieșit însă în stradă și au blocat drumul. A fost chemată poliția națională, apoi a venit și “garda pretoriană” a primarului Robert Negoiță, Poliția Locală.

Dar locuitorii nu s-au lăsat nici intimidați, nici duși cu zăhărelul. A apărut la fața locului însuși Robert Negoiță, secondat de un șef al Companiei Salubritate și Deszăpezire S3, care răspunde de stația ilegală.

Negoiță și oamenii săi au încercat să-i păcălească de două ori pe locuitori. Șmecheria n-a ținut

Funcționarii primăriei au încercat să-i păcălească pe locuitori, pretinzând mai întâi că n-au primit adresa de încetare a activității, dar oamenii nu s-au lăsat, știind sigur că e-mailul fusese trimis.

Apoi, “au încercat să forțeze, că de când se emite decizia de suspendare mai au 48 de ore la dispoziție, însă Agenția pentru Protecția Mediului le-a transmis că aceasta intră în vigoare imediat”, a relatat unul dintre locuitori pentru Libertatea.

Pe înregistrarea cu telefonul se aude cum locuitorii îi reproșează lui Negoiță că „e crimă ce faceți voi, bă! Ne omorâți copiii!”. Primarul, nepăsător, se îndrepta spre mașină, să plece, în timp ce basculanta încerca să treacă printre oameni.

În final, locuitorii au reușit să impună respectarea legii pe care Robert Negoiță, primarul ales al Sectorului 3, încerca s-o încalce: camioanele cu gunoi au făcut cale-ntoarsă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here