Deși demiși după crimele de la Onești, șefii Poliției din Bacău „au căzut” în picioare. Unul dintre ei, care crede că femeile bătute „exagerează“ când sună la 112, a fost mutat la București

2
6341

Șefii Poliției din județul Bacău, găsiți vinovați la ancheta internă pentru incompetență și superficialitate în cazul crimelor de la Onești, “au căzut” în picioare. Destituiți din funcții, ei au fost mutați în alte posturi la fel de importante, semnalează Ziare.com.

Chestorul de poliție Vasile Oprișan, fostul șef al IPJ Bacău, a fost adus la București, pe funcția de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR)!

Vasile Oprișan, în vârstă de 59 de ani, are grad de general și, indiferent ce prostii ar face și ce tragedii s-ar întâmpla din cauza lui, nu poate fi coborât într-o funcție mai mică de inspector-șef al unui inspectorat județean de poliție, potrivit regulamentelor din MAI.

Chestorul Oprișan, acum doi ani: „Femeile care primesc o palmă de la soții lor exagerează când sună la 112 și n-ar trebui să-i deranjeze pe polițiști în miez de noapte”

Același Oprișan, care lipsea din post atunci când a avut loc criza cu luarea de ostatici încheiată tragic la Onești, își prezenta acum doi ani filosofia asupra dreptului bărbaților de a bate femeile. “Femeile care primesc o palmă din partea soților exagerează atunci când sună la 112 și nu ar trebui să-i deranjeze pe polițiști în miez de noapte, deoarece pot aștepta și până dimineața”, spunea el.

Declarațiile șefului IPJ Bacău au stârnit indignare și stupefacție, arătând de ce agresiunile asupra femeilor sunt atât de neglijent tratate în Poliție. Societatea civilă i-a cerut demisia lui Vasile Oprișan, dar șefii de la Interne l-au iertat după ce a spus că a greșit.

Adjunctul IPJ Bacău, comisarul șef Adrian Claudiu Tuluc, de asemenea destituit de minister după gravul eveniment de la Onești, a revenit, de fapt, pe funcția unde era titular, de șef al Poliției Municipiului Bacău! Tuluc fusese împuternicit ca adjunct al lui Oprișan la IPJ Bacău. În timpul crizei de la Onești, ancheta a relevat că Tuluc a tratat cu neglijență și superficialitate problema, “nu a valorificat în întregime toade datele și nu a informat eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple” (ministrul Lucian Bode).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. VECHEA-PRACTICĂ, în Români(C)a!!!

    Măiii…LUCIAN BODE (ministru M.A.I.), CARAGHIOSULEEEEEE, TRAGI P.N.L.-ul ÎN JOS (DE-TOOOOT!!!!), măiii… ZERO-ABSOLUT (!) ce ești!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.