miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsRobert Negoiță a cheltuit 3 milioane de euro din bugetul Sectorului 3...

Robert Negoiță a cheltuit 3 milioane de euro din bugetul Sectorului 3 ca să-și facă reclamă electorală. Acum refuză să spună la ce posturi TV au ajuns banii

-

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și-a finanțat campania electorală din banii publici, plătind 3 milioane de euro pentru a fi promovat în special pe posturile TV, dezvăluie o investigație semnată de jurnalistul Alex Costache în G4Media.ro. Acum, când sumele au ieșit la iveală, Negoiță refuză să dezvăluie la ce televiziuni au ajuns banii cetățenilor cheltuiți ca să fie el reales în funcție.

Cei 3 milioane de euro s-au cheltuit în 2019 și 2020. Primăria refuză să dea detalii invocând “detalii contractuale”, deși banii sunt publici.

Schema a fost exact aceeași folosită și de nașa lui Negoiță, Gabriela Firea, la Primăria București. Consiliul Local Sectorul 3, controlat de PSD și de Negoiță, a aprobat, de exemplu, în aprilie 2020, inanțarea cu 5 milioane de lei a uneia dintre companiile administrației locale, Smart City Invest S3 SRL, pentru “servicii de promovare instituțională”. Sub masca promovării serviciilor online pe care le punea primăria la dispoziția cetățenilor în pandemie, i se făcea campanie lui Negoiță.

Metoda este repetitivă și stereotipă. În aprilie 2019, CL Sectorul 3 a dat 5,6 milioane de lei către Investiții Spații Verzi S3 SRL, o altă companie deținută de Primărie, pentru “servicii de realizare și difuzare spoturi TV și Radio, publicitate stradală, online, publicare advertoriale în presa tipărită și studii de impact”, sub pretextul campaniilor de informare “Curățenie în Sectorul 3” și “Învățământ dual în Sectorul 3”. În fapt, era reclamă mascată tot pentru Negoiță.

- Advertisement -

Exemplele pot continua la nesfărșit. Toți primarii PSD din București au folosit, în perioada 2016-2020, această metodă pe două direcții care aveau, în final, același scop: promovarea propriei imagini. Pompând milioane de euro în publicitate, ei obțineau: 1) publicitate electorală, 2) protecție mediatică, atitudine favorabilă și susținere din partea unor posturi TV, site-uri, ziare și radiouri alimentate din banii publici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -