Inventatoarea Polidinului: „M-am vaccinat anti-Covid și n-am avut niciun efect advers. Pornind de la exemplele din istorie, nu cred că acest virus va fi complet eradicat”

1
9565
Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, era la 94 de ani mai destupată la minte și mai modernă decât mulți oameni care îi puteau fi strănepoți. Folosea telefonul mobil și computerul, citea presa pe internet și explica pe înțelesul tuturor de ce vaccinurile sunt benefice

Sylvia Hoișie, medicul imunolog care, în 1966, a făcut parte din grupul de cercetători inventator al Polidinului, a mărturisit că s-a vaccinat anti-Covid “în deplină cunoștință de cauză” și că n-a avut nicio reacție adversă. Venerabila doctoriță, în vârstă de 94 de ani, i-a spus jurnalistului Petru Clej, căruia i-a acordat un interviu pentru RFI, că are deplină încredere în vaccin, pornind de la vasta experiență personală pe care o are, și că, în opinia sa, imunizarea anti-Covid va deveni periodică, la fel precum cea antigripală.

Cercetătoarea, care la această vârstă n-are nicio reținere să lucreze la computer și să citească știrile online, a relatat: “Experiența vaccinării cu produsul Pfizer a fost foarte interesantă. Am dorit mult să ajung la vaccin și m-am bucurat că m-am putut înscrie fără dificultăți pe platforma națională. La spitalul unde am fost programată totul s-a desfășurat conform programului, atât la vaccinarea cu prima doză, cât și la așa-zisul rapel. Am înțeles că și în alte centre de vaccinare din Iași lucrurile au fost bine organizate, ba chiar mai bine decât în cel pe care mi l-am ales. N-am resimțit nici un efect secundar“.

„Am lucrat eu însămi la vaccinuri: anti-tularemic, anti-tetanic, anti-holeric. Am vrut în deplină cunoștință de cauză, eu și toți ai mei, să ne vaccinăm anti-Covid“

Sylvia Hoișie spune că ea însăși a lucrat, la Iași, vaccinuri și știe atât cum funcționează, cât și ce efecte au. Cunoscând bine și istoria medicinei și impactul vaccinurilor asupra omenirii, savanta spune că nu s-a îndoit că vaccinul anti-Covid va fi eficient: “N-am avut niciodată vreo îndoială în privința eficienței vaccinurilor, căci nu doar din istoria medicinei, ci și din experiența mea de medic de laborator știu cât bine au făcut și fac ele oamenilor. Am lucrat eu însămi în colective care au preparat, la Iași, vaccinuri: anti-tularemic, anti-tetanic, anti-holeric. Am vrut în deplină cunoștință de cauză, eu și toți ai mei, să ne vaccinăm anti-Covid. La fel de bine știm însă și că eficiența nici unui vaccin nu va fi vreodată de sută la sută, căci interacțiunea dintre produs și individ depinde de starea fizică a fiecăruia din cei vaccinați. Dar pentru majoritatea oamenilor orice vaccin oferă organismului o armă puternică, protecția imunitară, în confruntarea cu agenții patogeni“.

„Nu cred că acest virus va fi complet eradicat. Dar, cu cât va crește ponderea populației vaccinate, cu atât el va deveni mai puțin periculos, chiar dacă va încerca să-și conserve virulența”

Sylvia Hoișie preconizează că, odată cu imunizarea populației, virusul Sars-CoV-2 va deveni unul asemănător gripei: “Nu cred, pornind din nou de la exemplele de care istoria medicinei abundă, că acest virus va fi complet eradicat. Dar cu cât va crește ponderea populației imunizate cu anticorpi, cu atât el va deveni mai puțin periculos, chiar și dacă, prin mutanți, va încerca să-și conserve virulența. După părerea mea, el va evolua pe un drum asemănător cu virusul gripei, și de aceea cred că vaccinarea anti-Corona va deveni una periodică, precum vaccinarea împotriva gripei“.

Optimistă în baza experienței sale de decenii, Sylvia Hoișie spune că descoperirea noii metode de a produce vaccinuri, folosită de BioNTech și Moderna, va ajuta la găsirea unor soluții pentru a preveni și alte boli grave, precum cancerul: Urmăresc cu curiozitate și admirație creativitatea, inventivitatea celor care au reușit, într-un timp foarte scurt, să ofere primele vaccinuri care și-au probat deja eficiența împotriva Coronavirusului. Este pasionantă, de exemplu, modalitatea celor de la Pfizer și de la Moderna de a lucra cu material genetic, așa-zisul ARN-mesager, pentru a provoca un răspuns imunizant din partea organismului uman. Medicina a primit prin aceste cercetări, dar și prin mijloacele materiale și tehnice puse lor la dispoziție, un impuls decisiv, care, poate, prin experiența acumulată, ar putea câștiga într-o bună zi bătălia, încă în desfășurare, cu alte boli grave, poate chiar și cu cancerul“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Bineînțeles că vom continua să trăim cu acest virus…, care… își va dezvolta (MEREU!) multiple-tulpini, dar, pornind tot de la exemplele-din-istorie (inclusiv cele RECENTE: H.I.V., „Ebola” ș.a.m.d.), și… PANDEMIA-ACEASTA VA ÎNCETA, la un moment dat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here