A fost prins hoțul de lemne care a amenințat cu toporul polițiștii! Voia să fugă din țară, a fost capturat la graniță. Ascunderea în munți a fost o diversiune

3
1998
Fugarul și jeep-ul său

Poliţiştii din judeţul Gorj au fost înjuraţi şi ameninţaţi cu toporul de un hoţ de lemne. Agresorul, în vârstă de 42 de ani, a fost prins în timp ce încerca să fugă din ţară. El recursese la o diversiune, postând pe Facebook filmulețe în care spunea că se ascunde în munți.

Sindicatul Polițiștilor Europeni – Europol a anunţat, duminică seara, că bărbatul care l-a ameninţat pe poliţistul din Gorj, pe raza comunei Runcu, a fost prins când încerca să fugă din ţară. Individul era ascuns într-un microbuz care tocmai se pregătea să treacă graniţa spre Ungaria.

Individul este acuzat de ultraj, ameninţare şi conducere cu permisul anulat, Bărbatul va fi adus în această seară la audieri.

Autoturismul de teren folosit de agresor a fost găsit abandonat în munţi, în zona localităţii Sadu (Bumbești-Jiu) din judeţul Gorj.

Comunicat Europol – Sindicatul Polițiștilor Europeni

„Agresorul a fost prins”

„Bărbatul cu permisul anulat care l-a amenințat pe polițistul din Gorj a încercat să fugă din țară pe la granița cu Ungaria, însă a fost interceptat și prins într-un microbuz de persoane.

Autoturismul de teren folosit de agresor a fost găsit abandonat în munți, pe raza localității Sadu din jud. Gorj.

Felicitări colegilor din cadrul IPJ Bihor, Poliția orașului Marghita pentru munca și efortul depus în vederea prinderii bărbatului care s-a filmat în timp ce adresa amenințări și injurii forțelor de ordine, pentru simplul motiv că își făceau datoria.”

Sindicatul Europol politizează, tendențios, cazul de la Runcu

Tot Sindicatul Europol a publicat, sâmbătă seară, imagini video cu bărbatul de 42 de ani: un individ violent,  care înjură şi ameninţă poliţiştii, după ce i-a ameninţat cu un topor. ”Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?”, le spunea individul, aflat într-o maşină de teren. Acesta era suspectat că fură lemne în mod constant.

VIDEO: Întâlnirea dintre infractor și polițiști, în comuna Runcu (Gorj)

Sindicaliștii au explicat ce s-a întâmplat în confruntarea care a dus la dispariția infractorului.

„Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj. Colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, au fost ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînţeles, că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă. La scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos”.

Sindicaliștii din Poliţie explică pe un ton miștocăresc de ce nu s-a folosit armanetul din dotare: „Au evitat să-i pună viaţa în pericol femeii care-l însoţea în maşina de teren pe «academicianul» din imagini şi care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe poliţişti, încercând să inducă ideea că aceştia l-ar fi ameninţat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat”.

Urmează și o explicație tendențioasă, cu tentă politică, a faptului că nu s-a folosit armamentul din dotare şi nici nu s-a pornit în urmărirea suspectului, pe teren accidentat, cu autospeciala. „Poliţiştii ştiu că, în cazul producerii vreunei avarii, sunt cercetaţi administrativ şi li se impută costul reparaţiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituţiei care au văzut infractori doar la televizor”.

Tendențiozitatea trece apoi la alt nivel: „În prezent, acest individ se ascunde în munţi, în zone greu accesibile şi este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în faţa procurorilor. Acesta este rezultatul reformei din MAI şi a legislaţiei refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea poliţiştilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here