Țara arde și Ciolacu se piaptănă: liderul PSD anunță lege pentru a interzice făina de greieri în România

4
677
Marcel Ciolacu are o imaginație bogată. FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu, liderul PSD și, începând de luna viitoare, premierul României, a anunțat pe Facebook că a depus la Camera Deputaților (al cărei președinte este) un proiect de lege pentru a interzice folosirea făinii de insecte în țară. Politicianul aduce astfel la nivel oficial o diversiune a propagandei conspiraționiste de origine rusească, potrivit căreia Uniunea Europeană ne-ar obliga să folosim făină de insecte în locul făinii din cereale.

Este încă un moment în care PSD se încaieră cu AUR pentru segmentul publicului așa-zis naționalist, acea pătură a dacopaților și conspiraționiștilor care s-au agitat în pandemie că ni se vor băga CIP-uri cu vaccinurile și, înainte de asta, că homosexualii vor fura copiii dacă se legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Discursul liderului PSD este unul dezarmant, de naționalism de grotă, adresat celor mai îndobitocite pături ale populației: „Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi (joi – n. red.) proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse.  Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești“.

PSD s-a luat la întrecere cu AUR, de vreun an, pe temele preferate ale propagandei rusești – antieuropene, antioccidentale, antiucrainene, contra modernizării țării. În paralel, a blocat reformele administrative și eliminarea pensiilor speciale, punând în pericol zeci de miliarde de euro pe care UE ar urma să le dea României ca să se realizeze mari proiecte de infrastructură și de modernizare a țării.

Social-democrații au preluat din legislația Ungariei lui Viktor Orban și a Rusiei lui Vladimir Putin mai multe legi care vizează restrângerea drepturilor cetățenilor – cum ar fi cea împotriva ONG-urilor. Tocmai s-a aflat că România se numără printre cele 4 țări UE (alături de Ungaria, Bulgaria și Cehia) unde guvernele folosesc un soft secret de hacking care spionează politicienii de opoziție, jurnaliștii incomozi și membrii societății civile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

4 COMENTARII

  1. PSD si votantii sai au creiere de bibilica. Faina de greieri este delicatesa si foarte buna pentru organism, ca doar nu degeaba costa 1000 lei/kg. Dar prostea, Ciorolacu, da lege sa nu puna faina asta in mancaruri vandute. Si ma rog cat o sa fie o paine din faina asta 5 lei? Sa fim seriosi, ar fi undeva la 500 lei, dar prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Prost de bubuie, ca toti de ii voteaza. Mai bine o bucata de paine de faina de greieri decat o halca la gratar de la un porc injunghiat in chinuri.

  2. Populism 100%. Poporul stă la 16⁰C și el altă lege n-a găsit. De exemplu una prin care să ieftinească gazul.
    Ne omorâm nervii degeaba. Sunt de o nesimțire curat social-liberală. Ptiu drace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.