STENOGRAME. Toți liderii PSD, invocați în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. „Mă duc la Marcel, l-am rugat să-l sune pe Grindeanu, să-mi dea și mie o prelungire pe 3, 5, 7 ani”

4
1651
Ciolacu și Grindeanu n-ar fi în relații foarte bune, președintele PSD se teme să preia Guvernul, în timp ce fostul premier pândește să-i fure partidul, spun inculpații din dosarul șpăgilor de la Aeroportul Otopeni. Tudose e văzut ca varianta ideală de premier, pentru că există „intrare“ la el

Toată conducerea de vârf a PSD se regăsește în stenogramele cu interceptările convorbirilor din dosarul șpăgilor privind duty-free-urile de la Aeroportul Otopeni. În convorbirile dintre ei, inculpații îi pomenesc pe Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Alfred Simonis, dar vorbesc și despre intervenții în trecut, făcute prin intermediul Gabrielei Firea. Proprietarii magazinelor și restaurantelor de la Aeroportul Otopeni par încurcați de răfuielile interne din PSD, unde Grindeanu și Ciolacu se pândesc reciproc – susțin interlocutorii.

Cătălin Lăscuț, supranumit și Regele Duty-free-urilor, fiul lui Pavel Lăscuț, fostul șef al Vămilor, i-a relatat libanezului Hardan Saadeh, directorul Dnata Catering SA, că a vorbit cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, ca să-i prelungească „pe 3, 5, 7 ani“ contractele de închiriere pentru magazinele din aeroport. Saadeh, proprietarul restaurantelor, era și el băgat în „combinație“, direct interesat să obțină, de asemenea, prelungirea contractelor.

Cei doi spun că Bogdan Mîndrescu (secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor care ar fi pus presiune pe directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București să le dea satisfacție celor doi și lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV și Romprest) e „sută la sută“ omul lui Ciolacu.

Deși spune că ține legătura cu Ciolacu, Lăscuț nu pare să dea doi bani pe liderul PSD. În convorbiri spune despre ele că e „țăran de la Buzău“. Nici Grindeanu nu e apreciat, pentru că „îi e frică“ și pentru că are ambiții de mărire, vrea să devină președintele României în 2024.

Tocmai ambițiile lui Grindeanu au stricat planurile, pentru că telefonul lui Ciolacu la Transporturi a făcut mai mult rău decât bine, spune Cătălin Lăscuț, la un moment dat. Președintele PSD ar fi pândit de Grindeanu, care-i vizează locul de șef la Camera Deputaților și un eventual eșec ca premier, ca să-i ia partidul și să candideze el, anul viitor, la președinția României.

Interlocutorii spun, la un moment dat, că varianta ideală ar fi ca Mihai Tudose să ajungă premier, pentru că au intrare la Felix Rache, care e „omul lui Tudose“.

Și Firea e pomenită la un moment dat, când Lăscuț povestește cum, în trecut, s-a dus la ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, din partea prim-vicepreședintei PSD.

Marcel Ciolacu a declarat marți că nu cunoaște persoanele care vorbesc despre el în dosarul șpăgilor de la Aeroportul Otopeni și că n-a discutat niciodată cu ele.

Mai jos, câteva fragmente din stenograme. Cătălin Lăscuț este asociat în firma Millenium Pro Design, care deține duty-free-urile din Aeroportul Otopeni, iar Hardan Saadeh e director la Dnata Catering SA, care deține restaurantele. Un alt personaj care apare în discuții, George Ivan-Alexandru, a fost director general și director comercial la CNAB.

„Bă, frate, Mîndrescu-i al lu’ Ciolacu sută la sută! Părerea mea este că cre’ că primi Alexandreasca (Anca Alexandrescu) vreun mesaj în timpu’ emisiunii, să nu mai vorbească de Ciolacu, da?“

Lăscuț Cătălin: Mă duc la Marcel și (l-am rugat) să-l sune pe Grindeanu să facă asta, să-mi dea și mie o prelungire 3, 5, 7 ani.

Hardan Saadeh: Unde? La aeroport?

Lăscuț Cătălin: La aeroport. Și-mi zice după câteva zile… Trimite pe… trimite pe cineva cu care să țin legătura acolo… (neinteligibil)… În speță Fredy (Alfred Simonis, șeful deputaților PSD – n. red.). Și zic… zic… După… după o săptămână zice «domnule», zice, «e supărat Marcel»… (neinteligibil)… «Ce s-a întâmplat?» «Că, uite, mi-a zis Grindeanu că a primit informări nasoale de la SRI despre tine, că ai…».

Hardan Saadeh: Cine? Grindeanu a fost… A primit de la SRI despre tine?

Lăscuț Cătălin: Da, da. De la SRI. Da, da… (neinteligibil) (…) Bineînțeles că în timp s-au verificat, era o vrăjeală chelioasă. Ăla nu avea chef, l-a durut în… (…) «Nu, domnule, SRI-ul nu-l vrea pe ăsta.» Între timp, îți dai seama, am luat-o invers, dacă am văzut că nu vrea cu ăsta. Dar gata acum, nu mai există nicio problemă, că dacă nu există niciun raport, nu există nimic… (…)

„Grindeanu e un personaj ciufut. Îi e frică, nu se bagă în combinații, omu’ se visează președintele țării“

Hardan Saadeh: Da’ Mîndrescu-i a lu’ Grindeanu sau a lu’ Ciolacu?

Ivan George-Alexandru: Bă, frate, e-a lu’ Ciolacu sută la sută! Părerea mea este că ăsta… (neinteligibil)… și spun… Părerea mea este că cre’ că primi Alexandreasca (Anca Alexandrescu – fosta soție a lui Dan Andronic, fosta purtătoare de cuvânt a Guvernului în epoca Dragnea și actuala realizatoare de emisiuni la Realitatea Plus – n. red.) vreun mesaj în timpu’ emisiunii, să nu mai vorbească de Ciolacu, da?

Hardan Saadeh: Da!

Ivan George-Alexandru: Toată lumea din minister știe, toată lumea știe și după care ține Alexandreasca să v… nu, dom’ne, rectific… rectific…

Hardan Saadeh (râde): Nu toată lumea știe, Alex… nu știm noi doi, că noi suntem… (râde)… (neinteligibil).

Lăscuț Cătălin: Nu poate să facă nimic. Grindeanu este un personaj ciufut. Ori vorbești cu el… ori nu vorbești cu el… el nu are anturaj, îi e frică, nu se bagă în combinații, omu’ se visează președintele țării, acum că e toată nebunia asta. Dacă nu… (neinteligibil)… câștigă PSD-ul.

Hardan Saadeh: Nu ne interesează pe noi.

Lăscuț Cătălin: Este treaba lor. Politică. El se visează… (neinteligibil)… Problema este că Marcel nu-i chiar… Este un țăran de la Buzău, care s-a… (neinteligibil). (…)

Lăscuț Cătălin: Mie îmi… De asta spun, orice discuție și orice… Cine se duce la Marcel și orice telefon de la Marcel la minister, la momentul ăsta, este… nu rău, este foarte prost. Mai bine nu-l dai decât să-l dai, că… (neinteligibil)… Dar le-am explicat și lor: exact când m-am dus eu la Cuc din partea lui Firea… Și a auzit Dragnea… când eram… (neinteligibil)… au vrut să ne închidă atunci magazinele… (neinteligibil).

„Lui Marcel i-e frică să plece de la Cameră, că vrea să-i ia Grindeanu locul și el se bagă-n față ca premier și nu știe la anul ce probleme sunt“

Lăscuț Cătălin: Dacă vine Tudose premier…

Hardan Saadeh: Tudose?

Lăscuț Cătălin: Eee… Super OK…

Hardan Saadeh: Da’ vine Tudose?

Lăscuț Cătălin: Păi, da… că Marcel i-e frică să plece de la Cameră… Marcel i-e frică să plece de la Cameră, că vrea să-i ia Grindeanu locul și el se bagă-n față ca premier și nu știe anul ce probleme sunt… poa’ să fie, poa’ să fie… (…) poa’ să fie diverse probleme care nu le gestionează și-atuncea să se trezească cu… se duce-n cap cu…

Hardan Saadeh: Îhîm.

Lăscuț Cătălin: Cu popularitatea și că… el n-are nici… ăă… el n-are nici filială, el n-are niciun… niciun…

Hardan Saadeh: Clar, sprijin…

Lăscuț Cătălin: Sprijin al unei filiale, Buzău e altul, nu e el.

Hardan Saadeh: Da, da’ el e frică să plece, să nu pierde…

Lăscuț Cătălin: E Toma la Buzău. Păi aia zic, ș-atuncea e puțin crispat, om vedea, eu m-aș bucura să vină Tudose, dacă vine Tudose pentru noi eu un lucru foarte bun, o să vină Felix (Felix Rache – n. red.) consilierul lui… da… ceea ce pentru noi este super-OK… ăă… Indiferent că rămâne Sorin (Grindeanu – n. red.) la Transporturi, dar dacă e Tudose premier, ai alt ascendent, știi?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Dosarul „Șpagă la Otopeni”. Directorul arestat: „Am vorbit cu Rareș – «Stai liniștit! Garantat săptămâna viitoare!»” / Vecinul din complexul „Stejarii”

* STENOGRAME. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, denunțat în „dosarul Otopeni”. Ar fi recurs la șantaj folosindu-se de trustul său de presă

Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

Propagandistul putinist ucis la cafenea era spărgător de bănci și trădase Ucraina pentru Rusia. El amenința din Kremlin: „Îi vom jefui pe toți, îi vom ucide pe toți!”. Tatarski este al doilea instigator la genocid anti-ucrainean aruncat în aer, după Dughina

„AVIONUL MEDICAL”. Fuga spectaculoasă a unor medici celebri din Rusia, cu un charter plătit de un miliardar secret. Ca să emigreze, au organizat un congres medical inexistent – inițial în Armenia, apoi „mutat” în Kazahstan

VIDEO. Șocant: într-o biserică din Ucraina, un preot închinat Moscovei atacă un soldat venit de pe front care-l întreabă „câți oameni trebuie să mai moară ca să nu mai fiți cu rușii?“

4 COMENTARII

  1. Eu cind am auzit de șpaga de 22 milioane am fost ferm convins ca borfașii n-au furat doar pentru ei. La PSD lăcomia e mare, sint multe guri de hrănit, toată lumea trebuie sa fie mulțumită altfel apar conflicte la împărțitul șpăgii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here