Adrian Năstase spune că Putin e vânat de „statul paralel european”, cu contribuția unei românce care l-a „abuzat” și pe el! Coruptul Năstase e furios că judecătoarea Iulia Motoc ar putea ajunge la Curtea Penală Internațională, după ce a fost și la CEDO

8
2688
Adrian Năstase

Incredibilă contorsiune logică și judiciară a lui Adrian Năstase, politicianul putred de corupt care a încurajat și protejat acest flagel în România! Într-un text publicat pe blogul său, intitulat „Iulia Motoc merge la Curtea Penală Internațională să-l condamne pe Putin”, fostul prim-ministru PSD spune că tiranul rus ar putea fi victima unei lucrături judiciare la CPI așa cum a fost și el la CEDO! Năstase găsește elementul comun: judecătoarea Iulia Motoc, care a fost la CEDO și acum ar putea ajunge la CPI.

Textul lui Adrian Năstase (72 de ani), publicat pe 6 aprilie, este incredibil de tendențios – o răsturnare a realității din perspectiva unui condamnat penal în trei dosare de corupție, dar care continuă să se considere nevinovat și victimă a „statului paralel”!

Năstase propune acum o diversiune extinsă și pe plan internațional: Vladimir Putin (70 de ani) este pe cale să devină victima unei farse judiciare la Curtea Penală Internațională (CPI) – Curtea de la Haga -, întrucât ar putea fi judecat și codamnat de românca Iulia Motoc (55 de ani), una dintre obsesiile fostului șef al PSD.

Acesta își bazează teoria diversionistă pe multe minciuni. De exemplu:

  • spune că a fost condamnat deși era nevinovat (în realitate, probele din cele trei dosare au fost zdrobitoare, iar completele de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost în afara oricăror bănuieli);
  • spune că acțiunile sale la CEDO au fost respinse ca urmare a prezenței Iuliei Motoc în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului (în realitate, niciun judecător de la CEDO nu poate lua singur asemenea decizii, iar Iulia Motoc n-a fost implicată în niciun fel în respingerea acțiunilor lui Năstase, care erau indmisibile);
  • insinuează că Iulia Motoc, dacă va ajunge la CPI, va putea să-l condamne singură pe Vladimir Putin (evident, o aberație).
Iulia Motoc

Prezentând lucrurile în acest mod extrem de tendențios, Adrian Năstase dă de nțeles că există și un „stat paralel european”, care decide politic pe cine să aresteze. Ticălosul PSD-ist a făcut un pas îndrăzneț în direcția declarări lui Putin drept „victimă politică” a acestui „stat paralel european” construit în jurul româncei Iulia Motoc!

CPI a emis deja un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, urmează ca tiranul rus să fie judecat la Haga, chiar și în absență.

Publicăm integral „voma juridică” a lui Adrian Năstase, pentru a vedea cât de toxic a fost și a rămas acest individ. Facem precizarea că textul original e plin de greșeli gramaticale, dar am als să publicăm varianta sa corectată. Pentru a vedea cum stâlcește „doctorul” Năstase limba română, puteți intr pe blogul său, dând click pe link-ul din șapoul articolului de față.

Toxina publicată de Adrian Năstase pe blog

„Iulia Motoc merge la Curtea Penală Internațională să-l condamne pe Putin”

„Zilele trecute, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat oficial că

  • «În urma deliberărilor derulate în temeiul art. 7 alin. (1) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea Penală Internaţională, Comisia de selecţie a decis următoarele:
  • Candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea Penală Internaţională – Iulia Antoanella MOTOC;
  • În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (2) din Procedură, propunerea de mai sus a fost aprobată de Guvernul României».

Alegerile pentru posturile vacante de judecător la Curtea Penală vor avea loc în decembrie 2023. Două dintre posturi sunt alocate Grupului Est-European, din care face parte și România.

Judecătorii sunt aleși prin vot secret, pentru un mandat de 9 ani, fiind selectați cei care au obținut cele mai multe voturi și majoritatea de două treimi din numărul statelor-părți prezente și care au votat.

Poate vă aduceti aminte, judecătoarea Gabriela Bîrsan, fostă șefă de secție la ICCJ, a fost achitată definitiv in dosarul ce i-a fost deschis. M-am bucurat foarte mult atunci. Se încheiau 7 ani de calvar și de abuzuri. Prezența sa, în conducerea ICCJ, era incomodă. În plus, soțul său, profesorul Corneliu Bîrsan, era judecătorul din partea României la CEDO.

Anii 2011-2012 erau perioada în care dosare cu obiective politice, cum era si Dosarul «Trofeul calității», ajunseseră la ICCJ. Se modificaseră procedurile, Codul penal și cel de procedură penală, avusese loc «mica reformă în justiție», fusese numită, de către Traian Băsescu, noua sefă a Curții. Totul era pregătit pentru condamnări. Trebuia însă «neutralizați» unii judecători incomozi de la ICCJ (o voce puternică o reprezenta Gabriela Bîrsan) și trebuia schimbat judecătorul român de la CEDO, unde, inevitabil, plângerile în legătură cu abuzurile judiciare urmau să ajungă.

Acestea au fost rațiunile prin care a pornit, la București, acțiunea penală împotriva doamnei Bîrsan (percheziții, interceptări etc.), la 6 octombrie 2011, urmată, la 17 noiembrie, de cererea de ridicare a imunității judecătorului Bîrsan, formulată de DNA, la Strasbourg. Era perioada în care Livia Stanciu «judeca» recursul în dosarul meu.

În 2012, în vară, s-a dat verdictul. După câteva luni, am făcut plângere la CEDO. În octombrie 2013, a fost desemnat un nou judecător român la CEDO – Iulia Motoc (în cadrul acordului de coabitare Băsescu-Ponta), iar în noiembrie 2014 s-a dat decizia de inadmisibilitate la plângerea formulată de mine. Niciunul din motivele invocate de mine nu a fost acceptat.

Inutil să vă spun că nu cred în coincidențe. Sper că atât profesorul Bîrsan, cât și judecătoarea Gabriela Bîrsan – pentru amândoi am un deosebit respect – să dea mai multe detalii despre ce s-a urmărit prin abuzurile ce au avut loc împotriva lor. Și cred că acum veți putea citi și înțelege mai bine decizia CEDO referitoare la plângerea mea și rațiunile pentru care Curtea a trebuit să-și schimbe chiar și jurisprudențe anterioare.

As vrea sa intelegeti si cum functionează «coridorul condamnărilor» in cazul dosarelor cu obiective politice – ministru al justiției fanatizat (Monica Macovei), conducere DNA controlată sau influențată politic (Daniel Morar, Codruța Kovesi), conducerea ICCJ numită politic (Livia Stanciu, Ionuț Matei) și conexiunile externe – la Bruxelles, Catherine Day, iar la CEDO, Iulia Motoc. 

Pare că mandatul Iuliei Motoc cuprindea, între altele, cerința respingerii unor plângeri «supărătoare» din România. Ea și-a început mandatul cu respingerea primei mele plângeri și trebuia să închidă și cea de-a doua plângere a mea înainte de încheierea mandatului său la CEDO, în decembrie 2022.

Acum i s-a găsit o nouă întrebuințare. Este trimisă, în misiune, la Curtea Penală Internațională și, dacă va fi aleasă în decembrie, va fi utilă în procesul eventual de condamnare a lui Putin (decizia de arestare a sa a fost luată deja). Și, după 10 ani petrecuți la Bruxelles, ea va mai petrece încă 9 ani la Haga, pentru apărarea «statului de drept».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

8 COMENTARII

  1. Numai tu mai lipseai Bombonele, scuteste-ne de părerile tale idioate! Vreau sa-ti spun ceva ce oamenii ezita sa-ti spună direct: ai făcut muuuuult mai putina pușcărie decât ai fi meritat!

  2. Cum ii mai vaneaza pe ei aceasta entitate numita Statul Paralel. Saracutii de ei, dar bogati pe 10 generatii. Ce Stat Paralel este ala care iti permite sa te imbogatesti fara masura si sa faci puscarie pentru termopane si sa mai iesi si dupa 1 an din puscherie? Ia zi bre Bombonele, Statul asta paralel merge mai bine pat. Ai preluat retorica lui Draknea si Moliceanu ca ei vedeau stafia asta peste tot. Asa au justificat marile tunuri date tarii. Este un intelectual fin, dar tot un hot marunt ai ramas. In timp ce altii trudesc din greu sa-si educe copiii in haznalele distruse de PSD si numite scoli ai tai sunt mari boieri, plini de bani. A avut tatutu relatii si pentru oualele sale clocite nenumarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here