După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

5
1324
Protejați de PSD și PNL, șefii ASF își dau prime și cadouri generoase după ce au girat falimentul Euroins și o gaură la bugetul statului de miliarde de euro

Șefii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au cumpărat în ultima săptămână 300 de coșuri cu produse de lux în valoare de 30.000 de lei, mici cadouri pentru angajați, de Paște, după catastrofa Euroins, faliment care costă România miliarde de euro, scrie „Europa Liberă“.

Angajații ASF, instituție unde salariile sunt exorbitante – mii și chiar zeci de mii de euro –, vor primi vinuri fine franțuzești, ciocolată, foie gras și prăjituri. Instituția care ar trebui să supravegheze activitatea financiară din România este complet deprofesionalizată, fiind transformată de partidele politice într-un loc unde sunt angajate pile, clientelă, neveste și copii de șmecheri.

Pe 10 aprilie, ASF a publicat pe SEAP achizițiile de care e interesată pentru Paște: 140 de coșuri Chez Maxim 19%, 140 de coșuri Chez Maxim 9%, 10 coșuri Fantastique 19% și 10 coșuri Fantastique 9%.

Coșurile conțin, în funcție de categorie și angajatul la care trebuie să ajungă, diverse produse. Pentru „amărășteni“ s-au livrat vin și prăjituri, pentru șefi vinul este franțuzesc, la care se adaugă cozonac, foie gras, terine din ficăței de pasăre cu vin și ciocolată de lux.

ASF este o altă bulă de privilegiați construită de sistemul de putere corupt din România. Instituția a închis ochii, doar în ultimii trei ani, la băgarea în faliment a două companii de asigurări care au însemnat găuri de miliarde de euro la bugetul statului și probleme (inclusiv financiare) pentru milioane de români.

În cazul Euroins a ieșit la iveală că șefii ASF au știut cu precizie ce urma să se întâmple, au primit avertismente inclusiv de la instituțiile care se ocupă cu spălarea banilor, dar au blocat deliberat orice măsură care putea preveni colapsul.

Cu toate acestea, după ultimul faliment – cel al Euroins –, Marcel Ciolacu personal (liderul PSD) a dat asigurări că nu se va produce nicio schimbare la ASF și că toate pilele de acolo au postul garantat. În ciuda dezastrelor produse acolo, angajații de la ASF continuă să primească prime de performanță exorbitante, pe lângă salariile uriașe care, în ultimii ani, au fost secretizate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

5 COMENTARII

  1. Și ei servesc „vinuri fine franțuzești” din pahare de plastic de unica folosință? Ca asa am auzit ca fac politrucii pesedisti (si nu numai pesedisti) care după BAC la 40 ani si facultate fara colegi trec direct „la cârma tarii”!

  2. Toate aceste institutii sunt sinecuri pentru plosnite. Nicaieri nu este mai bine ca la Stat, unde bujetarii care muncesc pe buna sunt vreo 10% restul habar nu au fisa postului si nu au pregatirea necesara. D-asta lucrurile sunt organizate de mantuiala. RCA este un sistem piramidal in care aia care nu creaza incidente nu au facilitati, din contra platesc anual paguba altora. Este cam ca la pensie, platesti ca sa-ti dea mai incolo. Daca crapi mai devreme adio si-un praz verde. In cazul RCA unde am platit cel putin 10.000 lei in ultimii 10 ani ar trebui sa am facilitatea de a nu mai plati pana la urmatorul incident in limita sumei de X lei. In plus, abuzurile atelierelor de raparatii care sunt penale nu le investigheaza nimeni. Mai bine facem circ cu Dan Diacoinescu care se dedulcea la savarina versata dar de 16 ani.

  3. Ce sunt 6000 de euro pentru astia? Daca i-ar fi cistigat prin multa truda i-ar fi valorat. Insa asa cum se autoservesc din banul altuia nu inseamna mare lucru. Poate chiar au impresia ca ne fac un serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here