„Svastica lui Putin”: rușii îi forțează pe locuitorii Crimeei anexate să lipească pe mașini simbolul criminal „Z”

1
2073

La 8 ani de la anexarea Crimeei, Vladimir Putin s-a transformat într-un criminal lipsit de scrupule. În loc să investească în infrastructura țării sale și implicit în peninsula luată cu japca, despotul de la Kremlin a tocat banii pe războiul sângeros din Ucraina.

Într-o lună de război, din cauza tiraniei putiniste, milioane de oameni au fugit în exil. Putin a omorât mii de civili, și-a trimis la moarte și propria armată (au pierit deja în luptă peste 16.000 de militari), a bombardat economia Ucrainei și a distrus-o pe cea a Federației Ruse.

Demența războinică a lui Putin a creat pagube imense. Ele nu pot fi deocamdată contabilizate. Se ridică cel mai probabil la ordinul sutelor de miliarde de dolari, poate chiar a miilor de miliarde. Să nu mai vorbim despre uciderea unor nevinovați. Economia o mai reconstruiești, dar pe oamenii aceia nu-i mai învie nimeni. Iar moartea lor nu poate fi răscumpărată cu bani. Nu există un preț pentru așa ceva.

Încă o dovadă că fostul colonel KGB e copia monstruosului nazist Adolf Hitler: își obligă compatrioții din Crimeea să lipească simbolul „Z” pe toate vehiculele. Până acum, acesta fusese aplicat doar pe echipamentul militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse – pe tancuri, transportoare, camioane militare etc.

Pentru realizarea acestui obiectiv, așa-numitul „Minister al Construcțiilor și Arhitecturii” din Crimeea a emis un document cu numărul 01-13/421611 din 25 martie 2022. Actul a fost publicat de site-ul ucrainean Obozrevatel.com, în urma anunțului făcut de Anton Gherașcenko, consilierul ministrului Afacerilor de Interne din Ucraina (Denis Monastirski).

Anton Gherașcenko: „În Crimeea a fost emis un decret privind furnizarea de autocolante cu simbolul Z pentru transport. În curând își vor lipi svastica și pe frunte”.

Potrivit informațiilor parvenite din cadrul Ministerului rus al Apărării, litera „Z” înseamnă „Pentru victorie”, iar litera „V” – „Forța în adevăr” și „Misiunea va fi îndeplinită”.

Cine nesocotește directivele lui Putin, refuzând să lipească litera Z pe propria mașină, chiar și pe tractor, poate să ajungă chiar la pușcărie. Un asemenea caz a avut loc în regiunea Krasnodar din Rusia. Acolo, un bărbat a scuipat la un moment dat pe un afiș marcat cu litera „Z”. Rusul anti-război a fost reținut imediat de autorități, riscând pe deasupra și o amendă cuprinsă între 30.000 și 50.000 de ruble (1.600 – 2600 de lei).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

* „Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

* „Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

1 COMENTARIU

  1. Sceleratul de Putin a reusit sa intineze un simbol al cinematografiei. Z era facut de celebrul vulpoi negru – Zorro. In anii 70 – 80 foarte multi romani, copii in special, datorita prestatiei lui Alain Delon, faceau Z pe jos, pe cladiri, ca un simbol al justitiarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here