12 minciuni spuse de Șoșoacă la Lupeni. „Germania a reluat activitatea în toate minele”. În realitate, Germania a închis toate minele (ultima în 2018)!

14
10905
Discursul mincinos, agresiv și incitator al senatoarei Șoșoacă a fost vegheat de interlopul Sorin Paleșică (cel cu chelie)

Una dintre minciunile grosolane lansate de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă sâmbătă, 20 februarie, la Lupeni, pentru a-i instiga pe mineri, a fost aceea că „în Germania se redeschid toate minele”. În realitate, Germania și-a închis toate minele, ultima dintre ele în decembrie 2018, și nu intenționează să redeschidă vreuna!

Dimpotrivă, Guvernul de la Berlin are un program de închidere treptată și a mineritului de suprafață, care produce lignit pentru termocentrale. Până în 2038 vor fi închise toate termocentralele pe cărbune.

Discursul senatoarei Șoșoacă la Lupeni a conținut mai multe minciuni sfruntate, orientate pe două direcții: ura față de străini și cea față de guvernarea Iohannis – PNL – USR-PLUS.

Exact ca în propaganda bolșevică din alte vremuri, Șoșoacă îi prezintă pe investitorii străini ca pe niște tâlhari – „mizeriile astea din afară” – care „vor cumpăra minele din România cu 3 lei” și „vor lua tot cărbunele nostru”, în timp ce România „va deveni sclava străinilor”, iar minerii „vor fi slugă la dârloagă” și „trebuie să moară de foame în chinuri”.

12 minciuni spuse de Șoșoacă la Lupeni

 • Minciuna nr. 1: „Germania a reluat activitatea în toate minele”. În realitate: Germania a închis toate minele și nu are de gând să redeschidă vreuna.
 • Minciuna nr. 2: „S-ar putea da drumul la toate minele din România”. În realitate: multe mine nu mai pot fi redeschise pentru că sunt nerentabile, iar minele în general vor fi închise pentru că așa prevăd tratatele europene; UE merge pe Green Deal și renunță la arderea combustibililor fosili, extrem de poluanți.
 • Minciuna nr. 3: „Aţi putea avea 3-4.000 de euro salariu, ca în Germania”. În realitate: așa ceva nu e posibil nici dacă mineritul ar fi în mare vogă, cum era în comunism; chiar și când minerii erau invidiați pentru salariile lor, acestea nu depășeau câteva sute de dolari.
 • Minciuna nr. 4: statul Texas a rămas fără curent electric pentru că nu mai are termocentrale, ci doar energie verde. În realitate: 1. statul Texas a rămas în beznă din cauza furtunii de zăpadă care a rupt rețelele de transportare a energiei electrice, nu pentru că n-ar fi putut produce energie; în statul Texas, ponderea energiei verzi este nesemnificativă în raport cu cea convențională.
 • Minciuna nr. 5: „60% din pământul României e proprietatea străinilor”. În realitate: străinii dețin 4,44% din suprafața agricolă, respectiv sub 2% din suprafața totală a României.
 • Minciuna nr. 6: „S-a terminat pandemia! Nu mai există pandemie în România! Jos mascaaaaa!„. În realitate: pandemie există în toată Europa și în aproape toate țările lumii, multe dintre acestea fiind în carantină.
 • Minciuna nr. 7: „România este vândută pas cu pas de cel mai abominabil președinte pe care l-a avut vreodată. Jos Iohannis!”. În realitate: și „vânzarea”, și calicativul „cel mai abominabil” (o violare a limbii române, pentru că „abominabil” nu are superlativ) sunt aberații politicianiste.
 • Minciuna nr. 8: „Dacă rămâneți fără locuri de muncă, nu mai aveți loc în Europa, pentru că în Europa este recesiune și nu mai primește nimeni nici măcar spălători de funduri”. În realitate: românii continuă să plece masiv în Europa.
 • Minciuna nr. 9: „Asta am ajuns noi, românii, din cel mai puternic popor, cel mai brav. Am ajuns, din conducătorii lumii, săracii lumii și slugile Europei”. În realitate: n-am fost niciodată nici „cel mai puternic popor, cel mai brav”, nici „conducătorii lumii”.
 • Minciuna nr. 10: „Eu cobor în mină! Ca senator, am dreptul să cobor în mină fără nicio aprobare!”. În realitate: fără aprobări speciale, care țin cont de regulile de securitate, nimeni nu are voie să coboare în subteran; nicăieri, în statutul parlamentarului sau în altă lege, nu scrie că „aleșii poporului” au dreptul să intre „oriunde”; de altfel, Șoșoacă nici n-a fost lăsată să intre în mină, chiar dacă a insistat.
 • Minciuna nr. 11: „Guvern de orientare fascistă. Fasciștii sunt la putere în România!”. În realitate: această afirmație este aberantă pur și simplu.
 • Minciuna nr. 12: „În invenția lui Iulian Horneț, numită piroliză, se folosește cărbune și gunoi menajer și toate resturile care există. Nu există nicio poluare. Dar nu vor să aplice această invenție, pentru că le-ar strica cel puțin două afaceri. Atenție, germanii nu au decât jumătate de astfel de invenție și poluează mai mult la ei, dar ei dau drumul la mine”. În realitate: nu există o asemenea soluție miraculoasă; dacă exista, o aplicau occidentalii de mult.

VIDEO: Minciuna despre mineritul din Germania, de la min. 25:30

 

Șoșoacă despre mineritul din Germania

 • „Germania a redat activitatea în toate minele! Oare acolo de ce se poate și la noi nu? Vă spun eu: pentru că energia verde costă foarte mult. Tot ceea ce se poate face, se face cu cărbune.”
 • „Românii trebuie să închidă minele, iar românii, minerii, ortacii voștri trebuie să moară de foame în chinuri. Asasini economici! Asasinii! Asasinii! Asasinii!”
 • „Aici, pe valea Jiului, se dorește intrarea în faliment. Atenție! În următoarele luni sau chiar peste un an, ne vom trezi cu investitori străini care vor cumpăra minele din România cu 3 lei, după care veți fi slugă la dârloagă! România va deveni total sclava străinilor! Străini care vor lua tot cărbunele nostru și-l vor duce către statele deștepte, care și-au retehnologizat economia.”
 • „Germania deschide toate minele, iar noi le închidem. În Germania, un miner ia 3-4.000 de euro pe lună, iar aici ne batem joc cu 500 de euro pe lună?!”
 • „S-ar putea da drumul la toate minele din România, iar dumneavoastră aţi putea avea 3-4.000 de euro salariu, ca în Germania.”
 • „Germania a oprit la un moment dat toate minele. Zece ani de zile, vezi Doamne, energie verde. Energie verde care se bagă acum în România. Ceea ce nu li se spune românilor este că acestă energie verde costă incomensurabil de mult şi se pot recupera banii în enorm de mult timp. Noi nu mai avem timp, pentru că noi murim de foame în România.”

Articol din „Adevărul”, 21 decembrie 2018

„Sfârşitul unei ere: Germania şi-a închis ultima mină de cărbune”

„Ultima mină de cărbune din Germania şi-a închis porţile vineri, după 155 de ani de exploatare. Germania nu renunţă însă la această rocă combustibilă.

Mina de cărbune Prosper-Haniel şi-a închis porţile vineri şi se pregăteşte să devină parc şi muzeu.

Ceremonia solemnă de «adio» a fost programată cu participarea preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier şi a şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De joi, bisericile din regiune ţin slujbe dedicate acestui eveniment, în timp ce cluburile de fotbal renane, cu Borussia Dortmund şi Schalke 04 Gelsenkirchen în frunte, aduc omagii minerilor.

Cu acest prilej, «Bild» a publicat joi portretul «ultimei victime a minelor», Markus Zedler, care a murit luni, la 29 de ani.

Germania se pregăteşte de mai mult de 10 ani de acest moment. Pentru a preveni un şoc social, bazinul Ruhr a fost transformat într-un pol de competitivitate, cu accent pe centre de cercetare şi start-up-uri, notează France Presse.

Totuşi, Germania nu renunţă definitiv la cărbune, urmând să mizeze pe importuri din Asia şi Australia.

De fapt, aproape 40% din electricitatea germană se bazează pe cărbune. Minele au fost închise din cauza scumpirii extracţiei.

Presat de angajamentele asumate în combaterea încălzirii globale, Guvernul german este aşteptat să anunţe la începutul lui februarie marile linii ale planului său de renunţare treptată la cărbune, care ar putea avea loc până în 2050.”

În 11 ani, au fost închise toate minele din Germania. În următorii 17 ani vor fi închise și termocentralele pe lignit

Așadar, Germania a închis ultima mină care exploata huilă – precum cea de la Lupeni – încă din 2018. Planul de închidere a acestor mine a fost convenit cu patronatele și sindicatele încă din 2007. În 11 ani, toate au devenit istorie.

Timp de câteva decenii, minele de huilă au dominat zona bazinului Ruhr, oferind, în anii 1950, locuri de muncă pentru o jumătate de milion de persoane, notează Newsweek. În ultimii ani, însă, aceste mine supraviețuiau doar prin subvenționarea masivă de către Guvernul de la Berlin.

În Germania mai sunt exploatări de suprafață de lignit, dar în ianuarie 2020 această țară a ajuns la un acord pentru eliminarea treptată a termocentralelor pe cărbune, până în 2038.

Un număr de aproximativ 20.000 de persoane lucrează în industria lignitului din Germania, dintre care 15.000 în cariere deschise şi 5.000 în termocentralele pe lignit.

Guvernul va plăti despăgubiri de 4,35 miliarde euro companiilor afectate de aceste închideri.

Și statele federale germane care mizau și pe industria cărbunelui cer despăgubiri de la guvernul federal pentru finanțarea schimbărilor. „Comisia pentru cărbune” a recomandat ca 40 de miliarde de euro să fie plătiți ca ajutor statelor federale afectate. Aceasta înseamnă o subvenție medie de două milioane de euro pe loc de muncă pierdut în acest sector industrial.

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea unor soluții „responsabile din punct de vedere social” pentru lucrători, precum noi locuri de muncă și noi proiecte de infrastructură.

Minciuna „Texas”

Diana Șoșoacă (Lupeni, 20 februarie): „Economia verde costă mult. Toate acele panouri solare… Știți ce se întâmplă acum în Texas? Ați auzit? Nuuuuu, că nu vă lasă televiziunile șpăguite de Guvern să aflați! În Texas, la acest moment, este o iarnă cumplită. Pentru că ei sunt pe energie verde – acele panouri solare – și au cam distrus tot ce aveau pe energia de cărbune, nu mai au de unde să se alimenteze cu căldură și cu apă caldă. Unde credeți că stau texanii? În mașină! Au pornit mașinile și stau să aibă căldură. N-au unde să se spele, au -25 de grade – atenție! – unde s-a mai pomenit?! Și toată lumea începe să spună că trebuiau să aibă alternativă energia produsă de termocentrale pe cărbuni. Toată lumea funcționează cu cărbune. Nouă ni l-a dat Dumnezeu de putem ține o Europă întreagă pe cărbunele nostru. Și noi vindem România pas cu pas, pentru că avem trădători la conducerea țării. Dați-i jos! Vă spun de un an: Jos Guvernul! Jos Iohannis!”

Minciuna „60% din pământul României e al străinilor”

Diana Șoșoacă (Lupeni, 20 februarie):Mizeriile astea din afară cumpără România bucată cu bucată. 60% din pământul României e proprietatea străinilor! Noi, ca amărâții, am rămas cu 40%. Atât! Și pe ăla o să ni-l ia. De ce? Pentru că ne vor executa silit. Atunci când nu mai ai bani cu ce să trăiești și să-ți plătești impozitele, ANAF-ul vine și-ți ia tot, și-ți vinde la juma’ de preț tot ce mai ai ai. Și în momentul ăla, străinii abia așteaptă – rechinii imobiliari”.

În realitate, străinii lucrează 422.000 de hectare, potrivit unui document emis de Ministerul Agriculturii în iunie 2019, citat de G4Media.ro. Suprafața arabilă totală a României este de aproximativ 9.500.000 de ha. Prin urmare, străinii lucrează 4,44% din suprafața agricolă totală. Procentul vehiculat de propaganda naționalistă variază între 40% și 60%.

Dar Diana Șoșoacă nu s-a referit la suprafața agricolă, ci la suprafața totală a României, care este de 237.500 de kilometri pătrați, adică 23.750.000 de hectare. La acest capitol, străinii dețin sub 2%, adică de peste 30 de ori mai puțin decât a afirmat la Lupeni Senatoarea Urlătoare!

Alte mizerii strigate de Șoșoacă la Lupeni

„Nu vă opriți din răzmeriță! România, ieși la revoluție! Jos Iohannis! Cel mai abominabil președinte!”

 • „Anul acesta vor vinde România cu totul, și nu vă mint. Dacă nu ne recuperăm România, în 2024 România nu va mai exista ca stat național, suveran și independent”.
 • „Dacă vreți să mai avem o șansă, vă rog ce vă rog de peste un an de zile: nu vă opriți din răzmeriță! România, trezește-te! Ieși la revoluție! Recuperăm România vândută! Jos Guvernul! Jos Iohannis!”
 • România este vândută pas cu pas de cel mai abominabil președinte pe care l-a avut vreodată. Jos Iohannis!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garda lui Șoșoacă la Lupeni: interlopul Paleșică și un ins dubios, care-l amenință pe Cîțu cu pistolul!

VIDEO. Scene grotești cu isterica Șoșoacă la spital. Răcnete tribale către Vlad Voiculescu, Beatrice Mahler și un bodyguard

* Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani. A dat-o afară PDL, în 2005

Deputatul Cozmanciuc, trimis în judecată după ce a pretins 500.000 de lei pentru o numire la Apele Române, pe „filiera Costel Alexe”

14 COMENTARII

 1. Va multumim domnule Cartianu pentru explicatii, toata sosoceala asta, mahalagismul si barfa sunt pentru a manipula si a instiga… o femeie mai toxica si mai mincinoasa cum este sosoaca promovata pe toate canalele tv !

 2. Cărbune de calitate atât de… SLABĂ (!) precum a celor care se mai exploatează încă în Valea-Jiului… NU se mai extrage NICĂIERI (!) în lume: NICI MĂCAR ÎN… R.P. CHINEZĂ!!!!!

 3. Minciuna nr.12 nu exista. Plus ca aceasta glorificare a occidentului de catre o parte a societatii si descalificare a ceea ce este romanesc hranesc discursurile populiste ale politicienilor ca Sosoaca! De ce sa fi aplicat occidentalii o inventie a romanului Iulian Hornet de care ei nu au auzit?! Pandemia ne-a demonstrat ca occidentalii din UE condusi de Germania si Franta sunt incapabili sa gaseasca „solutii miraculoase”, cercetatorii din UE finantati puternic de cetatenii UE nu au fost in stare sa faca singuri un vaccin impotriva covid, UE ajungand la mana americanilor si al englezilor pentru a-si vaccina cetatenii. Nu exista vaccin UE, nu exista vaccin german, nu exista vaccin frantuzesc( ce rusine pentru Pasteur), nu exista vaccin romanesc, guvernul orban finantand presa nu vaccinul propus se OncoGen (ce rusine pentru tara lui Cantacuzino), exista un vaccin americano-german si unul anglo-suedez si acesta este un fapt.

  • NUMAI MINCIUNI și MANIPULĂRI: CRIMINALUL de PUTIN își pune NĂIMIȚII de la A.U.R. (și P.S.D.) să „gâdile” orgoliile (de multe ori… STUPIDE, PENIBILE de-a dreptu’!), ale europenilor-„VERZI”, ca să-i „întoarcă” împotriva americanilor!
   „EXCEPȚIONALISMUL-naționalist” (RASIST-ȘOVIN-XENOFOB-ANTISEMIT-ANTIOCCIDENTAL-ANTIAMERICAN-FASCIST!), care la noi îmbracă mai ales forma… „DACOPATIEI” – Sic! – este un element-de-pornire justificativ-argumentativ pentru… așa-numitul „SUVERANISM” (CURIOS: DOAR – !!! –… ANTIOCCIDENTAL/ANTIAMERICAN, NU șiii… ANTI-RUSESC sau ANTI-CHINEZESC, Doamneeee-Fereșteee!)!!!

   NU-ȚINE, băăă… TRĂDĂTORI-de-ȚARĂ (în SOLDA RUSIEI-PUTINISTE-BOLȘEVICO-FASCISTE!), NU-ȚINE!!!

   Apropo: britanicii nu mai sunt… EUROPENI, după ce-au părăsit U.E.??? (Nici… norvegienii sau elvețienii, nu?!???) Iar suedezii, săracii, nici dânșii nu mai sunt europeni (că nici nu le trece prin cap să plece din U.E.!)???

 4. Dezechilibru Psihic
  „Dizarmonie a vietii psihice, a personalitatii; apare datorita prezentei unei trasaturi psihopatologice exagerate sau a unei configuratii de astfel de trasaturi. Se refera la elemente ale unor personalitati psihopate (schizoidism, hiperemotivitate, ciclotimie etc), tulburarea unor tendinte pulsionale fundamentale (sexuale, agresive etc.), trasaturi nevrotice, tulburari ale functiilor cognitive si, in unele cazuiri, tulburari organice.
  Dezechilibratul este instabil, impulsiv, agresiv, cu stari afective labile, cu comportament contradictoriu. Manifesta o conduita individualista.
  Are, uneori, crize epileptice, pusee nevrotice sau psihotice, prezinta fragilitate psihica.
  Termenul e utilizat si in sens larg pentru a caracteriza indivizii instabili, dezordonati, cu tulburari de caracter. Dezechilibrul psihic poate fi de origine ereditara sau poate aparea in urma unui traumatism, a unei infectii sau se datoreaza unor conditii nocive de mediu.”

  Cam asta este definitia si daca observati totul se potriveste perfect cu comportamentul individei.
  Asteia cred ca de la infectia sifilitica i se trage.

 5. Ce jurnalist face asa acuze tăioase doar din auzite?
  O treime din minciuni sunt de fapt păreri…diferite de ale tale.
  Minciuna 3:Toata lumea ar putea avea salariul 3/4000€ în Romania nu doar Grigore Cartianu.
  Minciuna 5: Ti se pare putin ca suprafață unui judet din Romania sa fie vândut către străini?Cat din România mai trebuie vândut ca Grigore Cartianu sa nu mai facă bale la gura si sa spuna ce-i trece prin cap ca și „dezvăluire jurnalistica”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here